1.6-os G Astrában a 8 vagy a 16 szelepes motor jobb?
Hello!
Nekem 1.6 1 szelepes G Astra van, 1999-es...
A 8 szelepesek azt hiszem 75 lóerősek, a 16-os 101, illetve későbbi évjáratban a twinportosak úgy tudom 1-2 lóerővel erősebbek...
Ennyi idős autónál mindig előjön valami gond, a 8 szelepesekkel kevesebb a macera, mivel egyszerűbb konstrukció... A 16 szelepesek kisebb fordulaton eléggé nyomatékszegények, a fogyasztásuk talán szerényebb, autópályán és nagyobb sebességnél dinamikusabbak. Ha tehetném, akkor 8 szelepest vennék... Volt 8 szelepes 2 literes benzines 'A' Vectrám, hát azt szinte nem is kellett 2500-as fordulat fölé pörgetni, tartós kis motor volt... Ismerőseimnek F Astrában többnek is van 1.6-os 8 szelepes, kevesebb a gond velük, és talán olcsóbbak az alkatrészek... Nekem a 4 gyújtótrafó egyben van, a gyári trafósor kb 40.000 Ft vagy drágább, az olcsó utángyártott meg van hogy 1 évig se megy el...
ÉN a 8 szelepest ajánlom, bár elég ritkán találkozni vele...
Ez jogos, teljesen egyetértek veled.
13-14 éves autót keresek, azonban tudom, hogy sokan, köztük jó magam is átlag 10-12-15.000-et megyek egy évben.
Ha ilyet találok, és amit te is említettél, hogy volt az autónak gazdája, na azt meg is veszem. Azért elég bőséges a kínálat, szóval nem lesz egy mission impossible találni a reális 200.000km körüli példányt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!