Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ezekkel a feltételekkel...

Ezekkel a feltételekkel milyen autót ajánlanának?

Figyelt kérdés

Hetente 2500-3000km-es táv javarészt autópályán, ehhez kérnék szakmai tanácsokat mivel az utóbbi években nem igazán követtem az autóipar fejlődését.

A szempontok a következők lennének:

-Kényelmes legyen, akár egyhuzamban 5-6 órát vezetve is, kényelmes ülés a legfőbb szempont.

-Fogyasztás amennyire lehetséges moderált legyen, hosszú utakra nyilván dízel az ajánlatosabb, de benzines alternatíva sincs kizárva.

-Legyen benn erőtartalék, gondolok itt Német autópályára, tehát 130km/h sebesség felett se legyen számottevő a motorzaj illetve ne kelljen magas fordulaton járjon a motor. ( 160-180km/h )

-Ár 14-18 millió forint / 45.000-60.000 euro. Értelemszerűen ezt úgy kalkuláltam, hogy ezenkívül a fenntartást és az esetleges szervízt is állni tudjam.

-Végül még nagyon fontos tényezőként, az ára miatt is hosszabb távra lenne az autó, (5-10 év ), tehát megbízhatóbb modellek mindenképpen preferáltak.

Kérem márkán belül konkrét típusokat is ajánljanak, szeretnék többet összehasonlítani mielőtt döntenék.

Tanácsaikat, válaszaikat előre is köszönöm.

2014. márc. 17. 23:28
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
75%
Volvo V70-et javasolnék, D5 motorral, inkább egy-két éves használtan, mint újonnan, gyakorlatilag minden kritériumnak megfelel, 130-nál 6 alatt eszik, még a régi, 163LE-s verzió is, ötös kézi váltóval.
2014. márc. 17. 23:31
 2/20 anonim ***** válasza:
72%

Ha ennyit mész mindenképp dízel, valami 2 literes körüli:

Passat, Avensis, 320d, S60

Octavia nem lenne rossz de 130 felett erős a szélzaj. Insigniának meg nagy a tömege ezért nagyobb a fogyasztása a többihez képest.

2014. márc. 17. 23:37
 3/20 A kérdező kommentje:
Az eddigi válaszokat köszönöm, megnézem a felsorolt típusokat.
2014. márc. 17. 23:58
 4/20 anonim ***** válasza:
80%

Most írok egy nagy semmit,mert 10 évre nem tudok neked ajánlani semmilyen autót. maximum tippelgetni és találgatni tudok.

Hetente 2500 - 3000 km. = 5 év alatt, 650 000 km. 10 év alatt, 1.300.000 km. ? A mai autók nincsenek ekkora futás teljesítményre tervezve.

2014. márc. 18. 00:06
 5/20 A kérdező kommentje:
Sajnos a munkám ennyi utazással jár így még ha nem is reális a 10 éves használat, de a lehetőségekhez mérten minél tovább szeretném használni, Peugeot 607 HDI motoros autóm 710.000km-es futásteljesítménnyel lett motorhibás, és a többi alkatrész állapotát szem előtt tartva gazdaságtalan lett volna a motorgenerál, ezért keresem most az utódját, hasonló futásteljesítménnyel teljesen elégedett lennék.
2014. márc. 18. 00:13
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

Hát ilyen paraméterekhez sztem a VW csoport ad pár lehetőséget:

Skoda Superb, VW Passat, Audi A4 vagy A6...

de meggondolnék egy 5-ös BMW-t is. A Volvo szintén nem rossz tipp.

És persze nem lenne butaság valamilyen Lexust választani, ha inkább japánt szeretnél...

És mindenképp dízel, értelmetlen ilyen távokhoz benzines motort választani.

2014. márc. 18. 00:23
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
ja, és érdemes írni a totalcarnak is, értelmes tanácsokat szoktak adni.
2014. márc. 18. 00:26
 8/20 A kérdező kommentje:

Eddig ajánlott típusokból a Volvo S60 ami elsőre megfelelne, illetve még a Lexus és a BMW honlapját is böngészem.

Lexus-nak Európában milyen a márkaképviselete? Bevallom viszonylag új márka számomra, utóbbi időszakban viszont többet is láttam az utakon, ebből sejtem, hogy jelenleg terjeszkednek.

2014. márc. 18. 00:41
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

Magyaroszágon nem tudom milyen a márkaképviselet, Európában nem rossz.

Egyrészt ez ugye a Toyota luxusmárkája, eredetileg elsősorban az amerikai piacra tervezve, de most már Európára is belőve. :)

Másrészt megnézheted a népítéleteket is. Nincs sok, de talán hasznosak:

[link]

2014. márc. 18. 01:08
 10/20 A kérdező kommentje:
Köszönök minden eddigi tanácsot és választ, péntekig még át kell gondolnom minden variációt, jövő hét végére már szükségem lesz az autóra.
2014. márc. 18. 01:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!