A 90-es években mennyire volt jellemző, hogy a fiatalok (17-21) vezetnek és/vagy saját kocsijuk van?
Figyelt kérdés
2011. febr. 5. 21:37
1/5 anonim válasza:
17 vagyok és megvan a jogsim, de apu nemakar nekem autót venni :(
2/5 omadjoe válasza:
'95-ben lett meg a jogsim, '96 májusában már saját Trabimmal jártam suliba. plusz vittem be pár környékbeli, utcabeli skacot, igy olcson tudtunk suliba járni. az autot 10 honap alatt szereltem össze. és a 8. ált ballagási pénzemböl vettem. (5e ft volt az auto vételára.)
haveri körben is elterjedt volt anno, h. jogsi után kaptak a szülöktöl, v. vettek saját pénzből pár ezer forintos szoci autot. akkoriban szinte ingyen dobták ezeket az autokat: lada, trabi, varesz, skoda.
3/5 anonim válasza:
Szerintem akkor se volt túl gyakori.
Nem voltak akkor se gazdagabbak az emberek és az autó se volt olcsó.
4/5 anonim válasza:
Még éppen élt az MHSZ, ingyen képezték a C -t.
Saját, családi autóval 40-ből 1 járt. (Szeged/Bp. mintavételezés.)
Ellenben később tuti előnnyé vált a könnyen szerzett jogsi.
5/5 anonim válasza:
Aki megszállott volt és autózni akart az a '70-es, '80-as, '90-es években is tudott magának autót venni. Persze ma már az nem feltétel hogy valaki autózni is akarjon, megemlíti a szülőknek hogy milyen fain lenne autóval járni és azok már tollják is a fenek alá a többszázezres autókat. Rosszabb esetben egyből új autót vesznek neki. Ez sajnos gyakran azt eredményezi hogy nincs meg bennük a felelőséggérzez, hiszen amiben autóznak az nem az ő pénzükből van, nem ők dolgoztak meg érte, nem becsülik meg azt. De ez nem csak az autóra érvényes, rengeteg más dologra is amit a szülő fizet neki, tisztelet a kivételnek, aki ilyen korára már felnőtt az ilyesmihez (mondjuk ez lenne a normális).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!