90-es években mikor olcsó volt a benzin a 10L még nem számított "magas" fogyasztásnak igaz?
Azért ne csináljunk már úgy, mintha a 90-es évek, pláne 2005 annyira az őskorban lett volna!
Amiről írtok sokan, az leginkább a 80-as évekre volt jellemző.
2000-ben szereztem a jogosítványomat. Akkoriban is 250Ft körül volt a benzin. Sőt amikor emelték mindenki elkezdett lázadozni és 300Ft-os benzinárakkal riogatták a népet, ami akkor elképzelhetetlennek tűnt.
A 90-es években, legalábbis a második felében tizenévesként is érdekelt a téma. Akkor is volt már 200Ft körüli benzin. És a bérek nem kicsit voltak kevesebbek mint most.
A mostani autóm 2005-ös évjáratú. Már nem fiatal, de azért még nem is egy őskövület. A gyári fogyasztása városban 6 liter, országúton 4,2 liter/100km. A realitás persze ennél kb fél literrel több, de szerintem még ma sem lehet rá azt mondani, hogy "hú de pazarló válság előtti autó"!
Az az érdekes, hogy az 1991-es statisztikai nettó átlagbérből taxis blokád előtti áron 301 liter benyát tudtál volna venni, míg a 2013-asból 357 litert(36 és 410 forinttal számolva).
Annak, aki az átlagbér másfélszerese alatt keresett, annak akkor is és most is soknak számított a 10 literes fogyasztás ( szerintem ).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!