Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A filmekben az automata váltó...

A filmekben az automata váltó karon miért van annyi fokozat?

Figyelt kérdés
Ma is láttam egyet, a gyerek bevágta D-be majd pörgő kerékkel elindult, de volt 20 mód is, több jelölés volt rajta mint egy manuális váltón. Viszont a valóságban a jobb BMW-ben csak 4 fokozat van: P R N D, a Swiftekben is csak 6 fokozat van, külön az 1-es meg 2-es is.

2013. aug. 23. 14:53
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem igazán értelek. Mondjuk ha linkelnél képet.. :D
2013. aug. 23. 14:54
 2/5 anonim ***** válasza:
Jó lenne erről képet is látni, mert nem tudom, miről van szó. Mondjuk nem kizárt, hogy tiptronic váltó volt, ott meg azért akadnak jelölések bőven.
2013. aug. 23. 15:06
 3/5 A kérdező kommentje:
Miért?
2013. aug. 23. 15:18
 4/5 anonim ***** válasza:
A D a lényeg, az a Driving fokozat, abba berakja az ember és legközelebb akkor nyúl a váltóhoz, mikor P-be teszi, parking. Azok a számmal jelölt fokozatok igazából rendkívüli esetekre valók, csúszós út, vontatás, kihúzni valakit az árokból, ilyesmi. Pl. nekem jól jött, mikor elromlott a generátorom, 2-esben mentem a kocsival és úgy töltöttem, mint a dinamó a biciklin. De egyébként mindig D-ben használom én is. Van a triptonic váltó, ott lehet pöckölgetni, nagyobb a nyomaték, de az más, ezektől független.
2013. aug. 23. 17:12
 5/5 anonim ***** válasza:
Mit miért? :D Nem tudnád magad valahogy érthetőbben kifejezni?
2013. aug. 23. 18:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!