Ezekkel a feltételekkel milyen autót ajánlanának?
Hetente 2500-3000km-es táv javarészt autópályán, ehhez kérnék szakmai tanácsokat mivel az utóbbi években nem igazán követtem az autóipar fejlődését.
A szempontok a következők lennének:
-Kényelmes legyen, akár egyhuzamban 5-6 órát vezetve is, kényelmes ülés a legfőbb szempont.
-Fogyasztás amennyire lehetséges moderált legyen, hosszú utakra nyilván dízel az ajánlatosabb, de benzines alternatíva sincs kizárva.
-Legyen benn erőtartalék, gondolok itt Német autópályára, tehát 130km/h sebesség felett se legyen számottevő a motorzaj illetve ne kelljen magas fordulaton járjon a motor. ( 160-180km/h )
-Ár 14-18 millió forint / 45.000-60.000 euro. Értelemszerűen ezt úgy kalkuláltam, hogy ezenkívül a fenntartást és az esetleges szervízt is állni tudjam.
-Végül még nagyon fontos tényezőként, az ára miatt is hosszabb távra lenne az autó, (5-10 év ), tehát megbízhatóbb modellek mindenképpen preferáltak.
Kérem márkán belül konkrét típusokat is ajánljanak, szeretnék többet összehasonlítani mielőtt döntenék.
Tanácsaikat, válaszaikat előre is köszönöm.
Ha ennyit mész mindenképp dízel, valami 2 literes körüli:
Passat, Avensis, 320d, S60
Octavia nem lenne rossz de 130 felett erős a szélzaj. Insigniának meg nagy a tömege ezért nagyobb a fogyasztása a többihez képest.
Most írok egy nagy semmit,mert 10 évre nem tudok neked ajánlani semmilyen autót. maximum tippelgetni és találgatni tudok.
Hetente 2500 - 3000 km. = 5 év alatt, 650 000 km. 10 év alatt, 1.300.000 km. ? A mai autók nincsenek ekkora futás teljesítményre tervezve.
Hát ilyen paraméterekhez sztem a VW csoport ad pár lehetőséget:
Skoda Superb, VW Passat, Audi A4 vagy A6...
de meggondolnék egy 5-ös BMW-t is. A Volvo szintén nem rossz tipp.
És persze nem lenne butaság valamilyen Lexust választani, ha inkább japánt szeretnél...
És mindenképp dízel, értelmetlen ilyen távokhoz benzines motort választani.
Eddig ajánlott típusokból a Volvo S60 ami elsőre megfelelne, illetve még a Lexus és a BMW honlapját is böngészem.
Lexus-nak Európában milyen a márkaképviselete? Bevallom viszonylag új márka számomra, utóbbi időszakban viszont többet is láttam az utakon, ebből sejtem, hogy jelenleg terjeszkednek.
Magyaroszágon nem tudom milyen a márkaképviselet, Európában nem rossz.
Egyrészt ez ugye a Toyota luxusmárkája, eredetileg elsősorban az amerikai piacra tervezve, de most már Európára is belőve. :)
Másrészt megnézheted a népítéleteket is. Nincs sok, de talán hasznosak:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!