Én gázt szoktam adni váltás közben, de helyzettől függ.
2014. febr. 20. 09:22
2/6 anonim válasza:
Jobb ha lassabban engeded fel a kuplungpedált. Ha gyorsan teszed (leugrasz a pedálról), akkor hirtelen nagy, lökésszerű erőt közölsz a kuplungtárcsával, amelynek így az élettartama jelentősen megrövidül.
A rutinoktatáson nem mondta el az oktatód, hogy hogyan kell helyesen kezelni a pedálokat?
2014. febr. 20. 12:24
3/6 Wadmalac válasza:
Mérlegmozgás kifejezést használják még oktatáson? Kuplung+gáz kezelése egyszerre, ellenkező irányban. Ezért van rá két láb.
Majd a rutinnal megjön a fílingje.
2014. febr. 20. 13:28
4/6 anonim válasza:
Nekem ugyan motorom van, de egyértelműen az látszik jónak, hogy egyszerre adok gázt s engedem fel a kuplungot... Gondolom, az elején is egyszerre csinálom (nehéz így, annyira régen automatikus :D). Elég gyorsan váltok, most mit játsszak vele, az a fő, hogy a kuplung felengedése ütemének megfelelően adagoljam a gázt is. Nagyon könnyű volt belejönni, ez valahogy olyan logikus, harmonikus, kínálkozó :)
2014. febr. 20. 13:52
5/6 anonim válasza:
Fiatal korban ez még erősen függ attól, hogy ki ül melletted. Ha valami kiscsaj, akkor biztosan sportosabban kezeled a pedálokat.
2014. febr. 21. 15:06
6/6 anonim válasza:
Mellettem fél évig fater ült, mivel ő hivatásos söfőr, egy rossz mozdulat és kaptam a lecseszést :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!