Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért van ilyen kevés amerikai...

Miért van ilyen kevés amerikai autó errefelé?

Figyelt kérdés

Pl. cadillac-re és hasonlókra gondoltam

attól hogy európában vagyunk, nem muszáj feltétlenül csak suzuki-ban, opelban, skodában, bmw-ben stb.-ben gondolkodni :D nekem pl. bejönnek az amerikai autók is, kár hogy itt nincs sok belőlük.

találtam is egyet ami szimpatikus lenne:

[link]

92-es cadillac, full extra, tiszta bőr, minden ami szem-száj ingere, és nagyjából egy suzuki árát kérik érte

és sokkal szívesebben meg is vennék egy ilyen luxus cadillac-et mint ennyiért valami régi suzukit vagy hasonlót :D

mégis miért nem népszerűbbek ezek az autók? az európai ember miért vesz inkább opelt, skodát stb?

persze, nem keveset fogyasztanak ezek az autók, ez mondjuk fontos szempont (bár 4900 köbcentihez képest nagyon korrektül fogyaszt, neten olvastam hogy 10-12 körül van az átlag! ), de igazából ezen kívül mégis miért nem preferálja senki ezeket az autókat? 100x több luxust kínál mint egy európai autó ugyanennyiért

2013. okt. 19. 21:38
1 2 3 4 5
 21/41 A kérdező kommentje:
egyébként ha konkrétan az eldorado-t nézzük, érdekes hogy elsőkerekes... erről valami vélemény? szerintem hülyeség ekkora autóba ekkora motorral elsőkerék hajtást tenni :S ezt az egy dolgot nagyon bánnám benne
2013. okt. 20. 01:02
 22/41 Beviz Elek ***** válasza:

A kollégámnak van egy, 12-13 liter az átlag, kevés várossal. Az alkatrész olcsó, fillérekért meg lehet kapni, pár hét alatt meg is érkezik (mutatta, hogy mi mennyi volt).

Dodge RAM (majdnem 6000ccm, dízel): én 15 alá nem nagyon tudtam vinni pályán...

Barátom Tahoe-ja: 30liter etanol.

Miért nem kevés itt az amcsi verda? Mert 400ft fölött van az üzemanyag. Az enyém 8at eszik ha tolom, e fölé nem mennék, pedig se kutyám, se macskám, nem kell pelenkára a pénz.

2013. okt. 20. 01:17
 23/41 anonim ***** válasza:
tökmindegy... ezeknek olyan a futóműve, hogy tengeri beteg leszel egy kanyargós úton, nem nyújt vezetési élményt ilyen szempontból, és a fékek is általában olyan izmosak, hogy az ABS is csak vizes úton tudja megmutatni magát...
2013. okt. 20. 01:20
 24/41 A kérdező kommentje:

no, ugye hogy 12 körül van az átlag :) mondom, az eldorado nem eszik annyira vészesen

persze azért nem mondom hogy ezt 400 forinttal beszorozva örülök ha ennyit kell rákölteni, de azért 4900 köbcentihez képest nagyon korrekt. Én E85-öt is kevernék bele felesben, az csak 340-350 forint körül mozog :) kicsit enyhítene a dolgokon

és amint a kolléga írta, az alkatrész is megoldható

nos, már csak jogsi kéne, és 800 ezer forint :DDD

2013. okt. 20. 01:21
 25/41 anonim ***** válasza:
Kérdező, nekem egyre gyanúsabb ez a dolog. Idejössz, égre-földre bizonygatod hogy ez az autó alig eszik, és még egy kisiskolás is fenn tudná tartani a hétvégi üresüveg-visszavitelből. Nem a tiéd véletlenül ez az autó, és képtelen vagy eladni, ezért idejöttél kicsit áradozni róla, hátha valaki itt ráharap?
2013. okt. 20. 01:29
 26/41 anonim ***** válasza:

"no, ugye hogy 12 körül van az átlag :)"

Persze, kevés várossal. Kevés várossal az én átlagom is 9 körüli. Városban viszont az enyém is 15-16-ról indul és sikerült már 20 feletti tripet is csinálni :)

Lehet ezt csűrni, csavarni ha ezt kellene tankolnod egy 1.6 helyett szerintem sírva fakadnál. Veled együtt az ország lakosainak 85%-a, köztük én is :)

2013. okt. 20. 01:34
 27/41 A kérdező kommentje:

szó sincs erről (bár ha még így is lenne, hülye lennék elárulni :D)

egyszerűen csak elkezdtek érdekelni az amerikai kocsik, kíváncsi voltam mások ezekről mit gondolnak

2013. okt. 20. 01:35
 28/41 A kérdező kommentje:
tisztázzuk, még mindig nem azt állítom hogy olcsó ilyennel járni, de ahhoz képest ami, szerintem korrektül kajál :) egyébként ha már a vételár ilyen kevés (relatíve értem, persze nekem sincs zsebből 800 ezrem...), akkor talán egy gáz cucc beszereléssel együtt sem lenne vészes :) úgy már lehetne vele járni olcsóbban
2013. okt. 20. 01:36
 29/41 Beviz Elek ***** válasza:

Te tudod, hogy mit csinálsz. Az én elsö autóm egy 1.0-s Swift volt. Amíg nem tudod, hogy mivel jár fenntartani egy autót, addig könnyü rávágni, hogy nem vészes.

Megvenni egyszer kell, fenntartani sokáig. Öcsémnek ugyan ezt mondom most, mert nem akar 6-7százért kocsit venni. Pedig megvenni 1x kell...

2013. okt. 20. 01:42
 30/41 anonim ***** válasza:

"akkor talán egy gáz cucc beszereléssel együtt sem lenne vészes :"

Egy 8 hengereshez való gázszett laza 400 000. Az olcsó meg itt is relatív, haverom 4.2-es gázos A8-a 18-19 liter gázt eszik. :)

2013. okt. 20. 02:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!