Tényleg 10%-al drágulhat a nafta a Szíria helyzet miatt?
Ennyit erről? Miről is, barátom?
1) a forint árfolyam a két éves minimum körül lebeg, +- pár ft.
2) az olaj épp csak most a hét végén érte el a $100-at újra. Egy időre beragadhat most ebbe a $85-$115 sávba. Az mondjuk igaz, hogy ez a WTI, nem a Brent, ami mérvadóbb, de most nem ez a lényeg.
3) A lényeg itt az, hogy valaki augusztus végén 500 ft-os benzinárakat jósolt, én meg még most is 400ért tankoltam, 20-30-40 forintért olcsóbban, mint amikor a varjak elkezdtek károgni.
Ennyit arról, hogy korán "vertem magam". Persze, nincsenek illúzióim affelől, hogy előbb utóbb lesz 500 ft-os benzin. Más kérdés, hogy nem úgy és nem akkor, amikor az átlag jóska azt bevizionálja, illetve, hogy nem nagyon érdekel, legalább kevesebb forgalmi dugó lesz.
Nos, az eredeti kérdés, amiről hosszasan vitáztatok, a szíriai helyzet hatása az üzemanyagárakra.
Azt hogy hogyan alakul a külpolitika, Te sem tudhattad teljes bizonyossággal. Írtál valamit, bejött.
Ha ekkora jóstehetségnek tartod magad, jósold meg nekem légy szíves a jövő heti lottószámokat! :D
(Az olajárhoz egy zárójeles megjegyzés, mivel félig-meddig szakmámba vág: A Berent és a WTI (ami itthon a kutyát nem érdekel) ára folyamatosan, szinte töretlenül emelkedett október közepe óta. A Brent az akkori 102 dollár körüli árról ma 112 fölött áll. Amit valamelyest ellensúlyoz itthon a dollár árfolyama. De amíg 430Ft körül tudok tankolni (dízel), addig annyira nem izgat.
Na, de nem is szóltam, nem akarok belefolyni.
Béke. :))
Teljesen mindegy volt, hogy hogyan alakul az ilyen vagy olyan politikai helyzet. Politikai események csak nagyon rövid távon és kismértékben tudnak befolyásolni egy-egy piaci árfolyamot. Rángatják fel-le egy kicsit, de a nagyobb, több héten, hónapon vagy éven át tartó mozgásoknak semmi közük nincs a politikához. Ha nem így lenne, felkopna az állam :)
Ez nem jelenti azt, hogy tévedhetetlen vagyok, sőt! Az esetek jó részében tévedek, csak amikor tévedek olcsón megúszom, amikor meg igazam lesz jó sokáig ütöm a meleg vasat :) Viszont aki a politikában keres magyarázatot az árfolyammozgásokra, az jóformán hazárdírozik.
A jövő heti lottószámokról lövésem sincs, nem vagyok jós, véletlenszerű dolgokat nem tudok előre látni, csak olyanokat amikben rendszer, ciklikusság van. Na buék :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!