Megbízható autó 200 ezer forintig? Létezik ilyen?
3 éve, hogy megszereztem a jogsit és elsőnek sikerült vásárolnom egy hozzá nem értővel egy Astra F 1.7 D típusú romhalmazt, azóta is bánom, amennyit ráköltöttem, abból 2 autót is tudtam volna venni.
Megvolt a tanulópénz, de szeretnék egy dinamikus, kis fogyasztású autót mindennapi használatra. Egyedül élek és nincs nagy keresetem, de összekapartam 250 ezer forintot (50 ezer átírás) és ezek közül nézegettem:
SEAT Ibiza 1.0 vagy 1.4 95-00 évjárat
VW Polo III
VW Golf III
SEAT Cordoba
Mindenképpen "újabb" autót szeretnék, tehát olyan 15-17 év körülit, német vagy japán márkát, sajnos nem igazán értek hozzá, nem vagyok szaki, ezért kérem a hozzáértők segítségét, hogy miket érdemes nézni ebben az árkategóriában. Nem kell 2.0 motor meg 1000 lóerő, lényeg, hogy 5-6 litert fogyasszon és benzines legyen. Illetve, hogy kereskedő vagy magánszemély. Válaszokat előre is köszönöm!
Hát relatíve kicsi hozzáértéssel és kicsi garázzsal mind üzembiztosabb.. ennyi pénzért olyan nagyon jót nem tudsz venni.. Suzukik azok tényeg viszonylak üzembiztosak. de hát az előző gazdától is múlik mit hogy kókányolt rajta.
Régen az e30as bmw-k is 200 körül mentek azok megbízhatóak voltak. fel is ment az áruk mert 400 alatt nem kapni jót.
Esetleg a Ladák még jók csak azok meg kissé sokat fogyasztanak. Viszolnt olcsók...
Skoda favorit is igénytelen egy autó azzal sincs sok gond..
Akkor a dízel opel kadettek is elég megbízhatóak de abból már sok a nagyon kókányolt.
Opel b corsa is elfogadható.
Golf 2 is egyszerű remek megbízható kis szerkezet...
Francia autókból a régieket tudom még ajánlani..
Ha a fenti 4ből csak akkor a póló vagy a golf..
Seátoknak már kiesel az alján amit ennyiér kapsz.. (idényautók)
Hát dehogynem irtad, egy hozzá nem értőt okolsz az astra romhalmazért.
200k-ból nem veszel olyan autót amire ne kéne idővel még ráköltened további kettőt vagy többet. Talán vidéken, ha valaki megszorul belenyulhatsz egy jobb vételbe, de vidékre lemenni, felhozni is 30k, akkor már 230 az összeg, az meg már nem 200.
Egyszerüen értelmetlen dolgot akarsz, mintha lakásfelújítást szeretnél 10 ezerből megoldani.
Azt pedig még bele sem vettem ha egy ilyen kategóriás autóval baleseted van neked lesz kevesebb a sanszod hogy kiszállj belőle és nem az ellenfélnek.
Ennyi pénzből ilyen autókat nem tudsz venni. Dupláját ráköltheted, évente.
Ha ennyire szűk a keret és szükséges az autó, vegyél egy Ladát vagy esetleg (ha szerencséd van) suzuki swiftet. Ezekből kaphatsz valamivel jobb állapotút és javítani is jóval olcsóbb.
200k ból egyiket se..
és a swift sedan?
Köszi a hozzászólásokat, esetleg még a Fiat Bravo, erről is jókat olvastam: [link]
Tény, hogy nagy szerencse kell ahhoz, hogy oylat kapj amivel nem lesz gondod egy jó ideig, de ha csak ennyi pénz van, akkor ez van és igen bele lehet futni olyanba, hogy motort kell cserélni x km után, de aki nem mer, annak sosem lesz autója, hacsak nincs másfél millád...
egy másik forumon egy autószerelő ezt írta:
"Ibiza: túlárazott, kissé fapados, kis fogyasztás, vw motor, olcsó alkatrész
Cordoba: 7 litert simán benyal, de megbízható
Golf: a megbízható golfok teljesen másik árkategória, sok a tuningboy
Polo: kompakt, alacsony fogyasztás, olcsó alkatrész, mindennapokra
Bravo: VISZONYLAG olcsó alkatrész, kis fogyasztás, tuningosok körében eléggé elterjedt, csak óvatosan
ui.: soha ne a km óra állását és a fényezést nézd!!!!"
Szerintem jól összefoglalta :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!