Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért ilyenek a suzukisok?

Miért ilyenek a suzukisok?

Figyelt kérdés

Állandóan azt bizonygatják, hogy milyen jó autó.

Már annyira unalmas, hogy ha valaki kiír egy kérdést, hogy autót szeretne venni 200 000től 600 000ig a válaszok nagy része nyomja a suzukis süket dumát.

A Honda a Toyota a Mercedes-Benz meg sok más márka is van ilyen megbízható és a tulajaik mégse bizonygatják állandóan. Nagyon szánalmas.

Amúgy Suzukim(Ies stift) van de nem szoktam ilyen elfogultan ajánlani senkinek. Inkább lebeszélem róla mert hiába "legendásan" megbízató de ettől függetlenül nagyon messze áll az AUTÓtól.

2013. aug. 25. 15:26
1 2 3 4
 31/39 A kérdező kommentje:

Szinte minden válaszban azt olvasom, hogy a Suzuki ilyen meg olyan... DE NEM EZ VOLT A KÉRDÉS!!!

Hanem az, hogy mire jó ez az állandó ajánlgatás és a bizonygatás, hogy márpedig a Suzuki jó autó.

A tulajdonosok jobban érzik magukat, hogy másnak is olyan típusa van mit nekik és erre ők beszélték rá? Egyszerűen nem értem...

2013. aug. 26. 17:02
 32/39 anonim ***** válasza:
22%
Kérdező,most már parancs jelleggel mondom.Ne süllyedj le a Szutyokisok szintjére.Elég baj az neked hogy ilyen kocsid van de legalább ne fűtsd a vitát.De ha már itt tartunk.Azok a drága Suzuf@ szomok miért hiszik azt hogy a Suzukin kívül csak a BMW,Audi meg Merci létezik?Mert minden esetben ezt látom.pl:hogy 500.0000Ft-ből vegyen BMW-t vagy Audit?Nem b@.zd meg,mert nem csak ezek léteznek.Volkswagen,Peugeot,Nissan,Volvo mond nektek valamit?És akkor még ne legyen ideges az ember.
2013. aug. 26. 17:07
 33/39 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy ezt sokan máshogy gondolják de én nem vitatkozni jöttem ide! 4 év alatt csak szakmai kérdéseket tettem fel abból sem sokat.

Csupán kíváncsi vagyok, hogy mi ez a zsigerből Suzuki ajánlgatás?!

Pont ezt mondom én is! Létezik más márka is(fel is soroltam már párat és típust is)

2013. aug. 26. 17:14
 34/39 A kérdező kommentje:

Amúgy lehet itt más pénztárcájából költekezni meg ajánlgatni de a Suzuki tulajok nagyon kicsi %a az akinek a Suzuki az álom autója. Ideiglenesen, városban rohangálásra, válság autónak megveszik de ha komolyabb összeggel rendelkeznének eszük ágában se lenne ebben a márkában gondolkodni csak maguk nyugtatására dícsérik agyba-főbe.

De mivel, hogy erre van keret és ez van ezért ez a legjobb és akkor ezt reklámozom... ennyi

Na jó... részemről ez a végszó. "Beletörődöm", hogy "Kezdő autós..." kérdésnél mind második válasz "vegyél suzukit mert nekem is az van és nagyon jó és fele annyiba kerül mint a széthajtotta Golf....

2013. aug. 26. 17:27
 35/39 anonim ***** válasza:
78%

Úgy látom kezd ez az eszmecsere meddő vitává válni.

Na akkor elmondom miért ilyenek a Suzukisok.

Adva van egy ember, aki autót szeretne vásárolni (az általad említett 200-600ezer ft-ért). Feljön ide és kiírja a kérdést, hogy ilyen kevés pénzért milyen autót ajánlanak neki az emberek. És mivel a legtöbb ember aki itt informálódik, vagy nem nagyon van képbe az autókkal, vagy olyan autót szeretne, ami keveset fogyaszt, olcsón fenntartható, és megbízható. Ezért ezen kritériumok alapján persze, hogy legelőször szinte mindenkinek a Suzuki ugrik be, mivel 'igénytelen' és minden kritériumnak megfelel (Bár sokan szokták még mondani az F-Astrát és a Corsát is, mint lehetséges alternatíva). Aki ilyen olcsón szeretne autót vásárolni, azt nem a presztizse érdekli, hanem hogy egy "filléres" kocsival eljusson minden nap a munkahelyére. Persze most lehet mondani hogy 'kartonból' van, de erre ne térjünk most ki, egy 30 tonnás kamionnal szemben egy 100 lékzsákos több millás kocsi se ér sokkal többet. És igen, ilyen szempontból tényleg lehet mondani, hogy a Swift egy kényszer autó, de mivel jelenleg Magyarország lakosságának nagy része nem milliárdos így muszáj megvennie, hogy tudjon valamivel közlekedni. És ezeket az embereket nem fogja érdekelni, hogy fapados, vagy hogy a töréstesztje rosszabb, mint a mai modern autóknak. Akinek meg egy kicsivel több pénze, vagy "esze" (mármint nagyobbak az igényei és azokat meg is tudja fizetni) van, az meg már a kérdésben kiírja, hogy neki számít a saját és családja biztonsága ezért Suzukit ne is ajánljanak neki.

Vagy ott vannak még a kezdő sofőrök, akik szeretnének egy olcsó autót, amit lehet gyötörni, mielőtt vennének valami komolyabb járgányt, nekik is az ilyen "filléres" autók, mint a Swift van az ajánlási lista élén.

Remélem most már nagyjából sikerült választ kapnod a kérdésedre. :)

2013. aug. 26. 17:40
 36/39 anonim ***** válasza:
56%
Kérdező, te istentelenül elvakult vagy és ostoba. Az, hogy a válaszból te nem fogod föl a "megoldást", az nem a válaszadók, Suzukik, Swiftek és sofőrjeik hibája. Ennyire ne legyél szerencsétlen! Nem irigylem a közvetlen közeledben élő ismerőseidet. Inkább sajnálom őket. Nem vagy rákényszerülve, azt veszel, amit akarsz. Akkor ne háborogjál, mint egy óvodás!
2013. aug. 26. 18:23
 37/39 anonim ***** válasza:
71%

"ha komolyabb összeggel rendelkeznének eszük ágában se lenne ebben a márkában gondolkodni"

Ismét csak a Daciát tudom felhozni, amit Nyugaton sem feltétlen a csórók vesznek - sőt, van aki a Land Rovert vagy a Pajerot cseréli Dusterre, az angolok élnek halnak az olcsóságért, pedig hát tudjuk ott micsoda fizetések vannak. Attól, hogy valaki komolyabb összeggel rendelkezik, még nem akarja mindet autóra költeni. Sőt, kifejezetten kicsi az a réteg, akinek ilyen autóbuzériája van, hogy a márkásabbat vegye, csak azért mert nem az a legolcsóbb. Van is erre egy vicc:

Két orosz milliárdos beszélget.

-Te, képzeld tegnap vettem Milánóban 2000 euróért egy vadonatúj esernyőt.

-De hülye vagy, hát Párizsban azt 4000 euróért is megkaptad volna!

Az átlagember - legyen, tanár, orvos, kéményseprő, egyszerű igényekkel rendelkezik, aminek a Swift többé-kevésbé megfelel. A tipikus tulaj tojik rá, hogy milyen embléma van az autója nóziján és akkor is a legolcsóbb járművet választaná, ha másfélszer akkora fizetése lenne. Ez jelenleg Magyarországon a Suzuki (Swift, Ignis, SX4), akár tetszik, akár nem. Ilyen helyzetben van Lengyelországban pl. a Fiat meg a KIA, Szlovéniában a Renault 5/Clio, Csehországban a Skoda Octavia, satöbbi. S láss csodát, mindig olyan autóhoz jutunk, amit helyben gyártanak. Ez egyszerű gazdasági összefüggés, a helyben termesztett paradicsom is többnyire olcsóbb, mint amit messzi földről kell importálni. Igen, van a Suzukinak sok konkurenciája, amit lehet helyette választani, de drágábbak.

S hogy miért olyanok a Suzuki tulajok, amilyennek gondolod őket?

Nem olyanok, legalábbis a többség. Te vagy paranoiás, beteg ember. Ezt szerintem eddigi hozzászólásaidból bizonyítottad, hogy egy ilyen piszlicsáré témán így felhúztad magad, már-már személyes ellenségként kezeled a többi Suzuki-tulajt.

Üdv,

Egy nem Suzuki-tulaj

2013. aug. 26. 18:42
 38/39 anonim ***** válasza:
Kérdező,suzukid van még?xD
2023. febr. 10. 04:45
 39/39 anonim ***** válasza:
#38 dehogyis, azóta már egy nagy sorhatos dízel Mercivel jár, sofőrössel. Csak az a Volánbusz matrica ne lenne az oldalán...
2023. febr. 14. 17:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!