Nagyobb fék- tárcsa fúrás?
Adott egy 4*100as osztókörű autó, a nagyobb tárcsa 5*110es.
Az müködhet, hogy a 4*100at ráfúrni + a 2 tárcsa felfogatást?
A tárcsát ugye a két csavar a rögzíti, így a kerékcsavaroknak nincs különösebb tartószerepe.
Sok tárcsát csak egy csavar vagy tüske rögzít, de ettől függetlenül nem értem mit szeretnél?
Adott a gyári tárcsa átmérője x mm, akad ettől nagyobb átmérőjű tárcsa is sőt vannak "gyárilag" nagyobb sport célra szánt tárcsák. Akármennyire is csak egy fúrásról ( vagyis 4-ről ) van szó, én a féktárcsát nem barmolnám.
"A tárcsát ugye a két csavar a rögzíti, így a kerékcsavaroknak nincs különösebb tartószerepe."
Ekkora szakértelemmel én kerékpárt sem engednék neked szerelni, nemhogy autót.
Konkrétan meg van minden nyergek, betétetek, főfékhenger.
Csak az agy csere ami nem lenne olcsó mutatvány, plusz a felni csere.
A különösebb tartószerepet pedig úgy értettem, hogyha megvan húzva a kerék, akkor nem a kerékcsavarok fogják a tárcsát.
Esetleg van még egy út, venni 4*100as tárcsát, viszont 288 helyett csak 280as van, így a betét valószinüleg picit lelógna és az vállasodna.
Pedig a kerékcsavatok tartják a tárcsát. Kissebb tárcsát pedig ne vegyél, feküdjön fel rendesen a betét.
Legjobb/legolcsóbb megoldás a fúrás, de azt elég pontosan kell csinálni.
Az agy mennyire cserélhetö amúgy 5-ösre?
A féktárcsát nem a csavarok tartják, hanem azok csak leszorítják a kereket és ezáltal a féktárcsát is.
A furatoknak semmi tartó szerepe nincs, csak annyi, hogy átmenjen rajtuk a kerékcsavar, a rögzítést kizárólag a szorító erő végzi.
Ha már a csavarok tartják a féktárcsát, akkor már komoly gondok vannak, mert teljesen le van lazulva a kerék.
Természetesen, cnc-vel lenne csinálva.
Elvileg ezzel az aggyal is összelehet rakni, de mindegyiknél kerékcsapágyat kellene cserélni.
Illetve a hátsó féknél egy konzolt kéne legyártatnom.
Ezért gondoltam úgy, h egyenlőre maradna a hátsó gyári tárcsa, és csak az elsőt cserélni, de azt átalakítani 4x100ra. Aztán max egyszer, az 5x110re átalakitás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!