Miért érzem gyengének az autót, "kinőttem" volna?
Suzuki Swift 1.3 92 lóerő.
Arról van szó, hogy egyesbe mikor kiállok valahonnan, egyszerűen hiába nyomom a pedált nem forog el a kerék, nincs elég ereje hozzá, igen, emg lehetne ha erőltetném nem arról van szó,, de pl 2 ezres fordulatról indulok ami már elegendő kéne hogy legyen a dinamikus elinduláshoz és egyszerűen megfogja hiába padlózom meg innen.
Vagy pedig ha finoman indulok, akkor vagy ki kell forgatnom egyesbe 4 ezerig hogy a kettes ne fogja meg a motort, és kettesbe is ki tudjam húzni 50-ig, vagy ha 20 nál felváltok akkor döcögősen tudok csak kettesbe gyorsítani emgint padlóznom kell.
Mind1 lehet valakinek ez jó, de bennem kérdések merülnek fel, hogy ez jó e így mert gyengének érzem. ha meg taposom neki tud menni de bőg a motor és idegesít.
Nem nekem való ez az autó.
Most 16-os kerekek vannak alatta, lehet annak is van köze hozzá, hogy kicsit lomha.
és ez msot jelen állapot nyáron még egy ifát sem merek megelőzni vele ha megy a klíma.
még 70 nél is visszadobom ekttesbe gázfröccsel, az utasok meg nem értik miért ordít motor meg miért pörgetem ki 6 ezerig, mert csak így tudok vele biztonságosan közlekedni.
Most akkor turbódízel való nekem ami tol alul is, vagy valami nagyobb köbcentis benzines?
2.0 benzines Vectrával mentem 15-ös kicsi téli kerekek voltak alatta, 2 napig használtam, mindig csikorgott a kerék amikor elindultam vele, nem volt az az érzésem hogy harmatgyenge az autó, felesleges is votl pörgetni emiatt csendes is volt.
De azt se mondanám egy erőgépnek.
Óóó csak ezt ne, megjött a fizikus is. Elárulnád hogy jön a felnihez a forgási energia ha már ilyenekkel dobálózol? :D
Csak mert a felni áll, és a motor fogja forgásba hozni. Szerintem te a kerék tehetetlenségét akartad megemlíteni... :D
Ami ismét elmondom, ha 20km/h-ra akarsz gyorsítani egy kereket akkor kb elég ha kézzel meggurítod, na a motornak is ugyanennyi erejébe kerül... ;) A problémát az okozza, hogy a motornak ezzel együtt egy 1 tonnás testet is meg kell mozdítania, nem az a 1,5kg fogja visszatartani... :D Ha nem hiszed el tedd bakra, szúrj egy 5-öst, aztán padlózd le, kb 2 másodperc alatt 180-on leszel. ;) Ennyire fogja a kocsit a felni forgatása...
Ismét elmondom, A FELNI NEM A FŐTENGELYEN VAN, aki ért hozzá ez tudja mit jelent ez. Aki meg nem az kitalál ilyen hülyeségeket, hogy a felnitől lomha az autó... azt a lomhaságot amit az a pár kg ad a kocsinak, kb annyi mintha 5 literrel kevesebb benzin lenne a tankban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!