Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek ki a hibás ebben...

Szerintetek ki a hibás ebben a balesetben?

Figyelt kérdés

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=xfg..

arra gondolok amiben az oldalkocsis motor is résztvesz ha l lenne csuszva

2013. nov. 17. 18:48
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Most nézem, hogy már kint a válasz.
2013. nov. 17. 19:40
 12/17 A kérdező kommentje:

az a baj, hogy ha a terepjárós indexel s máris rántja a kormányt akkor nem a mögötte levő a hibás. a kressz 1 másodpercet követel meg reakciónak. de ez hogy utolérem féktávolságon belüli távolságra majd kirántom a kormányt (az nem mentesit hogy végig indexelek) majd ő indexel s már rántja os a kormányt s tized másokpercem lenne megszakitani az előzést...

szóval ez a helyzet mindkettő részéről abszurd viselkedés volt.

mégegyszer: szabálytalanul megközelitem, erre szintén szabálytalanul (az irányjelzés szabályait figyelmen kivül hagyva) elémrántja az autót...

2013. nov. 17. 20:07
 13/17 anonim ***** válasza:

Már bocs, hogy beleugatok - pedig azt hiszem tanulhatnék még - de így 25 év után sem értem ezt a mondatodat (konkrétan baromságnak tartom):

"Mikor a megelőzni szándékozó autót féktávolságnyira megközelitette, kihuzodott a jobb oldalra, s azt olyan módón megközelitette, hogy az ő hirtelen irányváltoztatása zavarná."

Sehol sincs leírva a KRESZ-ben (nem "kressz"), hogy mik az ismérvei az előzésre felkészülésnek! Rövid távolsággal követi? És? Van akinek 100 m kell, hogy az előtte haladó hirtelen fékezése esetén meg tudjon állni, de van akinek 5 m is elég!

Miért is kell jobbra kihúzódnia a felkészülésnél?

"a kressz 1 másodpercet követel meg reakciónak."

Ezt is belinkelhetnéd, mert ezt se találom sehol!

:D

"Bár nem kizárt hogy a kormánymozdulattal együtt indexelt csak" (már mint a terepjárós)

Szerintem ez a valószínű az ijedt kormányrángatásból ítélve!

2013. nov. 17. 22:57
 14/17 anonim ***** válasza:

Te Rémszarvas! Van jogsid?

:D

2013. nov. 17. 22:58
 15/17 anonim ***** válasza:

Egyébként nemrég hasonló történt velem is:

Hazafelé a sort egy lassú járgány vezette, mögötte volt egy másik autó amikor utolértem őket. Láttam, hogy az előttem lévő ráhúzódott, én meg őrá. Figyeltük mikor fogy el a sor, aztán egyszerre indexeltünk. Az előttem lévő elkezdett sávot váltani, erre én is mentem utána, gondoltam kicsit odalép, aztán a rövid egyenesen mindketten szépen megelőzzük a lassan haladót. Nem olyan nagy dolog ez.

Az előttem lévő pedig csak akkor nézett a tükörbe, mikor már félig a szembejövők sávjában volt, meglátott engem és az helyett, hogy ment volna, megijedt és visszarántotta a kormányt majd ráfeküdt a kürt gombra, pedig még lassítottam is. Ha korábban néz a tükörbe, akkor tudta volna, hogy én is ott vagyok és nem ijed meg, csak sajnos sok embernek csőlátása van, emberünk is azt hitte egyedül van az úton...

:(

2013. nov. 17. 23:12
 16/17 A kérdező kommentje:
rendben.majd.megkeresem ezeket s belinkelem. ujjabb példa h nem.csak jogsi kellene hanem a.kressz ismerete is. manapsag hogy oktatnak ha meg ezek az alapfogalmak.nelkul is.lehet valakinek.jogsija?
2013. nov. 18. 00:02
 17/17 A kérdező kommentje:
eh most olvastam el a masosik irasodat. inkabb nem is kommentalom. a defenziv vezetés.fogalma latom neked ismeretlen. mondjuk nem ia.meglepő ha.a korabban emlitettekkel.ae vagy tisztában
2013. nov. 18. 00:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!