Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Benzin- vagy dízelmotoros autót?

Benzin- vagy dízelmotoros autót?

Figyelt kérdés
Melyik éri meg jobban? Még nem döntöttem el, hogy újat, vagy használtat. Pénzem van, mondjuk 8 millióig a vásárlásra. Nem vagyok márkafüggő, megindokolva akármi jöhet.

2014. febr. 7. 13:41
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
35%

Nekem egy turbó dízelem van 1.9-es motorral

Amikor autót akartam venni mindenki leakart beszélni a dízelről.Életem legjobb döntése volt,hogy dízelt vettem.Sokkalta kevesebbet eszik mint egy benzines ha normálisan használod,igaz rövidebb utakra mondjuk városi kocsikázásnál célszerűbb benzinest venni.

Egyén függő.Ha van pénzed akkor nem számítana ha egy dízel autót javítasz.Pl:ha a porlasztó bepusztul ez szokott leginkább gyötrelmet okozni.

Na meg a nyomaték.Ha szereted ha van egy fajta hangja az autónak akkor dízel megint csak.Remélem majd jöttök a traktor hanggal.....

2014. febr. 7. 18:32
 12/20 anonim ***** válasza:
A 25-30 évi km, az pont az a határ, ahol elgondolkodik az ember, milyet vegyen. Lehetne felsorolni érveket ellenérveket, és akkor reggelig írnám a hozzászólást, de neked kell eldöntened mire van szükséged. Számold ki mivel jársz jobban. Igazából nem írtad, hogy számít-e neked a tankolás ára/gyakorisága. Ha engem kérdezel én 1-2 éves autót vennék, ahol már az értékvesztés nagy részét az előző tulaj lenyelte. Persze ez sem tudjuk nálad számít-e. Szóval nehéz így bármit is mondani, de azt gondolom ennyi pénzből, akár újat, akár használtat, akár benzinest, akár dízelt veszel, nem járhatsz nagyon rosszul. Innentől rád van bízva a dolog.
2014. febr. 7. 18:40
 13/20 anonim ***** válasza:

Dízelre szavazok, de szeretnéd, hogy kifejtsem, hát ok.

330D-t vezetek, először egy 1999-es volt, most egy 2011-es.

Akkor sorjában: Dízelhang: Sorhatos dízel iszonyatosan simán jár, a régebbiben még 3500 fölötti fordulaton kicsit zajoskodott néha, de akkor is inkább mormogásnak tűnt mint klasszikus dízel duruzsolásnak, az újabban ez már egyáltalán nincs jelen, alapjáraton szinte észre se venni a motort, lehúzott ablakkal lehet csak igazán felismerni, hogy ez dízel.

Gyorsulásra pedig hát, oké, hogy nem olyan pörgős mint egy benzines, és lehet, hogy 0-100-ig nem lő ki úgy, mondjuk így se panaszkodom, bár nem szokásom padlógázzal gyorsulni, de azt megemlíteném, hogy NO-ban, nem gond 170-ről se az előzés és 200 körüli tempót is kényelmesen lehet tartani, nem fogy el az erő... ilyenkor jó az a kis nyomaték is néha.

Fogyasztást megúszom 6-9 literből, volt hogy felsikerült vinni 10 fölé picivel, de azt városban, folyamatos klímával sikerült összehozni 100km-re. Mondjuk ugyanebből a típusból, csak benzinesbe nem igen jöttem volna ki 12-17 liter alá...

Akik meg szokás szerint azzal szidják a dízelt, hogy úgy is elromlik, akkor nem tudom mit csináltam rosszul, a régebbibe 12 év alatt 400.000 kilómétert tettem bele, és semmi gond nem volt vele, ha jól tudom az új tulajnál ma is gond nélkül megy. a 2011-es pedig szalonból jött, lassan belekerül a 100.000 de semmi gond nem volt vele.

Szóval szerintem nyugodtan vegyél dízelt, bár más márkára nem tudnék saját tapasztalatot mondani, de például egy Honda vagy Mazda sem arról híres, hogy lépten-nyomon lerobban.

2014. febr. 7. 18:49
 14/20 A kérdező kommentje:

Értem, szóval a dízel a jó, benzinre rá se nézzek :)

Viccet félretéve: tutira nem cumizom be egy újabb dízelessel? Nincsenek rejtett buktatók? Ja és van olyasmi, ami tuti vételnek számít? Német, japán, francia?

2014. febr. 7. 18:55
 15/20 anonim ***** válasza:

Én a japán autókat szeretem jojobban.

Ennyiért én mindenféleképpen új autót vennék.Mivel én sokat megyek nekem dízel autóm van és lesz is!

Jelenleg egy Honda Accord 2.2 dízelem van 150 pacivall az én tempómhoz bőven elég.Számomra eddig nagyon bevált autó.

[link]

Mazda 6 is szóba jöhet de egy picivel eheze is meg kell toldani az összeget ha újat akarsz

[link]

Toyota avensist viszont már kapni 8 milla alatt is.

[link]

De ha nem akarod az egész összeget autóra szánni.Személy szerint egy opel insignián gondolkodnák még el.

[link]

Ha új autót veszel mindegy milyen márkát választól.Mivel új korától ha a tulajdonába van az embernek egy autó,és rendszeres szervizelésre odafigyel.Nem pedig már csak akkor foglalkozik az ember az autóval mikor véres a nyaka.Na ebben az esetben mindegy milyen márka mert a megfelelő szervizeléssel megbízható lesz.van is egy mondás új autó jó autó!

2014. febr. 7. 18:59
 16/20 anonim ***** válasza:

Ja és igen a Mazdák,Hondák tipikus strapa bíró kocsik.

A világból ki mehetsz velük.

Van egy Mazdás haverom akinek már 600.000 km van a háta mögött és komolyabb baja még nem volt az autónak.

DÍZEL!!!!!!

2014. febr. 7. 19:37
 17/20 A kérdező kommentje:

ma 19:37

Nono!! Te már egyszer voksoltál :)

Mindenesetre nagyon úgy néz ki, elsöprően a dízel nyer....

2014. febr. 7. 19:39
 18/20 anonim ***** válasza:
Nekem egy Focos kombim van. a hátsó ülést lehajtva 1,1 x 0,85x1,5 m van benne. Nem Pick-up. Dizel ellenesség nem jöhet nálam szóba, mert a Focus is az. Van pénze, akkor nem akadály a nagyon bonyolult 1600 1800 bar-on működő igen érzékeny szuper dízelek vásárlása. Egy keményebb benzines is egyszerűbb.Ott csak egy turbó meg egy inhektor van. Mindenképpen 6 hengerest, vagy annál több hengerest vegyél. A díezelekre nem érdemes sportkipufogót venni, mert nem lesz szebb hangjuk. Hallgass meg egy alap v6-os motort csicsa nélkül.Beleszeretsz.
2014. febr. 7. 20:48
 19/20 anonim ***** válasza:
Mindenki a dízelre voksol, én mégis benzinest vennék, ha már modern autókról van szó. Egy jó kis japánt, Hondát, vagy Toyotát, 1.6-os benzinmotorral.
2014. febr. 12. 10:41
 20/20 Főzős Laci ***** válasza:
Én a VW Passat Alltrack-et javaslom neked.Kipróbáltam:álomautó.Kezes bárány,vagy dühöngő bika:te döntöd el.Mondjuk olyan 50-60 ezer km-rel már talán meg lehet venni ennyiért.Kevés kilométer legyen a kocsiban,és mindenképp egy Te általad kijelölt szervízben végeztess állapot felmérést!
2014. febr. 15. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!