Miért ilyenek a suzukisok?
Állandóan azt bizonygatják, hogy milyen jó autó.
Már annyira unalmas, hogy ha valaki kiír egy kérdést, hogy autót szeretne venni 200 000től 600 000ig a válaszok nagy része nyomja a suzukis süket dumát.
A Honda a Toyota a Mercedes-Benz meg sok más márka is van ilyen megbízható és a tulajaik mégse bizonygatják állandóan. Nagyon szánalmas.
Amúgy Suzukim(Ies stift) van de nem szoktam ilyen elfogultan ajánlani senkinek. Inkább lebeszélem róla mert hiába "legendásan" megbízató de ettől függetlenül nagyon messze áll az AUTÓtól.
Szerintem nem rátukmálás, egyszerűen rákényszerülés. Akinek tökmindegy, hogy milyen embléma van az autó orrán, pusztán gazdasági szempontok alapján fog választani. Lehet más típust ajánlani bárkinek, csak az már nem a legolcsóbb lesz, hanem a második vagy harmadik legolcsóbb (vagy egyáltalán nem olcsó). Más érv tényleg nem nagyon szól a Swift mellett egyébként, Európában is csak egy átlag alatt befutott kisautó. De ember, gondolkozz már! Magyarország 2013 - az emberek csórók, de autó kell nekik. Jó autó lenne a Swift? Legfeljebb közepes, de kicseszettül megéri. Egyébként még hozzátartozik, hogy én nem hallom túl gyakran a Swift tulajokat dicsekedni az autójukról (legfeljebb a benzinkúton, hogy milyen keveset fogyaszt). Márka-rajongók persze mindenhol vannak, de pont te írod, hogy a Golfosok vagy Civicesek ebben sokkal aktívabbak (saját tapasztalataim szerint a "rátukmálásban" is).
Ui.: Szabad tudni, hogy te miért választottál mégis Swiftet anno, ha ennyire gyűlölöd? Csak nem azért, mert marhára nem volt pénzed másra?
Ez esetben tök mindegy mert te is a suzukit isteníted a Golf-ot meg a Civic-et hü'ye gyerek autónak titulálod ezen felül meg széthajtottnak.
Mindig megy a típus összehasonlítgatás és mindig a swiftet próbálják előtérbe helyezni más típusokkal szemben. A magyarázat mindig ugyan az... ez a legmegbízhatóbb, legjobb...
Mint ahogyan a fő kérdésben is olvashatod legfőképpen nem a Suzuki-val van bajom hanem a suzukisokkal és az elfogultságukkal. Azért a kettő nem ugyan az.
Nem mondom, hogy a világ legrosszabb autója de közel se olyan jó mint ahogyan azt sokan állítják.
A megbízhatóságon kívül semmi pozitívumot nem lehet felhozni mellett. Negatívumot annál inkább.
De megbízható autóból is van nem 1-2. Corolla, Golf, Civic... Szóval nem lehet azt mondani, hogy csak a swift az egyetlen alternatíva mert létezik sok más típus is.
Nem én választottam.
300ért dízel Golf III-t lehet kapni.
Annak idején meg dízel Golf II-t lehetett volna venni a Swift árából. Én azt választottam volna de mint írtam nem én döntöttem el. DE már írtam, hogy nem a Suzuki-val van problémám hanem azzal ahogy a suzukisok fényezik ezt a márkát.
Tudnék most is venni Golf III-t de nem veszek még egy ilyen árfekvésben autót mint a Swift-em.
Majd idővel magasabb kategóriás autót nézek ami árban is mutatkozik ezért még most jó a "szamár" is. Tudom mindenki azt mondja, hogy neki mindegy milyen embléma van az autója elején de én kivétel vagyok mert nekem nem mindegy persze emiatt a pénztárcám is jobban összemegy de valamit valamiért.
"egy Trabant 100szor szerethetőbb autó mint egy stift."
-Akkor kedves kérdező, add el a Swifted-et és vegyél helyette gy Trabit. Senki sem kötelez rá, hogy Suzukival járkálj.
"A korabeli autók is "tudnak" ennyit sőt még néznek is ki valahogy és jobb érzés beléjük ülni meg ránézni.
Fiesta, civic, golf, polo, 205, corolla stb is létezik nem csak a swift.
-Csak az a baj ezekkel a kocsikkal, hogy az általad említett összegért eléggé meggyötört, öreg példányokat lehet venni (persze vannak ritka kivételek). Aztán a vételárt meg is duplázza, mire helyrehozza az emberfia ezeket a roncsokat. A Swift-nél pedig nagyobb esélyed van rá, hogy 300 körül már egy aránylag kevés ráfordítást igénylő darabot fog ki a kedves vásárló.
"4 éve látogatom rendszeresen ezt a topicot és állandóan a a suzukizás megy... nagyon unalmas."
-Akkor te mi a lópikulának írtál ki ide egy ilyen kérdést? Ennyire unatkozol, mert nem kell a Suzukidat szerelgetned, nem úgy mint egy általad ajnározott Trabit?
"Majd idővel magasabb kategóriás autót nézek ami árban is mutatkozik ezért még most jó a "szamár" is. Tudom mindenki azt mondja, hogy neki mindegy milyen embléma van az autója elején de én kivétel vagyok mert nekem nem mindegy persze emiatt a pénztárcám is jobban összemegy de valamit valamiért."
-Aztán legalább elmúltál már 18 Csipke Jóska? Ha nincs pénzed akkor mit ugrálsz? Ha majd lesz, akkor vegyél jobbat, addig meg nem kell itt verned a nyálad, hogy így Suzuki, meg úgy a sok "elfogult" Suzuki tulaj...Nem kell foglalkozni a véleményükkel aztán meg van oldva a hatalmas problémád.
Ha minden ember több százezret keresne minden hónapban valószínűleg a Swiftek is lassan de biztosan megcsappannának az utakon, de addig a csóró népnek ez az egyik (legjobb) választás. Szerinted mennyi értelme volna venni egy BMW-t vagy Mercit, ha utána ott rohadna a garázsba, az asztalra meg még kenyér se jutna? Vedd ki a kezed a biliből pucám aztán ébredj fel.
"ha valaki kiír egy kérdést, hogy autót szeretne venni 200 000től 600 000ig a válaszok nagy része nyomja a suzukis süket dumát. "
Most nem azért, de én is elég régóta olvasom ezt a kategóriát, de Suzukit általában azoknak szoktak ajánlani, akik 300 ezer ft körüli, olcsón fenntartható, keveset fogyasztó autót keresnek mindennapos használatra.
600 ezer ft-ért egyértelmű, hogy senki se venne Swift-et, és nem is szokták ajánlgatni (persze kivételek mindig vannak)
Egyébként ha szerinted nagyon messze áll az autótól (kérdés, hogy mi neked az autó ennyi pénzért), add el, és vegyél az árából egy autót. Meg fogsz lepődni, hogy egy hasonló korú, és ennyi pénzért kapható kocsi mennyivel tud többet. Hát nem sokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!