Miért dudálunk feleslegesen?
Sose értettem miért jó, ha dudálunk, amikor dudálás nélkül is kikerülhetjük a veszélyt.
Rengeteg felesleges dudálást tapasztalok, mikor fékezéssel simán kikerülhetjük a veszélyt, de még dudálunk is. Nem értem miért van ez......
Ahogy a harmadik válaszoló írta. Vészhelyzet hárításánál alkalmazott dudálás esetén felhívja a szabálytalankodó figyelmét arra, hogy valamit nem jól csinált és talán legközelebb már jobban figyel.
Annak viszont én sem látom értelmét, amikor egyesek forgalmi torlódás miatt araszoló kocsikban nyomják a dudát. Mintha ettől egyből megszűnne a torlódás és lehetne normálisan haladni...
Én az elmúlt egy évben egyetlen egyszer dudáltam: mikor egy parkolóban valaki belém akart tolatni, mert nem vette észre hogy ott vagyok. Akkor sem nyomtam másodpercekig (mint ahogy egyesek szokták) hanem csak finam megütögettem, hogy észrevegyen.
Forgalmi helyzetben, inkább fékezek, korrigálok, de soha nem nyomom a dudát. Még akkor sem ha a másik fél szabálytalankodás miatt kényszerülök fékezésre, vagy irányváltoztatásra. Hiszen attól, hogy beletenyerelek a dudába, nekem semmivel nem lesz jobb.
Mivel a felesleges dudálást kérded: azért, mert nagyon ideges lett valaki a másikra/ő úgy gondolta jeleznie kell, hogy ott von - közben felesleges volt, mert látták.
Én azt nem értem miért kell 'odaosonni' a másik mögé, és telibe nyomni jó hangosan. Többször is láttam, hogy így rádudáltak kezdő szerencsétlen béna sofőrre, az meg úgy összeszarta magát, hogy az egyest se találta meg...
Egyébként általában jól használják a dudát itt mo-n, néha olyankor is, amikor nem áll fent veszély, de esetleg lassulnia kellett, hogy te elmenj...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!