Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi szükség van autókereskedőre...

Mi szükség van autókereskedőre, nepperre?

Figyelt kérdés

Leszámitva a külföldről behozott kocsikat.

Mert mit is csinál egy nepper? Megveszi a kocsit, rátesz 100 ezer forintot, aztán továbbadja. És még azt mondják magukról, hogy ez is egy szakma.

Régen, 15+ évvel ezelőtt, mikor még nem volt net, valóban szükség volt rájuk. De manapság? Ember kocsiját felteszi netre, vevő megnézi, odautazik, megveszi. De szerintem a nepper egy fölösleges lépcső, mindenféle hozzáadott érték nélkül, ami rádob egy +100 ezer forint körüli összeget, csakazért, mert semmi más dolga nincs, mint a netet böngészni és a jófogásokat megvenni és drágábban eladni.

Nyilván nem a nepper szemszögéből kérdezem, ez neki baromi kényelmes, hanem az átlagpolgár szemszögéből. Lenne egy jó fogás hétfőn, de az átlagpolgár épp rendes munkát végez, igy már csak kedden nézi meg a weboldalt, ekkorra már viszont a nepper megvette, és ugyanazt árulja 100 ezerrel drágábban. Szóval nem értem.

Az ügyintézést, kocsilemosást, kocsi kitakaritás, stb. hagyjuk, mert filléres tételek, amikért 100 ezret elkér - ennyiért árulja drágábban.

2014. márc. 11. 01:43
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
Egyre inkább biztos vagyok benne, hogy a kérdező vagy troll, vagy félkegyelmű. Más elsőre megérti, mi a különbség a bűnöző és a kereskedő között. Mindenféle módon el lett neki magyarázva, miképpen működik ez. Ne válaszoljon neki senki, mert nem érdemli meg. A maga butaságaihoz ragaszkodik foggal-körömmel.
2014. ápr. 2. 22:08
 32/37 A kérdező kommentje:

"Más elsőre megérti, mi a különbség a bűnöző és a kereskedő között." Én meg azt nem értem, hogy miért nem érted, hogy a két szót szinonim szavakként használom azért mert a nepper 6 betű, a használtautó-kereskedő meg 22. Ha ennyire zavar, át tudom küldeni neked a ChangeTheWordNepperToHasznaltauto-kereskedo scriptet, ami átalakitja neked a nepper szót használtautó-kereskedőre. Elég a firefoxba beimportálni pluginként és működni fog. Hová küldjem?

"Ne válaszoljon neki senki, mert nem érdemli meg." Nem vagy te a többiek apukája, ne is viselkedj akként. A többiek majd eldöntik, hogy válaszolnak vagy sem.

"Szükség van rájuk, épp úgy mint minden más szakmára"

Ez aztán a tűpontos érvelés, hehe :) Segitek: sarkanytúkészitőre sincs már többé szükség, pedig valaha nagy szakma volt.

"vannak olyan autók, amiket egyébként abban az állapotában nem lehetne eladni magánszemélynek .. Egyik ismerősöm is így adott el kereskedőnek egy igencsak szakadt állapotú swiftet, reális áron!"

Na, ez már egy igazi érv! Ilyeneket várok. Itt a válaszom:

Szerinted a lefingott, hulladék kocsikkal mit csinál a kereskedő? (Nem a bontós vagy a szerelő, vagy a karosszérialakatos, hanem a h.a.kereskedő) El takarja a hibákat, és egy naiv embernek eladja.

Én is és egy ismerősöm igy vettünk kocsit h.a.kereskedőtől. Eltakarta a hibákat ügyesen, mert ez a szakmája, majd sötétedéskor, merthogy valamiért csak akkor ért rá (értsd: kevésbé látszódnak a hibák) eladta nekem. Naiv voltam, sokat kellett a kocsira költenem. Na, ez aztán a szakma. Tudod van olyan szakma is, mint a termékbemutató tartása, majd a szegény kisnyugdijasoknak eladni fél misiért egy 50 ezret érő viztisztitó-készüléket. Ez is egy szakma. És: "Szükség van rájuk, épp úgy mint minden más szakmára".

Én nem azt mondom, hogy minden h.a.kereskedő átverésből él. Én azt mondom, hogy rátesznek 10% hasznot, és ugyanazt a kocsit ugyanarra piacra újraértékesitik, igy nincs rájuk szükség. Jobb esetben. Rosszabb esetben megveszik a 2-vel előttem hozzászóló rozsdás, motorhibás kocsit. 10 ropit rákölt, hogy elinduljon a saját lábán és átver vele egy vevőt. Egyik sem értékteremtés.

Két dolog, ami szerintem kevesebb mint 10 %-uk csinál:

- külföldről behoz kocsit

- komoly hiábak (nem szilikon, meg a váltó gomb 100 forintos cseréje) kijavit (nem elfed!), és úgy értékesit. Ez lenne az értékteremtés.

Az internet előtt szerintem is szükség volt rájuk. De az internettel már bárki eladhatj az autóját egyszerűen.

2014. ápr. 3. 06:18
 33/37 anonim ***** válasza:
Semmi kétség, trollal van dolgunk. :-(
2014. ápr. 3. 10:06
 34/37 A kérdező kommentje:
Legalább a troll definicióját olvasd el, mielőtt ide irsz. Troll másnak a topicját offolja szét. Ezt a kérdést én inditottam. Ha nem tetszik a topic, légyszives ne itt trollkodd ki magad, nyiss új topicot, és oda irogasd a nem a témához illő véleményed. Segitek cimet adni neki: "Mihez kezdenénk a h.a.kereskedők nélkül avagy örülök, hogy ugyanazt a kocsit drágábban megvehetem"
2014. ápr. 3. 11:03
 35/37 anonim ***** válasza:
46%
Te is megveheted a tuti autót magánszemélytől, ha még aznap hajlandó vagy odamenni és kp-ban fizetni. De ha azt mondod, hogy majd csak 3 nap múlva érsz rá megnézni (és közel sem biztos, hogy megvenni) akkor az eladó inkább odaadja a kereskedőnek aki még aznap megy és fizet. Ja, hogy a kereskedő alkuszik az árból, a magánszemély is alkuszik, az eladónak meg mindegy, hogy kinek adja oda a 800 ezres autóját 700-ért.
2015. júl. 29. 14:35
 36/37 A kérdező kommentje:

Értem én, hogy hogy működik a dolog,

de nézzük egy konkrét példát:

Egy ismerősöm el akarta adni az Ignisét 800 eft-ért. Lecsapott rá egy autókereskedő, aki addig-addig fikázta a kocsit, mig végülis 690 eFtért el nem adta neki.

Pár nappal később ugyanezt a kocsit elvitte valaki 850 eFtért a kereskedőtől. (utánanéztünk a dolognak, meg persze áll leesett mikor ugyanaz a kocsi 1 nap mulva megint fent volt az oldalon)

Ha nem lett volna autókereskedő, akkor a vevő megtalálta volna a használtautóhu-n a kocsit, és megveszi 800 eFtért.

A vevő és eladó is jobban járt volna az autókereskedő nélkül.

De mégha a vevő is lealkussza 690 eFtra, akkor is ugyanott lett volna az eladó, ámde a vevő spórolt volna 160 eFt-ot.

Ez az eladót egész addig nem érdekli, amig egyszer ő is használtautó-vevő nem lesz.

Értem én , hogy a világ igy működik, de ha szigorúan a tényeket nézzük, akkor használtautó kereskedő nélkül mindenki jobban járna

(azokról beszélek, akik _ugyanazt_ a kocsit _ugyanarra_ a piacra visszarakják)

Ehhez nagyon hasonló a lakáspiac is. Ott is közbeékelődik az ingatlanos, és most arról az ingatlanosrétegről beszélek, aki csak annyit tesz, hogy kiteszi az ingatlanhu-ra az ingatlant és vár.

Ezt a vevő is megtudja tenni, és nem esne el többszázezer forinttól.

2015. júl. 29. 14:47
 37/37 anonim ***** válasza:
Nézd a kereskedelem így működik, megveszem olcsóbban és eladom drágábban, az lényegtelen, hogy külföldről hozom be vagy a szomszéd megyéből. Mint mondtam a gyorsaság kérdése, ha egy magánszemély megelőzte volna a kereskedőt és jobb árat ajánlott volna az ignisre akkor ő veszi meg. Ha pedig túl alacsony árat mond a kereskedő (jelen esetben 690) akkor nem kötelező odaadni neki. Ez egyfajta kényelmi dolog is. Mire én kitakarítom, kicsinosítom, készítek róla 10-12 darab jó minőségű képet, aztán feltöltöm, és figyelem az e-maileket, fogadom a hívásokat, megnézik mondjuk 5-en ez rengeteg idő. Hetekbe is beletelhet. Ezért sokan inkább felhívnak egy kereskedőt és még ha az olcsóbban is viszi el de legalább ott van aznap délután és kp-ba fizet nekem meg nem napok mennek el ezzel, hanem mondjuk 2 óra.
2015. júl. 29. 15:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!