Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tényleg 10%-al drágulhat a...

Tényleg 10%-al drágulhat a nafta a Szíria helyzet miatt?

Figyelt kérdés
Most készülök autó venni, és erősen gondolkodom a CNG-n. Itt az osztrák határhoz közel rengeteg kút van.
2013. aug. 29. 15:14
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:

Ennyit erről? Miről is, barátom?

1) a forint árfolyam a két éves minimum körül lebeg, +- pár ft.

2) az olaj épp csak most a hét végén érte el a $100-at újra. Egy időre beragadhat most ebbe a $85-$115 sávba. Az mondjuk igaz, hogy ez a WTI, nem a Brent, ami mérvadóbb, de most nem ez a lényeg.

3) A lényeg itt az, hogy valaki augusztus végén 500 ft-os benzinárakat jósolt, én meg még most is 400ért tankoltam, 20-30-40 forintért olcsóbban, mint amikor a varjak elkezdtek károgni.

Ennyit arról, hogy korán "vertem magam". Persze, nincsenek illúzióim affelől, hogy előbb utóbb lesz 500 ft-os benzin. Más kérdés, hogy nem úgy és nem akkor, amikor az átlag jóska azt bevizionálja, illetve, hogy nem nagyon érdekel, legalább kevesebb forgalmi dugó lesz.

2013. dec. 29. 19:40
 22/34 anonim ***** válasza:

Nos, az eredeti kérdés, amiről hosszasan vitáztatok, a szíriai helyzet hatása az üzemanyagárakra.

Azt hogy hogyan alakul a külpolitika, Te sem tudhattad teljes bizonyossággal. Írtál valamit, bejött.

Ha ekkora jóstehetségnek tartod magad, jósold meg nekem légy szíves a jövő heti lottószámokat! :D

(Az olajárhoz egy zárójeles megjegyzés, mivel félig-meddig szakmámba vág: A Berent és a WTI (ami itthon a kutyát nem érdekel) ára folyamatosan, szinte töretlenül emelkedett október közepe óta. A Brent az akkori 102 dollár körüli árról ma 112 fölött áll. Amit valamelyest ellensúlyoz itthon a dollár árfolyama. De amíg 430Ft körül tudok tankolni (dízel), addig annyira nem izgat.

Na, de nem is szóltam, nem akarok belefolyni.

Béke. :))

2013. dec. 29. 21:07
 23/34 anonim ***** válasza:

Teljesen mindegy volt, hogy hogyan alakul az ilyen vagy olyan politikai helyzet. Politikai események csak nagyon rövid távon és kismértékben tudnak befolyásolni egy-egy piaci árfolyamot. Rángatják fel-le egy kicsit, de a nagyobb, több héten, hónapon vagy éven át tartó mozgásoknak semmi közük nincs a politikához. Ha nem így lenne, felkopna az állam :)

Ez nem jelenti azt, hogy tévedhetetlen vagyok, sőt! Az esetek jó részében tévedek, csak amikor tévedek olcsón megúszom, amikor meg igazam lesz jó sokáig ütöm a meleg vasat :) Viszont aki a politikában keres magyarázatot az árfolyammozgásokra, az jóformán hazárdírozik.

A jövő heti lottószámokról lövésem sincs, nem vagyok jós, véletlenszerű dolgokat nem tudok előre látni, csak olyanokat amikben rendszer, ciklikusság van. Na buék :)

2013. dec. 31. 16:42
 24/34 anonim ***** válasza:
A pontosság kedvéért a ciklikus és rendszerszerű dolgokat sem látom előre - szép is lenne - de bizonyos valószínűségeket ki tudok szűrni belőle, és több nem is kell :)
2013. dec. 31. 16:43
 25/34 anonim ***** válasza:
2013. dec. 31. 23:23
 26/34 anonim ***** válasza:
Hat, elobb lesz literje 500, mint 300 Ft az tuti :)
2014. jan. 1. 16:51
 27/34 anonim ***** válasza:
Osztán majd még meglátjuk, mert ma is szép nagyot zuhant az olaj.
2014. jan. 2. 21:13
 28/34 anonim ***** válasza:
2014. febr. 28. 10:41
 29/34 anonim ***** válasza:
No, lassan eltelt haromnegyed ev, vagy mennyi. En az elobb meg mindig 410 forintert tankoltam :)
2014. márc. 21. 21:54
 30/34 anonim ***** válasza:
2014. jún. 16. 11:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!