Te mikor vetted meg az első, saját autódat, milyen volt
és mennyibe került?
1993-ban Lada 2105. 26 éves voltam.9hónapig volt meg, eladtam mert karambolos volt.
2014. febr. 7. 20:47
2008-ban 25 évesen vettem meg az első és eddig egyetlen saját autómat. Egy 2005-ös G Astráról van szó. Jutányos áron jutottam hozzá, mert előtte az apámé volt, ő H Astrára váltott, abba adtam bele a kocsira félretett pénzemet (kb. egy millió forintot). Nem bántam meg, azóta is ezzel közlekedek, eddig még csak egyszer hagyott csak cserben, de az is az én hülyeségem volt. Már mutatkoztak a jelei, hogy az aksi a végét járja (8 éves volt már), de én csak halogattam a cserét. Aztán egy szép hideg januári délutánon hiába ültem bele munka után, semmi se történt. Persze egy kolléga segítségével bebikáztuk, egyből mentem is aksit venni egy szaküzletbe.
2014. febr. 7. 21:06
21 évesen szereztem meg a jogsit, rá fél évre vettem egy Vw Polo II-t. 180 ezer ft-omba került. Direkt olcsó kocsit kerestem, ami jó állapotban van, ez tartott fél évig. :)
Fősulira jártam akkor, szerencsére jó volt az ösztöndíjam, és mellette dolgoztam is, szóval elég könnyen kigazdálkodtam ezt a kis összeget.
Azóta sem bánom, hogy ezt a kocsit választottam, már 5 éve megvan hiba nélkül. Nagyon megszerettem.
2014. febr. 7. 21:09
én 17 voltam vettem egy 94es R19et 1.4e motorral és még mindig ugyan az az autóm van, mert nincs vele semmi bajom szóval én nem bántam meg 350Eft volt 6 éve
2014. febr. 7. 21:15
5/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2.válaszoló: Hogyan gyűjtöttél össze annyit(kb egy millió forintot)?
Kulfoldon elek; mikor meglett a melo es lattam, hogy ez biztos/tartos fizetest nyujt hitelbol vettem egy Infiniti G35-ot (akkor volt 3 eves, en pedig 30). Nem bantam meg, konnyen kigazdalkodtam a havi torlesztot es remek kis jargany volt.
2014. febr. 7. 21:17
2014.01.12.-én vettem, 17 éves vagyok,Opel Astra G 2002 1.4 16v,640.000 ft.
Nyáron megkerestem a pénzt, papám fél éves jogsival volt hajlandó eladni nekem, nehogy egyből összetörjem.
2014. febr. 7. 21:36
Lada 1200, 2013-ban. 120ezer ft.
2014. febr. 7. 21:42
2. vagyok. Majdnem 24 voltam, amikor befejeztem az egyetemet (gépészmérnök vagyok). Már az államvizsga előtt volt egy állásajánlatom egy multinál, így egyből el tudtam menni dolgozni. Akkor még otthon laktam, félre tudtam tenni egy év alatt a fizetésemből. De tényleg kedvezményesen jutottam hozzá, mert akkor egy ilyen kocsit sokkal drágábban tudtam volna csak venni. Néha elgondolkozok azon, hogy lecserélem, de nem tudom megtenni, annyira megszerettem.
2014. febr. 7. 21:52
10/26 A kérdező kommentje:
2.-nak: Köszönöm az információt! :)
És a többieknek is köszönöm a válaszokat! Jöhetnek még! :)
7.válaszoló: Mit dolgoztál,hogy ennyi pénzt összeszedtél rá? És most miből fizeted a benzinköltséget és az egyéb fenntartási díjakat?
Kapcsolódó kérdések: