Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért van ilyen kevés amerikai...

Miért van ilyen kevés amerikai autó errefelé?

Figyelt kérdés

Pl. cadillac-re és hasonlókra gondoltam

attól hogy európában vagyunk, nem muszáj feltétlenül csak suzuki-ban, opelban, skodában, bmw-ben stb.-ben gondolkodni :D nekem pl. bejönnek az amerikai autók is, kár hogy itt nincs sok belőlük.

találtam is egyet ami szimpatikus lenne:

[link]

92-es cadillac, full extra, tiszta bőr, minden ami szem-száj ingere, és nagyjából egy suzuki árát kérik érte

és sokkal szívesebben meg is vennék egy ilyen luxus cadillac-et mint ennyiért valami régi suzukit vagy hasonlót :D

mégis miért nem népszerűbbek ezek az autók? az európai ember miért vesz inkább opelt, skodát stb?

persze, nem keveset fogyasztanak ezek az autók, ez mondjuk fontos szempont (bár 4900 köbcentihez képest nagyon korrektül fogyaszt, neten olvastam hogy 10-12 körül van az átlag! ), de igazából ezen kívül mégis miért nem preferálja senki ezeket az autókat? 100x több luxust kínál mint egy európai autó ugyanennyiért

2013. okt. 19. 21:38
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
Szerintem itt az átlagember örül ha valami kis sz@rt meg tud venni nem, hogy cadillac -et b@zki... Meg az ilyen ezsi a benzint mint állat, ami szerintem az egyik legfontosabb tényező...
2013. okt. 19. 22:09
 12/41 anonim ***** válasza:

Tudod mi eszik 10-12 körül? Egy 2,5-3 literes motor, egy 5 literes 15-18 alatt nem jön ki, átlagosan, ez azt jelenti, hogy ha városba merészkedsz, akkor 25 alatt nem jössz ki, és országúton 90-nél talán le bírod tornázni 9,9-re a pillanatnyi fogyasztást, de az sem biztos, főleg nem 4 sebességes váltóval...

A másik probléma, hogy vámot kell fizetni utánuk.

A harmadik probléma, hogy minden alkatrészüket csak amerikában gyártják, és minden csavar withworth menettel készül, így itthon semmit nem tudsz felhasználni hozzá, még egy egyszerű kerékanyát sem, tudsz kicserélni, mert nálunk metrikus menetet használnak, így tehát vagy az usából rendelsz, vagy egyedileg legyártatod magadnak.

A negyedik probléma az előzőekből fakad, bármi kell, usából kell importálni, ami rengeteg idő, és horror költség mire hozzád kerül, hiába is lenne olcsó az alkatrész.

2013. okt. 19. 22:27
 13/41 szántóvető ***** válasza:

azért mert magasak a fenntartási költségek.az a 10-12 liter távol áll a valóságtól.még a linkben lévőt is keveslem: [link]

ami pedig a hirdetést illeti:tartalék alkatrászek pl. váltó.sosem értettem hogy miért tart valaki tartalékban fődarabokat?valószínűleg összebarkácsolt autó,az ilyeneket nagy ívben kerülni kell.

2013. okt. 19. 22:29
 14/41 anonim ***** válasza:
Miért a kisautókkal állítod szembe ezt a batárt? Akinek kisautó kell, az kisautót vesz Európában meg Amerikában is. Egy erős méretbeli különbség azért mindig is volt, de hát itt Európában nem tudtuk úgy tervezni a városokat, hogy 2,5 méter széles monstrumok is elférjenek, mert lovakocsis közlekedésre volt kialakítva max. az utca. Hát ez van na. Az üzemanyagfogyasztás egy dolog, mert lehet gázosítani, spórolni meg mindent csinálni, de a '90-es évek elejéről inkább vennék egy Peugeot 605-öst, S-osztályos Mercit, A8-as Audit, Volvo 850-t, Citroen XM-t, Honda Legendet, Lexus LS-t vagy valami hasonlót - azok sokkal jobbak minden tekintetben (igen, valószínűleg kényelemben is), s ugyanebben az árban vannak. Nem kínál semmivel sem több luxust a Cadi, sőt, még valószínűleg le is van maradva a kortársaitól. A tiszta bőr dolog oké, mert hát a volt célkközönség farmerből lett olajbankár szereti az állatok bőrít, de hogy erre így valaki használtan azt mondja, hogy szem-szájnak ingere? Inkább hasonlít valami nagyon undorító lény nemi szervén található csoffadt, ráncos felületre, mint egy luxusautó ülésére (jó ideje nem is gyárt egyébként ilyesmiket az autóipar).
2013. okt. 19. 23:05
 15/41 A kérdező kommentje:

persze, én nem mondom hogy a hasonló kategóriás nagy európai szedánok rosszak lennének, de azért a képeket elnézve ez is nagyon kényelmes autó. minden elektromos benne, digitális klíma, stb. szerintem teljesen korrekt :)

nem azt mondom hogy mindenkinek ilyennel kell járnia, csak furcsáltam hogy annyira kevés mászkál az ilyen kategóriájú autókból itt, hogy szerintem a legtöbben még nem is láttak ilyesmit

egyébként a felsorolt indokokat megértem, bár hozzátenném, hogy hiába olcsó az alkatrész pl. egy citroen bx-hez itthon, ha minden sarkon kiesik belőle valami... oké, nem egy kategória a két autó, tudom. de mégis több olyat látsz itthon mint ilyet :) pedig azért az olyan autókkal szemben talán megérné valamilyen szinten

2013. okt. 19. 23:21
 16/41 A kérdező kommentje:

egyébként tessék, ez egy 88-as eldorado, ugyanúgy V8-as:

[link]

(a bal felső sarokban a logó alatt át lehet kapcsolni L/100km-re)

68 tankolás átlaga 11.9L/100km :)

tévhit hogy 20-30 litert kajálnának ezek

mert ugyan V8, de nagyon alá van hangolva, messze nem olyan erős mint amilyen lehetne, ezért nem is eszik annyit

12 liter átlag fogyasztás meg ugyan nem kevés európai tekintetben meg a mai benzin árak mellett, de kibírható

mellesleg lehet bele gázt tenni, vagy E85-öt tankolni, szóval ez még lejjebb tornázható :)

2013. okt. 19. 23:32
 17/41 anonim ***** válasza:
Nem tudom mit erőlködsz itt. Minket nem tudsz meggyőzni, ha meg szerinted ennyire megéri egy ilyen autó, akkor vegyél egyet. Sőt, egyből kettőt is szerintem, hogy ne unatkozzon majd egyedül a garázsban, mikor épp alkatrészre vársz, vagy nem tudsz bele majd tankolni.
2013. okt. 19. 23:55
 18/41 anonim ***** válasza:

Ez szerintem kicsit hitelesebb 17,11:

[link]

De itt egy Fleetwood, ez is csak 200 paripa,21.4:

[link]

Lincoln Continental, 21.8:

[link]

Plymouth Suburban 18.7:

[link]

Még a 3.8-as Pontiac Bonneville is 15 fölött eszik:

[link]

Szóval értjük mi, hogy ezek nem esznek sokat, csak mégis.

2013. okt. 20. 00:07
 19/41 A kérdező kommentje:

hát nemtudom... igazából nem is arról akarok meggyőzni mindenkit hogy ez ennyire megéri, hanem valahogy azt szeretném mondani hogy ha az ember kimondottan ilyet szeretne, akkor nem nagy áldozat amivel jár ez

egyébként a fogyasztás meg eléggé típusfüggő... nem tudom. akkor lehetne biztosra tudni ha mennék egy ilyennel és lemérném :)

de mindenesetre vagy gáz vagy E85 + óvatos vezetés kombóval talán még kibírható az üzemanyagköltség :)

2013. okt. 20. 00:24
 20/41 anonim ***** válasza:
Attól függ mennyit használod. Nekem a T6-os S80 havonta 70-100 000 közötti benzint füstöl el, pedig az bőven kevesebbet eszik, mint ezek a dögök :)
2013. okt. 20. 00:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!