A suzukisok tényleg azt hiszik, hogy jó kocsijuk van?
Én tudom, hogy nem a legjobb a kocsink. 18 éves Swift, már nem a legmegbízhatóbb, rengeteg hibája van, de régen mikor megvettük akkor jó kocsi volt. A karosszéria és a lükferc a sebességváltón még most gondot okoz a gyártónak, de kérdem én? Hány olyan kocsi márka van amit 20 éve gyártanak és olcsó? A Swiften kívül nem sok van. Am. meg egy 2008-as Ignis vagy Sx4 igen is jó kocsi! Sőt még egy 10-12 éves Swift is nagyon jól gurul. Nekem ha sok pénzem lenne akkor is ink. egy Swiftet vennék BMW helyett. Hogy miért? Mert keveset eszik, alkatrészek is viszonylag olcsók hozzá. A sok hülye azt hiszi magáról, hogy vesz egy automatás BMW-t és ettől Ő mekkora jampi gyerek, de mikor cserélni kell a váltót vagy bármit 3-400 ezer ft-ért akkor adja elfele, mert nem bírja a pénztárcája.
A kérdés:
Akinek BMW-je van az tényleg azt hiszi magáról, hogy okos, szeretetre méltó lény?
Az én szempontjaim alapján nagyon is jó. A fogyasztása alacsony, az alkatrészek olcsóak hozzá, a forgalom ritmusát fel lehet vele venni (sőt...) Ekkora fizetéshez pont megfelelő. Persze, eltudnék képzelni egy sorhatos BMW-t a garázsba, de azt nem tudnám tankolni, felgumizni... Talán majd egyszer...
A Suzuki nem azért jó autó mert élmény vezetni, vagy mert olyan jól megy, hanem azért mert az átlag melós magyar könnyen fent tudja tartani. A saját kategóriájában verhetetlen. Ui.: Ez most a régi Swiftre vonatkozik, mert ezzel van tapasztalatom.
Ott van például a Samurai is. Na az mocskos jó kis terepjáró. Mint egy Niva, csak megbízhatóbb.
Nem kell hinniük, mert tapasztalják. Hinni azt szokás, ami megfoghatatlan, elvont.
Megbízható, olcsó fenntartani.
Én nem hiszem, hogy jó kocsim van. Audis, BMW-s autóstársaim azt, hiszik, nekik az van.
Ballagok szuzikis tempóval az úton. Audis eldönget mellettem. Nehogy má' egy fostolicska mögött vánszorogjon. Kilő ezerrel. Lámpánál egymás mellett állunk. Elindulunk. Én nyugdíjas tempóval, ő sistergő kerekkel. Lámpánál egymás mellett állunk. Elindulunk. Ő padlóig nyomja a gázt. Én úgy félig. Lámpánál egymás mellett állunk. Elindulunk. Dönget az audis mint állat.
A lámpánál egyedül állok. Hová lett?
Jaj, az előbb volt valami kék villogós kocsi. Ja nem egy zsaru? Mintha. Igen, mintha egy Audi előtt állt volna.
Szóval én nem hiszem, hogy a Suzuki jobb autó lenne. Én nem.
A Nejem nek 1.5 ös GS automata szwiftje van, nekem kizashim.
Nem hisszük, tudjuk, hogy jó kocsiaink vannak.
16-s!
A Ti Suzukitok téll. gagyi lehet, de nem azért, mert Suzuki vagy Swift, hanem mert automata váltós. Nah, az téll. nem illik egy Suzukiba! Eleve többet fogyaszt (régi hidraulika, 3 sebességes) és ha az elromlik elég drága a javíttatása a kocsi árához képest. + hát automata, eleve unalmas vezetni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!