1. 0ás Swiftet mennyire kell pörgetni, hogy keveset fogyasszon?
1999es 993ccm -es Swiftről lenne szó. Sok helyen olvastam, hogy már 50nél 5.-be kell tenni hogy keveset forogjon a motor stb.. De most swift tulajok tapasztalata érdekelne. Igaz, hogy ez a motor pörgetve érzi jól magát? Milyen fordulatszámon érdemes sebességet váltani, és városban 50-nél 4. vagy 5. fokozat a takarékosabb? Úgy szeretnék sebességet váltani, hogy minél takarékosabb legyen az autó.
Kérem csak swiftesek írjanak, 1.9es dieselt biztos máshogy kell váltani.
Köszi!
nekünk az van, megy mint a rakéta :D
de tedd be 5-be! amugy se eszik sokat a kicsike :D
5sbe csak akkot teszem van lehetőségem ki is használni előnyét. folyamatosan tudok haladni 50 -l. 100m feleslegs. 4sben nyugis gázpedál kezeléssel ugyanannyit fogyaszt
Nyugodtan tolhatod neki az ötödiket ötvennél. Nekem 1.3as volt, 40-45nél nyugodtan megette az ötödiket. Igaz, gyorsítani nem kellett vele. Nem kell szanaszét pörgetni a swifteket, közhiedelemmel ellentétben. 1500-2500 között is nagyon jól érzi magát. Ha előzni akarsz, pörgetheted 5000 közelébe is. A kis 1.0-s akkor fogyaszt a legkevesebbet, ha egyáltalán nem pörgeted.
Remélem segítettem.
Csak egy kis kiegészítést írnék.
Van egy jó módszer a megfelelő sebesség kipróbálására.
Amikor már benne vagy egy fokozatban, és azzal haladsz, ésszel, de keményen adj neki padlógázt. Ha az autó reagáll, és szépen elkezd kigyorsítani (nem repülnie kell, de azonnal észlelhetően gyorsulnia igen) akkor jó fokozatban vagy,
HA nem gyorsul, csak erőlködik, akkor egyet válts vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!