A gázüzemes autókról lenne pár kérdésem. /? /
Mennyibe kerül egy ilyen átalakítás?(2.3 120LE benzines)
Egy tankolással mennyit spórolhatok meg kb?
Megéri manapság vagy nem?
Ha sokat mész megéri. Ha évente 10 ezret ,akkor is megéri csak lassan térül meg a beszerelés ,ami kb 200ezer ,ha hengerenkénti injektoros a cucc. Nagyobb motornál amilyen a tied, hamarabb megtérül mint egy kicsinél.
A többit számold ki. 250 a gáz, 400 a benzin. A gázos fogyasztás kb +15% Ebből egyszerűen kiszámolható a dolog.
Kösz, a matekozás menni fog abba jó vagyok.
'92-es W124-es Merciről van szó.
Sokat mennék vele ezért is akarom a gázüzemet, új kocsit meg nem akarok, mert a motorba garantált 230.000 km van ilyet meg nehezen találnék
Szerintem megéri, még mindig ezzel jön ki a legolcsóbban 1 km autóval manapság. Még az ultra hiper-szuper modern keveset fogyasztó dieselek ellenére is!
Persze a beszerelés költség, illetve az autó értékét is megnyomja, tehát mindenképp meg kell fizetned 1x, viszont ha sokat mész vele, megtérül, ahogy előttem is említették. Elméletben van egy kis teljesítmény-csökkenés, de ez szerintem észrevehetetlen. Szokták fikázni, hogy így meg úgy jobban korrodálódik ez meg az (szelep, szelepemelő, injektor stb), de ez csak akkor következik be, ha rosszul van beszerelve/beállítva, tehát mindenképp jó szakemberrel csináltasd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!