Nem sokára szeretnék venni egy saját autót (első)
Kötelezők stb hogyan vannak?
Figyelt kérdés
21 vagyok és a szüleimnek soha sem volt autója így annyit tudok, hogy a biztosítás meg ez-az nagyon drága lesz. Leírná valaki, hogy ez hogyan működik és mennyire drága? köszii :)
2012. jún. 18. 10:25
1/6 anonim válasza:
a biztosítás rengeteg mindenen múlik
lakhely: vidéki falu/kisváros olcsóbb mint egy nagyváros mivel ott ritkább a baleset
életkor: minél fiatalabb vagy annál drágább
nem: nőknek kicsit olcsóbb
az autó: nem mind1 h egy 800cm3-es matiz vagy egy 3 literes BMW. értelemszerűen minél kisebb,gyengébb autó annál olcsóbb a biztosítás.
interneten is meg tudod kötni, vannak olyan oldalak ahol beütsz minden adatot és az kiadja a legolcsóbbakat.
2012. jún. 18. 10:32
2/6 anonim válasza:
Kell rá kötelező, át kell íratni, teljesítményadót kell fizetni.
Ha műszakiztatni is kell akkor az 16200ft egyelőre, de valószínűleg emelkedni fog.
Emellett gondolom használtat veszel, ilyenkor illik az időintervallumos alkatrészeket cserélni (olaj+szűrő, légszűrő, állapotfüggően vezérműszíj, féktárcsák és betétek).
2012. jún. 18. 10:37
3/6 A kérdező kommentje:
húú köszönöm :) Nő vagyok. Az olajcsere és a szerelés ha esetleg valami gubanc lesz később a barátom csinálja majd meg :) Győri vagyok. Mindenképp Volkswagent szeretnék 300.000Ft-ig, de picit később majd. Most informálodok, hogy mit, hogyan :)
2012. jún. 18. 10:50
4/6 anonim válasza:
Szia! Én most csinálom a jogsit, de kocsit vettem már, igaz még nem használhatom :( Eddigi költségeim: vételár 200e, eredetvizsga 19e, vagyonszerzési illeték 50200ft, forgalmi, törzskönyv 12e, biztosítás 3 hónapra 9500ft, + baleseti bizt 3e, + fedezetlenségi idő, mert 2 héttel később jelentettem be, 4e. Vannak apróságok, amit én magam csinálgatok rajta, mert ennyiért tökéletes autót nem kapsz, ha mázlid van akkor még 10 évet elketyeg:) Ha meg tudod oldani, legyen valamelyik a szülőd az üzemben tartó, mert 23 éves kor alatt valami brutális a kötelező /min havi 10e/. Remélem, h tudtam segíteni :) 35/F
2012. jún. 18. 17:20
5/6 anonim válasza:
az a havi 10 ezer még szerintem kevés is. nekem negyedévre dobott ki a gép 50 e Ft-t ha az én nevemen lenne.
19\f
2012. jún. 18. 17:29
6/6 A kérdező kommentje:
húú köszi az infókat :) amiket irtál utolsó előtti annak nagy része egyszeri össze, szóval csak egyszer kell kifizetni a kötelező van negyed évente a műszaki 2 évente igaz? Remélem jól tudom:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!