Autót akarok venni,600 ezrem van rá, sok gondolkodás és nézelődés után a ford focus 1es (1.6zetech motorral) és a renault clio2 (1.4 16v, vagy 1.2 16v) lenne a 2 tipus. Melyiket javasoljátok?
A Focus nagyságrenddel megbízhatóbb, viszont nem is fogyaszt többet mint a Clio. A francia benzinesek nem valami takarékosak, a dízelek viszont nagyon. A Clio pörgős motorú, rövidebb élettartamú, de amúgy megbízható. A többi része (váltó, elektronika, elektromos berendezések) viszont pocsék és folyton elromlanak.
A Focus azzal a motorral elnyűhetetlen és maga a konstrukció is elég tartós, kiforrott.
Én a helyedben azonban a japánok felé is kacsintgatnék. A Focusnál is megbízhatóbbak és takarékosabbak, bár hátrányuk hogy sokaknak külsőleg belsőleg nem jönnek be, nem érzik magukat jól benne. Dehát nincs tökéletes autó. Én 600-ért, ebben a Focus-Clio kategóriában Corollát, 323-as Mazdát vagy Nissan Almerat vennék. Fél kategóriával kisebb, de extra megbízható és piszkosul takarékos a Honda Jazz 5 ajtós változata, és külsőleg nem is olyan japános.
No... 2002-es 1.4-es Cliom volt, most pedig egy (igaz 2008-as) Focus-om van. A családban viszont van 1.6-os régi Focus, szóval tudok mesélni, sőt 1.4-es Focus is volt. Sőt, 1.2-es Clio volt az első munkahelyemen a céges kocsi. :D
Az 1.4-es Clio sokkal jobban megy, mint az 1.6-os Focus. Az 1.2-es Clio kb. ugyan úgy, vagy talán egy érzéknyivel lassabb a Focusnál. Ugye a Clio ~980 Kg, a Focus meg úgy 1200, teljesítményre pedig szinte ugyan az az 1.4 Clio meg az 1.6 Focus.
A Clio motorja csendesebb, de pörgősebb, és lényegesen kevesebbet eszik a Focus-nál. Nekem országúton 50-100 km/h között 5-5.5 liter között evett. Városban télen 7.5 volt a max, pályán pedig úgy 6.3 körül volt átlagosan.
Az 1.2-es Clio országúton ennél is kevesebbet eszik, a többi értéke kb. ugyan ez.
A Clio motorikusan nagyon megbízható, szerintem jobb mint a Focis, a gyújtótrafós típushibától eltekintve. Viszont az már ki lesz cserélve egy 10 éves kocsiban. Ami elromolhat: minden más. :D Minden apró, működést nem befolyásoló de idegesítő szarság elromolhat. Főleg elektronika persze, de ami szem-szájnak ingere, bármi.
a Focus fogyasztását +1 literrel meg lehet toldani nyugodtan a Cliohoz képest. Talán 1.5-el is. Megbízható, de lomhának fogod érezni, viszont tudsz bele pakolni bőven.
A 2008-as Focusomban 230.000 km van, a kuplungot kellett cserélni, a többi csak kopó alkatrész volt.
Összességében a Focust ajánlom, de közel sem nyújt annyi vezetési élményt, mint a kis pörgős Clio
Még ki kell egészítenem valamivel, aztán befejezem: :D
Szóval az előbb felsorolt dolgok amik a motort érintették. Ezen kívül motorikus baja nem volt. A sok apró egyéb dolog viszont volt bőven. Ezért írtam, hogy motorikusan jó, talán jobb is a Focus-nál, mivel jobban is megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!