Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ezekkel a feltételekkel...

Ezekkel a feltételekkel milyen autót ajánlanának?

Figyelt kérdés

Hetente 2500-3000km-es táv javarészt autópályán, ehhez kérnék szakmai tanácsokat mivel az utóbbi években nem igazán követtem az autóipar fejlődését.

A szempontok a következők lennének:

-Kényelmes legyen, akár egyhuzamban 5-6 órát vezetve is, kényelmes ülés a legfőbb szempont.

-Fogyasztás amennyire lehetséges moderált legyen, hosszú utakra nyilván dízel az ajánlatosabb, de benzines alternatíva sincs kizárva.

-Legyen benn erőtartalék, gondolok itt Német autópályára, tehát 130km/h sebesség felett se legyen számottevő a motorzaj illetve ne kelljen magas fordulaton járjon a motor. ( 160-180km/h )

-Ár 14-18 millió forint / 45.000-60.000 euro. Értelemszerűen ezt úgy kalkuláltam, hogy ezenkívül a fenntartást és az esetleges szervízt is állni tudjam.

-Végül még nagyon fontos tényezőként, az ára miatt is hosszabb távra lenne az autó, (5-10 év ), tehát megbízhatóbb modellek mindenképpen preferáltak.

Kérem márkán belül konkrét típusokat is ajánljanak, szeretnék többet összehasonlítani mielőtt döntenék.

Tanácsaikat, válaszaikat előre is köszönöm.

2014. márc. 17. 23:28
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Jövő hét? Hmm. érdekes lesz. Nem vettem ennyiért kocsit még, de általában várni kell, hacsak nem a raktári készletből viszel el egyet...
2014. márc. 18. 01:26
 12/20 anonim ***** válasza:
53%

Nem kell arra várni, vesz egy 2012/2013-as használtat oszt' jóvan. Pont 30% árat spórol majd az újhoz képest és garis lesz az autó nyilván tip-top állapotban.

Ilyen futáshoz én inkább egy 3.0-ás dízelt néznék. Én a német autókat szeretem, mert kényelmesek, stabilak és jók, de nem akarlak elvinni semmilyen márka iránybába. A 6-os Peugeotnál meglepődnél mennyivel kényelmesebbek hosszútávon.

Visszatérve a 3000-es dízelre, elég erős pályán - 200 km/h alatt se zaj nincs, se erő probléma. A fogyasztása autópályán nagyon kedvező (kb. ugyan annyi, mint a 2000-esé), az élettartama meg bőven 400e km felett van. Az, hogy megfut-e 600-at nehéz kérdés és szerintem inkább szerencse függvénye. Kis szerencsével és gondos karbantartással még az is lehet, láttam már 730D-t 800,000 km-rel bontatlan motorral.

2014. márc. 18. 09:45
 13/20 anonim ***** válasza:
"nyilván tip-top állapotban" ebben nem lennék annyira biztos, akkor miért akrja eladni a garis autót? Én azt mondom vegyen szalonautót, ha nem tud várni.
2014. márc. 18. 11:09
 14/20 anonim ***** válasza:
Akár új, akár használt, a megfelelőt megtalálni és kiválasztani nekem több, mint egy hét lenne valszeg...
2014. márc. 18. 11:20
 15/20 A kérdező kommentje:

Szalonból szeretnék raktárról, épp mivel ilyen relative rövid idő alatt már szükségem lenne az autóra.

Egész délelőtt gondolkodtam, egy előzetes döntést sikerült is meghoznom.

530d xDrive Limousine

Erről a típusról tapasztalat vagy tanács?

Ha nincs vele semmi különösebb gond, akkor a holnap nap folyamán szeretnék is szalont felkeresni.

Vagy esetleg elég lenne az 520d xDrive Limousine is? Peugeot 607-nél 51 lóerővel kisebb motor volt hasonló méretű kasztnihoz, és néha azért lehetett érezni, hogy kevés picit, ezért néztem az 530d xDrive Limousine-t, lehet elég lenne a kissebb motorral szerelt 520d xDrive Limousine?

2014. márc. 18. 13:29
 16/20 anonim ***** válasza:
Hát a helyedben biztosan a nagyobb motort választanám.
2014. márc. 18. 13:47
 17/20 anonim ***** válasza:
57%

# 13

Tőlünk most kivágtak olyan 70 embert, akiknek 6 kiló felett volt a bérük fejenként.

Na, ők most úgy adogatják el az 1-2 éves (akár hiteles) autóikat, mint a pinty, mert fosnak, hogy nem találnak új melót, a kocsit meg nem tudnák fizetni. Max ha hasonló munkát találnak vesznek megint egyet, nem nagy kunszt.

Ill. sok privát ügyfelem van, akiknek kevesebb az eszük mint a pénzük... Megvette az A8L-t, aztán 6 hónap és 12,500 km futás után eladta (pontosabban leadta a márkakereskedőnél beszámításra), mert rájött, hogy neki igazából nem jön be és inkább egy Q7-esben akar virítani, mert most az a trendi. Szóval azért megesik.

Egy max. 1 éves, szervízelt garis autónál annyira azért nem könnyű lyukra futni.

2014. márc. 18. 19:02
 18/20 A kérdező kommentje:
Köszönök mindenkinek minden választ és tanácsot, végül a 530d xDrive Limousine-re esett a választásom, szerdán mehetek érte.
2014. márc. 22. 18:29
 19/20 anonim ***** válasza:
Jó választás volt, remélem, elégedett leszel vele!
2014. márc. 22. 18:37
 20/20 A kérdező kommentje:

Lassan másfél év és 180.000km után mondhatom, hogy jó döntés volt, köszönöm a segítséget.

Kötelező karbantartásokon kívül eddig semmi hiba nem merült fel, remélem később is elkerülnek.

2015. aug. 23. 03:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!