Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Simsonosok! Ti hogy szoktátok...

Kiro113 kérdése:

Simsonosok! Ti hogy szoktátok el tenni télire a motort?

Figyelt kérdés
Milyen eljárásokat szoktatok végezni,hogy tavasszal ugyan olyan jól működjön mint korábban?
2013. nov. 28. 15:22
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Nekem MZ-zém van de a szeánsz ugyan az :)

Tankold tele jó minőségű benzinnel!

Utolsó leállítás:elzárod a benzincsapot és hagyod hogy a karbibiból ürítse a benzint,mikor hallod hogy már az utolsókat rúgja akkro húzzál neki gyorsan szivatót.Nos ez azért jó mert ha nincs benne benzin akkor nem mohásodik le a karburátor így azt nem kell tisztítani(ez teszi lehetővé hogy tavasszal is 3rúgásra induljon a gép-természetesen megvárod míg megtelítődik a benzinnel a karbi ezt a csövön tudod figyelemmel kísérni).Ami a szivatót illeti mikor ráhúzod akkor dúsúl az anyag akkor nem csak benzinben de olajban is dúsabb,tehát kap egy utolsó kenést :)

A tankot azért kell teletankolni hogy ne rozsdáljon be mert az is sok galibát okozhat(használj mindig plusz szűrőt)

NA szóval a következő dolog amit Én megcsinálok:Lepucolom a gépet hogy nem piszkosan legyen eltéve,egy féltető alatt állok vele(sajnos nem garázsban),így középsztenderen van pihenőre téve ,gumikat ellenőrzöm,majd leponyvázom az egészet.

Saját tapasztalat:Így akár évek után is 3dik rúgásra betudod indítani ha minden rendben van a vassal!

2013. nov. 28. 18:26
 2/13 anonim ***** válasza:

Én néha használom télen is, ezért nincs szertartás szerű konzerválás. Ha sokáig pang a benzin a karburátorban, akkor ilyen nyálkaszerű anyag eltömíti a fúvókákat, valami gané adalék kicsapódik a benzinből. Ezért érdemes kijáratni belőle a benzint.

Ja és tankold tele, hogy ne rozsdásodjon a tank.

2013. nov. 28. 18:32
 3/13 anonim ***** válasza:
25%
hűtővizet azt mindenképpen enged le
2013. nov. 28. 19:08
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Simsonba igen,a léghűtéses blokkon engedd le a hűtővizet. :D
2013. nov. 28. 20:17
 5/13 A kérdező kommentje:
Az első kettő válaszolónak köszönöm.....au utolsónak: a simsonba mióta van hűtő víz?
2013. nov. 28. 20:17
 6/13 anonim ***** válasza:
Vicces kedvükben vannak a fiúk! :)
2013. nov. 28. 21:17
 7/13 anonim válasza:
én a pincében tárolom,így nem tud megromlani!
2013. nov. 29. 16:57
 8/13 anonim ***** válasza:
2013. nov. 29. 18:01
 9/13 anonim ***** válasza:

Én csak leállítom és zárt helyre teszem, és tavasszal ugyan úgy 3 rúgásra indul.

De a kezelési útmutató szerint:

-Kicsavarjuk a gyújtógyertyát.

A hengerfej nyílásán át betöltünk (max. 5ccm) hígfolyású olajat és többször működtetjük a berugókart.

Ismét becsavarjuk a gyújtógyertyát.

2013. nov. 29. 18:12
 10/13 Lipton. ***** válasza:
Nem árt ha a váltóban az olajat is lecseréled :)
2013. nov. 29. 22:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!