Milyen biztonsági felszerelés szükséges az "A" kategória elkezdéséhez? Igaz hogy a Bukón kívül szükség van protektoros ruházatra is?
Igen. Van, ahol már a tanpályára sem engednek fel védőfelszerelés nélkül, de a vizsgára kötelező (abszurd módon közlekedni közlekedhetsz akár alsógatyában és papucsban is, ha van rajtad bukó...)
Ami kötelező:
- Bukósisak
- Gerinc és vállprotektor
- Hosszú, zárt nadrág térdprotektorral
- Zárt csizma (nem kötelező a protektor)
- Zárt kesztyű (nem kötelező a protektor)
- Zárt kabát (protektor lehet "felcsatolható" is, nem kötelező a kabátba épített
E nélkül nem engednek vizsgázni. Velem már tavaly előtt is szívózott a vizsgabiztos, mert ki volt véve a dzsekimből a gerincprotektor, nem engedett elindulni amíg vissza nem raktam.
Az első válasz pár pontja hibás.
-Bukósisaknál feltétel még hogy legyen rajta plexi, vagy legyen rajtad szemüveg.
-Könyökvédő is kötelező
-És kötelező a protektoros kesztyű.
-Zárt csizma, vagy hosszú szárú zárt cipő. Tehát hosszú szárú bakancs is tökéletes.
Persze amikor én vizsgáztam se foglalkoztak vele különösebben. 1500ft-os kesztyűmre se mondtak semmit(bár volt rávarrva pár vékony gumidarab hogy protektorosnak tűnjön)
Jogis és tapasztlat nélkül? Az derék, csak óvatosan...
Amúgy szvsz teljesen mindegy, egyrészt úgyis valami 35 KW-os leharcolt vasra fognak ültetni, aminek köze nincs egy 200 lovas géphez, másrészt nem 30 óra alatt fogsz megtanulni gurulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!