A kereszteződés alárendelt úttal tábla helyes értelmezése?
Sziasztok ezt a táblát én nem értem teljesen ügye a könyvben az van hogy ilyen kereszteződésnél nekem van előbbségem de vizsgán mégis ez miatt buktam meg sajan.
Valaki elmagyarázná nekem hogyan is kell ezt jól értelmezni? és amikor van kiegészító tábla i hozzá azt is köszönöm.
ezeket példának raktam be
tehát az Y jobb ága volt a főútvonal ... ahhoz, hogy a bal ágra kanyarodj elsőbbséget kell adnod a jobbról szembe érkezőnek, és indexelned kell balra (jobbra menet nem, mert az a főútvonal és csak kanyarodik) ... jogosan buktattak
bár egy parkolóból kifelé nem hiszem, hogy ilyen tábla van ... nem egyszerűen a jobb kéz szabályt sértetted meg?
érdekes ... ugyanis a tábla szerint négy ágú kereszteződés van, míg a rajzon három ágú ... ebből a táblából nem derül ki, hogy melyik a fölé és melyik az alárendelt út
akkor meszeltek el jogosan, ha egy ilyen tábla van kint, mert akkor nem adtál elsőbbséget a fölé rendelt úton "egyenesen" haladónak, mert te végülis lekanyarodtál a felsőbb rendű útról:
akkor nem jogosan vágtak ki, mert a tábla és a kereszteződés nincs összhangban (bár ez utólag már nem vigasztal)
mindentől függetlenül, ha burkolatfestésből következik, hogy melyik a fő irány, akkor lehetett némi igazuk, de akkor is sántít a tábla
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!