Mennyi etanolt keverjek a benzinhez hogy még ne fogyasszon többet, de a maximális többleterőt hozzam ki az autóból?
A benzinkúton tankolható bioetanol nem "izmosítja" a gépet, sőt, pont, hogy lomhább lesz tőle, mivel kevesebb energiát tárol az anyag, mint a benzin.
Tök mindegy mennyit töltesz hozzá, ez mindig így lesz.
1 az,hogy nitroethanol nincs.
2. Nitrometánt lehet keverni, de ennek a felszabaduló energiája a benzin majdnem másfélszerese, ha jól tudom
ugyhogy ha nincs jó kocsid, ne keverd bele, mert ugyse érsz vele, ha villogni akarsz vegyél jobbat.
Amugy 10-15%
Fokozatosan "hígitottam" a benyát, és elmentem 50%-ig.
Eredmény: fokozatosan nőtt a fogyasztásom, és a költségeim meg maradtak.
Magyarul: Nekem nem éri meg, mert csodák nincsenek
"kb 30-40%-t a fogyasztás nőni fog, de annyival olcsóbb az etanol hogy megérje"
Ezt levezetnéd?
Nekem 5,7-ről, 6,7-re növekedett a fogyasztás. Akkor pont száz forint volt a különbség a 95-ös és az etanol között. Most tudtommal 80-90 forint. Legalább is felénk. (Dunakeszi)
Az etanolnak és a metanolnak (az előbbi a közönséges alkohol, C2H5OH, a második a mérgező metilalkohol, CH3OH)
sokkal kisebb a kalóriája mint a benzinnek viszont sokkal jobb a kompressziótűrése. Ezért nagyon dinamikus motorokat lehet velük csinálni de csak ha spec. erre tervezik azt a motort.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!