Hagyományos automata váltós autóknál nem kevés a 4 sebességi fokozat?
tehát lenne 1 dízel vw passat 110 lovas automata váltós autó
és pl autópályán nagy sebességnél pl 160 utazónál, nem kevés 1 kicsit az a 4 sebességi fokozat?
nem forogna 1 kicsit sokat a motor, a hagyományos 5 fokozatú manuális váltós társaihoz képest?
nyilván másmilyen áttételek vannak benne de akkor is...
nyugtassatok meg így autóvásárlás előtt :)
és boldog új évet minden kedves válaszolónak :P
szerintem a nyomatékkal valahogyan kompenzálják azt hogy csak 4 fokozat van benne, de ez csak az én feltevésem, egyáltalánnem biztos, nem értek az automata váltókhoz.
én manuális váltó párti vagyok, de ezt mindenki maga tudja, hogy neki mi jó :)
szerintem megnyugodhatsz, nem lesz vele gond, de azért kérd ki más véleményét is, mert még én magam se bízok meg magamban xD
BÚÉK
Nekem ilyen 4 sebességes "hagyományos" automatás Nubirám van, (1800 cm3, 120 LE), nincs vele gond, nem pörög nagyon csak 190-nél :-)
Hidrodinamikus nyomatékváltó vagy micsoda, teljesen más elvek és más érzés, mint a fogaskereknél, légy nyugodt.
BUÉK.
hát köszi szépen a válaszokat
aki tud még valamit hozzáfűzni nyugodtan írjon :)
nem vezettem még automata váltós kasznit de mivel lusta ember vagyok ezért szeretnék :P
jó kis dodzsem feeling :D
"a régi 70-es évekbeli amerikai autókba asszem csak 3 sebesség volt, és szerintem azok is mentek 200 kmh fölött is :D 7-8 literes motorral :D"
jaja régebben volt az autómániába a jó öreg Dodge Charger a hazárd megye lordjaiból, ismertebb nevén Lee tábornok
abba is 3 sebesség volt :)
dream car <3
BUÉK mindenki :)
lítábornok, nekem is dreamcar <3 :DDD
440-es bigblock (7200cccm) cirka 450 lóerő
áááá :O
Nem kevés,sőt..:D
Egy 4 sebességes automatának a kézi megfelelője az 5 sebességes,mivel az automaták finom indulása miatt nincs klasszikus 1-es sebességi fokozat,hanem kicsit olyan mintha a manuálissal 2-esből indulnál.A végáttétel tehát ugyanaz.A 50-es 60-as években amerikában még csak 2 sebességesek voltak az automaták,ezt is a hirdokuplung karakterisztikája miatt tudták megoldani.A 70-es,80-as években pedig a 3 sebességes volt az elfogadott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!