Miért nem engedhetik meg egy fiatal srác szülei, hogy autót vehessen magának, ha lenne rá pénze?
Én biztos hogy a szülők kocsiját használnám ha lenne több is, főleg ha mindig lenne egy szabad kocsi amivel tudok menni bármikor.
Nem kellene szervizelnem, biztosítást fizetni, adót fizetni, stb mert a szülők úgy is befizetik a kocsijaik után.
Elmúltál 18, el tudnád tartani magadat is meg az autót is (tehát elköltözni, albérletet, kaját, mindent fizetni + fenntartani az autót is, javítást, biztosítást, tankolást fizetni), ha a szüleid azt mondanák, hogy vegyél nyugodtan, de akkor el is kell költöznöd?
Ha mindezt tudnád finanszírozni, akkor semmi akadálya, jogilag felnőtt vagy, aki azt tesz amit akar (pontosabban amit a törvényi keretek között szabad) - a saját magad által megkeresett lóvét arra költöd, amire akarod; viszont a szüleidnek sem kötelező téged finanszírozni, mondhatnák szélsőséges esetben azt is, hogy költözz el amikor elmúltál 18.
Egyébként pedig gazdaságosabb mindenkinek, ha valamelyik autót használod.
Sőt, ha a saját keresetedből beletankolsz annyit amennyit elhasználsz, akkor az egyértelműen fair eljárás a szüleiddel szemben - és be fogják látni, hogy lassan elég felelősségteljes leszel a felnőtt élethez.
Én is meg voltam veszve 10 éve egy ezerkettesért (igen, Zsiguli vagy Lada 2101), akkor még voltak elfogadható áron normális állapotúak is - de lehet jobb, hogy apám lebeszélt róla.
Egy részről megértelek, mert lehet, h azok a kocsik, amik éppen vannak nektek, nem a te stílusod, vagy nem lehet elük annyira csajozni (pl.: mikrobusz, kombi) stb.
De tudod mennyibe kerül fenntartani egy kocsit? Kötelező biztosítás, önkormányzati adó, gumicentírozás + átszerelés tavasszal-ősszel, olajcserék szűrőkkel, tankolni folyamatosan, ez egy olyan kocsinál is sok, ami műszakilag megbízható, nem szokott elromlani.
Fiatal vagy, ha saját nevedre vennéd, a biztosítás tuti nem olcsó lenne, de hát valahol el kell kezdeni, mert sose fogsz haladni A0-ból.
Szóval én a helyedben örülnék, hogy van kocsi, amit használhatok, a pénzedet meg inkább költsd pl nyaralásra stb.
"nem a te stílusod, vagy nem lehet elük annyira csajozni (pl.: mikrobusz, kombi)"
Nahát... Csajozni nem kocsival kell, főleg nem 18 éves kor környékén, akinek csak a kocsi miatt akad, az meg olyan is, mármint mindkét fél.
Stílus? Majd ha lesz pénze kp-ra kocsit venni, akkor eldöntheti milyen stílust szeretne - de legtöbb esetben amíg az embernek ez a legfontosabb egy autóban, addig nincs rá pénze. Amikor meg már van, akkor meg van fontosabb szempont is, pl. férjen bele egy mosógép vagy hűtő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!