Opel Astra 1.7cdti motor alapjárata ingadozása mitől van?
Sajnálom! :(
Azért ha meglesz a hiba, írd le mi volt!
Jól. Nekem fel sem tűnt, hogy alap esetben nem úgy kellene lennie hogy beülök a hideg autóba és rögtön meleget fúj a fűtés.
De még az Opel márkaszerviz embereinek se!
A probléma igazából nem is probléma. Egy 1kW-os fűtőszál van a szellőzőrendszerben, ami fölvesz akár 80A-t is. A generátor tud maximálisan 110A-t. Így marad neki minden más egyébre 30A, beleértve az izzítást, utóizzítást is. Így nem csoda, hogy az akkumulátor töltésére nem nagyom marad szuflája.
Ha már a hűtővíz a radiátorban bemelegszik is tudja biztosítani a fűtést, lekapcsol az elektromos quick heat, így egyből megjön a 14V az akkura is.
Ezt olvastam róla egy lengyel fórumon és közben egy magyar fórumon is találtam olyat, akinek ilyen van az autójában és ugyan így működik.
Nagyon kényelmes és jó dolog ez a quick heat, csak ésszel kell használni.
Ha sokszor egymás után megyek rövid 3-4 km-es utakra, akkor inkább leveszem a fűtést 16 fokra és csak az ülésfűtéssel fűtök. Akkor nem kapcsol be a QC így rögtön tudja tölteni az akksit.
Ha ennél hosszabb utakra megyek, akkor nem kell vele foglalkozni, csak élvezni hogy rögtön van fűtés.
Illetve ha a külső hőmérséklet 10-12 fok felett van, akkor sincs semmi teendő, mert nem, vagy legalábbis nem maximális teljesítménnyel kapcsolja be a QC-t.
Szóval a lényeg: ez teljesen normális, így is kell működnie a rendszernek.
Akkor esélyes, hogy van benne. A szervizmenüben (settings gombot nyomd csippanásig, majd nyomkodd a BC gombot) nézd a töltőfeszültséget miután beindítottad a hideg autót! Ha leesik a feszültség 12V környékére és ha a fűtést leveszed "Lo" állásra, akkor egyből felmegy 14V köré, akkor van benne.
Vagy küldd el privátban az alvázszámodat és megnézem az alapján!
Nálam előjött a következő gond: a fékfolyadék szintérzékelő vagy a kézifék kapcsolója kontakthibás. Menet közben véletlenszerűen kb 30 km-enként egy pillanatra felvillan a kézifék ikonja és csipog egyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!