Benzin- vagy dízelmotoros autót?
Miért lenne hülye kérdés? Majdnem tízmilliót fogok elkölteni kocsira, nem hiszem, hogy ebből az következik, hogy nem lesz pénzem tankolni. Menni évente 25-30-ezer km-t szándékozom, de ez olyan tág határokon belül mozog majd, hogy nem tartottam fontosnak leírni.
Írd meg, hogy pl. te mit vennél? Lehet olcsóbban is, nem muszáj kihasználni a teljes keretet.
Folytatom- Benzin vagy dízel? Sima vagy turbó?
Menni, túrázni, autózni, száguldani akarsz-e vele.Egyedül, másodmagaddal, családdal.Rövid vagy hosszú utakra. Rövidre a benzines. Sok hosszú útra a dízeles. A mai super dízelek sem bírják a sok rövid utat. A benzines fentartása és üzemeltetése olcsóbb. Ja a vételára is. Dízel esetében, ha csöndet akarsz, kezd a 6 hengeresekkel.
Bármennyire is meglepő, úgy szándékozom használni, mint egy kocsit. Saját családom nincsen, még fiatal vagyok, de azt nem merném kijelenteni, hogy kizárólag én ülök majd benne, biztosan szállítok majd ide-oda mást is. Nem az első autóm lesz, de az első saját kocsim.
Mik azok a "super dízelek"?
Megint a dízel ellenesség a kommentelőnél, hát én kiégek...
Attól függ, hogy milyen típusú autót szeretnél. Nekem terepjáróm van és eddig bárki, aki beleült ilyet akart venni. Kényelmes, robosztus, és a megjelenése is jó. Mivel van pénzed, az nem fog számítani nálad sem, hogy 6 v 8-9 litert eszik. Terepjárón belül is pick-upot javasolnám. Mivel még nincs családod, nem annyira lényeges, de ha lesz, akkor nem árt, ha tudsz cuccolni is a kocsival, és gondolom nem 1 évre veszed a kocsit. Újat azért éri meg venni, mert akkor tudod, hogy te hogy hajtod, ha nem ölöd meg, akkor sokéig jó lesz neked. Viszont sokat veszít az értékéből 3 éves korára. Márka? Mivel nekem Mitsubishim van, ha lesz annyi pénzem, akkor tuti egy újabb pick-upot veszek és Mitsut. Nagyon meg vagyok vele elégedve. Keress utána kicsit Mitsubishi L200.
Remélem tudtam segíteni :)
"akkor mindenképp dizelt"
Nem szeretem az ilyen "abszolút" véleményeket. Indokold meg, miért ne vegyek benzinest, illetve hogy miért vegyek dízeleset. Csak így tudom komolyan venni a válaszod a döntésemben.
Mentek a felpontozások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!