MI lehet a probléma a kocsimmal? Egy ideje a kilóméter óra nem mért semmit, váltásnál berángatott a kocsi. Most meg úgy nézki végleg ilyen lett. Mi lehet a probléma?
Hali!
Az hogy a km óra nem mért semmit, ez azt jelenti, hogy nem mutatta mennyivel mész, vagy a számláló sem méri a megtett km-t? Nekem olyan jelentésg volt (1999-es 1.6 16V benzineg G Astra), hogy a km óra mutatója ugrált, és az ABS lámpa égett. A megoldás: bal első kerékcsapágy, amiben van egy jeladó. Ez a jeladó a kerék fordulatszámát figyelte, ez alapján mért a km óra és az ABS is ezt figyelte. A csapágy csere megoldotta a km óra és az ABS gondot is. A váltásnál jelentkező rángatás szerintem kuplung kinyomócsapágy vagy kuplungtárcsa hiba, rosszabb esetben egész szett csere... Mindenképp szerelőhöz vidd el szerintem. A kuplung nekem csúszott amikor megvettem a kocsit (156.000 km volt akkor benne), gyorsításkor csak felpörgött a fordulatszám, de nehezen illetve nem a fordulatszám függvényében gyorsult. Nekem kinyomócsapágy+kuplungszett+kuplungtárcsa csere kellett...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!