Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Megbízható autó 200 ezer...

Megbízható autó 200 ezer forintig? Létezik ilyen?

Figyelt kérdés

3 éve, hogy megszereztem a jogsit és elsőnek sikerült vásárolnom egy hozzá nem értővel egy Astra F 1.7 D típusú romhalmazt, azóta is bánom, amennyit ráköltöttem, abból 2 autót is tudtam volna venni.

Megvolt a tanulópénz, de szeretnék egy dinamikus, kis fogyasztású autót mindennapi használatra. Egyedül élek és nincs nagy keresetem, de összekapartam 250 ezer forintot (50 ezer átírás) és ezek közül nézegettem:

SEAT Ibiza 1.0 vagy 1.4 95-00 évjárat

VW Polo III

VW Golf III

SEAT Cordoba

Mindenképpen "újabb" autót szeretnék, tehát olyan 15-17 év körülit, német vagy japán márkát, sajnos nem igazán értek hozzá, nem vagyok szaki, ezért kérem a hozzáértők segítségét, hogy miket érdemes nézni ebben az árkategóriában. Nem kell 2.0 motor meg 1000 lóerő, lényeg, hogy 5-6 litert fogyasszon és benzines legyen. Illetve, hogy kereskedő vagy magánszemély. Válaszokat előre is köszönöm!

2014. jan. 23. 15:36
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

"Lehet venni normális autót 200 ezer forintért, de tény, hogy hónapokkal, évekkel később kell rá költened bőven."

Na épp ez a bibi. Mennyire normális az az autó, ha hónapokkal később a vételárat rá kell költeni ismét, hogy egyáltalán működőképes maradhasson? Márpedig sokkal jobbat ennyi pénzből nem fog kapni.

2014. jan. 23. 22:20
 22/25 A kérdező kommentje:

oldalakat lehetne írni arról, hogy miért ne vegyünk 200 ezerért autót.

"Lehet venni normális autót 200 ezer forintért, de tény, hogy hónapokkal, évekkel később kell rá költened bőven. De ezt nem muszáj egyszerre kifizetned, havonta is csinosítgathatod, hiszen az már a tied."

Igen ez a tulajdonság szerintem mindegyikben benne lehet, de ha az ember okosan választ autót, akkor ahogy a hozzászóló leírta, nem kell a 2. hónap után motort cserélni és ki tudja, lehet, hogy egy kis befektetéssel és idővel abból is lehet egy 400 ezres megbízható autó.

nem nagyon értem ezt a negatív hozzáállást, lehet, hogy egyeseknek nagyon rossz tapasztalataik vannak az ilyen vételekkel, de akkor el lehetne azon gondolkodni, hogy lehet, hogy te választottál rosszul? adtunk már mi is el 150-ért kettes golfot 350 ezer km-rel és a mai napig használja az illető, lassan 500 ezer lesz benne. nem feltétlenül rossz vétel, ami olcsó, csak tudatosan kell vásárolni...

2014. jan. 23. 22:56
 23/25 anonim ***** válasza:
88%

200ért 15 éves autót, amire nem kell utána költeni, na olyat nem találsz.

200ért jó állapotú Peugeot 205ösök vannak, talán a 405 kínálat legalja, de ezek is 20 év körül járnak.

Vettem én már Mercedest is 100 ezerért, ami egy évvel később bő 500-ba volt, és ebbe a lakatolást 150ért még nem számoltam bele... És azt az autót nagyon kifogtam, mert az olyanok akkoriban 400-500 között mentek.

A Suzuki jó autó, Swifttel toltam le első jogsis éveimet, első két évben bő 50 ezret mentem vele. (1.6 Sedan)

Ha presztízst akarsz, akkor vegyél Merci W210-et, aztán az orkok majd egyből üdvözölnek, nem mellesleg rákölthetsz egy fél év alatt egy misit, hogy egyáltalán autónak nézzen ki, és akkor is egy foschtalicska marad.

Golf 2ből az 1.3-as eszik 6 körül, abból is csak a kínálat alsó része van 200ért, és alsó hangon 20 évesek azok is.

2014. jan. 24. 01:49
 24/25 kutyus21 ***** válasza:
28%

Helló hát ennyiért ilyeneket tudsz venni ezeket nézeged a Hasznaltauto.hu oldalán mert gondolom ezek nem jutottak eszedbe. Az Opel Astra az igen is jó de te a rossz motor változatát fogtad ki az 1.7D az az Opel saját fejlesztése és nem vált be. Ugyan úgy az ecotec motor sem benzin fronton az Opel 1.7TD-t keresd (Isuzu) vagy az 1.4-es vagy inkább 1.6-os 8v szelepes nem sokkal fogyaszt többet az 1.4-esnél de több erő van benne igy jobban viszi a kasztnit. Nos akkor írom

Alfa Romeo 33

Alfa Romeo 75

Alfa Romeo 155

Audi 80

Audi 100

Bmw e30 316i

Citroen Ax

Citroen Bx

Citroen Zx

Dacia 1310Dx

Fiat Uno

Fiat Tipo

Fiat Tempra

Fiat Ritmo

Ford Sierra

Ford Fiesta

Ford Mondeo

Honda Civic 1generáció

Honda Accord 1generáció

Benzin-gázas 1500 Lada

Mitsubishi Colt 1generáció

Mitsubishi Accord 1generáció

Mitsubishi Galant 1generáció

Opel Corsa A vagy B Corsa de az már kétséges

Opel Vectra A

Opel Omega A

Peugeot 106

Peugeot 205

Peugeot 405

Renault 5

Renault 11

Renault 19

Renault Clio

Polksi Fiat 125p

Seat Ibiza 1 és 2generáció

Seat Toledo 1generáció

Skoda 105

Skoda 120

Skoda Favorit

Skoda Felicia

Toyota Corolla 1generáció

Toyota Starlet

Toyota Carina

Volvo 440

Volkswagen polo 1 és 2generáció

Volkswagen Golf 1 és 2generáció

Volkswagen Jetta 1 és 2generáció

Volkswagen Vento

Volkswagen Passat 1 és 2generáció malac orrú

Sok sikert a választáshoz.

2014. jan. 24. 23:48
 25/25 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, van ám választék! :D
2014. jan. 25. 18:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!