Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A gázüzemes autókról lenne...

A gázüzemes autókról lenne pár kérdésem. /? /

Figyelt kérdés

2014. febr. 4. 17:29
 1/5 A kérdező kommentje:

Mennyibe kerül egy ilyen átalakítás?(2.3 120LE benzines)

Egy tankolással mennyit spórolhatok meg kb?

Megéri manapság vagy nem?

2014. febr. 4. 17:31
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha sokat mész megéri. Ha évente 10 ezret ,akkor is megéri csak lassan térül meg a beszerelés ,ami kb 200ezer ,ha hengerenkénti injektoros a cucc. Nagyobb motornál amilyen a tied, hamarabb megtérül mint egy kicsinél.

A többit számold ki. 250 a gáz, 400 a benzin. A gázos fogyasztás kb +15% Ebből egyszerűen kiszámolható a dolog.

2014. febr. 4. 17:49
 3/5 A kérdező kommentje:

Kösz, a matekozás menni fog abba jó vagyok.

'92-es W124-es Merciről van szó.

Sokat mennék vele ezért is akarom a gázüzemet, új kocsit meg nem akarok, mert a motorba garantált 230.000 km van ilyet meg nehezen találnék

2014. febr. 4. 18:13
 4/5 anonim ***** válasza:

Szerintem megéri, még mindig ezzel jön ki a legolcsóbban 1 km autóval manapság. Még az ultra hiper-szuper modern keveset fogyasztó dieselek ellenére is!

Persze a beszerelés költség, illetve az autó értékét is megnyomja, tehát mindenképp meg kell fizetned 1x, viszont ha sokat mész vele, megtérül, ahogy előttem is említették. Elméletben van egy kis teljesítmény-csökkenés, de ez szerintem észrevehetetlen. Szokták fikázni, hogy így meg úgy jobban korrodálódik ez meg az (szelep, szelepemelő, injektor stb), de ez csak akkor következik be, ha rosszul van beszerelve/beállítva, tehát mindenképp jó szakemberrel csináltasd.

2014. febr. 4. 19:02
 5/5 anonim ***** válasza:
Nagyon jó ötlet, és nagyon megéri, főleg egy ekkora autónál, és hogy sokat is mész vele. Átlagban 240k körül számolj, ami a te esetedben durván 2,5 év alatt térül meg. Vagy majd te kiszámolod.
2014. febr. 4. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!