Opel Astra 1.7cdti motor alapjárata ingadozása mitől van?
Álló helyzetben még nem vettem észre hogy ingadozni. Viszont nem régen észrevettem egy érdekes dolgot: ha lejtőn lefelé kidobom üresbe és úgy gurulok, szabályos időközönként felugrik az alapjárati fordulatszám kicsivel 1000 fölé, majd visszaesik.
Hogy ez mitől van, fogalmam sincs...
A common rail(kozos nyomocsoves) rendszer magasnyomasu szabalyzokoreben van egy apro Elektronikusan vezerelt szelep(PSV ha jol emlekszem), na ha ez akadozik, akkor nem tudja tartani a railcso nyomast, ergo nem anyit fecskendez be amennyit a gazalloshoz merten kellene.
A gazolaj nem megfelelo kenokepessege okozza, adalekkal akar javithato, de mindenkepp megelozheto.
Köszi!
És ha kicserélem ezt a szelepet, akkor megjavulhat az alapjáratom?
Elvittem diagnosztikára. Egyértelműen a nyomásszabályzó szelep volt a hibás. Túl engedi a nyomást a rail csőben. Megrendeltem egy gyári új szelepet. A kérdésem az lenne, hogy ki lehet-e cserélni otthon? Ezt úgy értem, hogy ha lehúzom a csatlakozót róla, akkor nem tilt le az elektronika? És hol találom ezt a szelepet, a rail csövön? Motorkód: A17DTR
Köszi előre is a segítséget!
Ha nem adsz rá gyújtást közben... , sőt, én levenném az akkusaru is a művelet előtt, akkor biztos nem tilt le semmit.
A nagynyomású rendszer azért elég kényes dolog. Én nem merném itthon bütykölni. De Te lehet hogy ügyesebb vagy nálam...
Amúgy mennyibe került egy ilyen szelep? És mennyi a fordulatszám ingadozásod? Én is rádugtam az Op-comot az enyémre és mértem egy egzakt alapjárati fordulatszámot. Hát nekem se pontosan 850 végig. Olyan 840 és 860 között változik folyamatosan. De lehet ez még belefér.
Menet közben is figyeltem a mutatót. Néha épp hogy a 750-es osztás fölött van, máskor meg majdnem 1000-nél a mutató vége. De nekem ez eddig semmilyen problémát nem okozott, eddig fel se tűnt.
Az opelforum.hu-n is volt mostanában egy ilyen kérdés. Nem Te tetted fel? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!