Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Feltünési viszketegség sok...

Feltünési viszketegség sok fiatal részéről mikor a kis gyenge motorjú autójukkal gyorsulgatnak, bömböltetik a zenét, és csikorgó kerékkel indulnak el?

Figyelt kérdés

Mert ha még egy 2000+ os motor lenne az autóban érteném, hogy annyira nagy a vezetési élmény, hogy hozzáér a gázpedálhoz, és beleprésel az ülésbe az erő... de amikor egy régi kis vacak golffal látok túráztatni motorjukat fiatal 20-25-30 éves srácokat, röhögés fog el!

Májerkedásból csinálják ezeket?

- kis kertvárosi utcában végigrepeszteni mint valami gyorsulási pályán.

- a kipufogó úgy morog a kis golfban mint valami turbina, 3 utcányira hallom, hogy jön a gyerek

- piros lámpától csikorgókerékkel indul el, majd a következő pirosig repeszt.

- a mélynyomó a csomitartóban úgy dübörög, hogy 5. kocsival előrébb hallom/érzem.

2014. febr. 20. 13:08
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
Az kemény, mert az Audi 8 mp alatt gyorsul 100-ra, a Primera meg 11. :D persze sofőrtől is függ, meg hogy milyen állapotban van a motor, stb. De a vezetési élmény nagyban a quattro hajtásnak is köszönhető, pl nagyon jó úttartás, és ha lepadlózod nem akarja kitépni a kezedből a kormányt, mint egy elsőkerekes.
2014. febr. 22. 11:31
 22/22 Wadmalac ***** válasza:

Én is sokkal többre értékelem azt, aki otthon a középszerű autóját vérrel-izzadtsággal-lélekkel, saját keze munkájával teszi egyedivé, számára szerethetővé, mint amikor valaki készen megveszi (vagy apuci megveszi neki) a sokmillás csilivili verdát és azzal villog.

Nincs ezzel semmi bajom, sőt.

Nekem azzal van bajom, amikor valaki nem méri fel, hogy az autója mire való és mire jó.

Attól nem lesz jobb és senki nem is fogja jobbnak hinni, ha minden kereszteződésnél otthagyja a bitumenen a gumiját. Attól sem, hogy, mint egyesek matricán is felteszik: "A hiányzó lóerőket vakmerőséggel pótolom".

Rohadtul dühít, amikor valakit kpm-vizsgára vágnak azért, mert a gyári vacak futóművet klasszisokkal feljavítva jobb, stabilabb rugókkal, lengéscsillapítókkal, jobb fékekkel látja el. Csinált egy az eredetinél klasszisokkal biztonságosabb autót és megbüntetik érte.

Az ilyen hobbituningosok az autójuk szívét-lelkét jobban ismerik, mint egy átlag sofőr, a hibákat első hangra észlelik és javítják. Ők nem akkor szerel(tet)nek, amikor a kocsi már "nem megy".

Egyáltalán nem vagyok a hobbituning ellen.

Mellette vagyok.

De a 30-as lakótelepi utcákon, bicikliző gyerekek közt emberkedő wannabe-racereket Dunába lövetném.

2014. febr. 24. 08:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!