Simsonosok! Ti hogy szoktátok el tenni télire a motort?
Nekem MZ-zém van de a szeánsz ugyan az :)
Tankold tele jó minőségű benzinnel!
Utolsó leállítás:elzárod a benzincsapot és hagyod hogy a karbibiból ürítse a benzint,mikor hallod hogy már az utolsókat rúgja akkro húzzál neki gyorsan szivatót.Nos ez azért jó mert ha nincs benne benzin akkor nem mohásodik le a karburátor így azt nem kell tisztítani(ez teszi lehetővé hogy tavasszal is 3rúgásra induljon a gép-természetesen megvárod míg megtelítődik a benzinnel a karbi ezt a csövön tudod figyelemmel kísérni).Ami a szivatót illeti mikor ráhúzod akkor dúsúl az anyag akkor nem csak benzinben de olajban is dúsabb,tehát kap egy utolsó kenést :)
A tankot azért kell teletankolni hogy ne rozsdáljon be mert az is sok galibát okozhat(használj mindig plusz szűrőt)
NA szóval a következő dolog amit Én megcsinálok:Lepucolom a gépet hogy nem piszkosan legyen eltéve,egy féltető alatt állok vele(sajnos nem garázsban),így középsztenderen van pihenőre téve ,gumikat ellenőrzöm,majd leponyvázom az egészet.
Saját tapasztalat:Így akár évek után is 3dik rúgásra betudod indítani ha minden rendben van a vassal!
Én néha használom télen is, ezért nincs szertartás szerű konzerválás. Ha sokáig pang a benzin a karburátorban, akkor ilyen nyálkaszerű anyag eltömíti a fúvókákat, valami gané adalék kicsapódik a benzinből. Ezért érdemes kijáratni belőle a benzint.
Ja és tankold tele, hogy ne rozsdásodjon a tank.
Én csak leállítom és zárt helyre teszem, és tavasszal ugyan úgy 3 rúgásra indul.
De a kezelési útmutató szerint:
-Kicsavarjuk a gyújtógyertyát.
A hengerfej nyílásán át betöltünk (max. 5ccm) hígfolyású olajat és többször működtetjük a berugókart.
Ismét becsavarjuk a gyújtógyertyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!