Az amerikai nép annyira lusta, és buta, hogy pár KRESZ táblát nem tud megjegyezni?
Állítja haverom. Hozzátenném, utálja Amerikát, vagyis az USÁt de azt mondja hihetetlenül lusta, és buta népség.
Úgy vannak ők, hogy ne kelljen már semmit fejből tudni. KRESZ táblák nálunk jelek, képek. Náluk rávan írva minden szóról-szóra.
És ha ez nem lenne elég,. a tükörbe bele van írva, hogy a dolgok közelebb vannak, mint ahogy látszanak.
Erre mondja haver, hogy hihetetlen egy lusta, és buta nép.
Jogsit lehet már ott kapni 16 évesen asszem azt mesélte.
Most ezekből a megállapításokból, tényleg az jön le, hogy ostoba nép, aki még vezetéshez se gondolkodik?
És vajon Ők ahányan vezetnek abban az országban, többet okoznak balesetet, mint a Magyarok ca. 9 millióan?
Szerintem nem butábbak mint a többi nép, bár én csak Texas és Kalifornia béli tapasztalatokkal rendelkezem. Kevesebb lusta és kövér embert látsz a tengerparton, sokan kocognak, futnak, szörföznek. A munkatársaim kifejezetten okosak ( bár egyik sem a Mayflower-rel érkezett ) és én úgy vettem észre, hogy aki döntési joggal rendelkezik az nagyon érti a dolgát.
Noshát a kresz az picit valóban más errefelé. Pl lehet kis ívben jobbra kanyarodni általában a piros lámpánál. A jobbkéz szabályt pedig nem ismerik, érkezési sorrend van. Mindenki megjegyzi mikor érkezett és bátran behajthatsz az egyenrangú kereszteződésbe ha te következel.
A büntető satu, levillogás, seggedbe mászás az autópályán szintén nem bevett szokás. Hajtanak mint a robot, de ha neked a 12 sávos pályán a külsőből el kell jutnod a belsőbe akkor minden gond nélkül be fognak engedni, pedig
elhiheted nem üresek errefelé az autópályák.
Nekem az is furcsa volt, hogy nem csak beljebb lévő sávból előzhetsz hanem gyakorlatilag bármelyikből.
Noshát, a kézi váltót csakugyan nem annyira ismerik, itt az automata a király.
Érdekes továbbá, hogy autó egy fontos eszköz és beszédtéma, de nem státusz szimbólum. Nem nagyon tudod megmondani a kocsija alapján, hogy ki mivel foglalkozik.
Köszönöm 4-es!
Amúgy tessék, ez az amiről beszéltem, egyik soromban.
http://www.youtube.com/watch?v=FouI0OOEI7g
A benne szereplő rendőrök fél órán át kergetnek egy kicsi, gyenge autót, amely lakott területen száguld, veszélyeztetve mindenkit, de ennek ellenére sem szabad leszorítaniuk, beb@szni az árokba és benne ülőt leteperni. Mert bizony a rendőrautón karc nem eshet, alaposan megdorgálják érte a rendőrt, szart se tehetnek. Inkább dögöljön meg pár ember, üssön el valakit, nem baj, a rendőrautót nem szabad megkarcolni.
Amerikába bárki éles lőfegyverrel agyonlőhet bárkit, még ha csak a küszöböt lépte át, akkor is.
..aki nem ert hozza, aki a filmekbol tajekozodik, az KONYORGOM maradjon csondben, mert ez a fenti allitas egy nagy baromsag, es nem ertem miert kell ezt hiresztelni es miert szajkozza mindenki ezt a teves infot itt a GYIKon amikor fogalmuk sincs a valosagrol.
Nem lohetsz le barkit aki bejon a kertbe vagy aki atlepi a kuszobot, mert emberolesert sittre jutsz. Ha nem vagy kozvetlen eletveszelyben (a betoro kessel/fegyverrel/karddal rohan feled) akkor nem veheted el az eletet mert siman elitelnek gyilkossaggal.
A rendoros uldozesek sincsenek minden allamban, raadasul legtobbszor csak autopalyan, kozutakon nem, mert nem veszelyeztetik sem a sajat sem a nep epseget. A rendorautokon elol racs van, azzal meg lehet lokni egy autot, illetve muszaki hibaknal, ha az autopalyan lerobban a verda, akkor letolnak az utrol, ez a racs a rendorautot vedi, de a te autodat szepen osszebarmolja hatul. Nem fognak a rendorok utkozni a menekulo rosszfiukkal, ez csak a hollywoodi filmekben van, valosagban nincs "menjunk neki, toljuk le az utrol" marhasag, mert tul veszelyes. Kihuznak egy szogesdrotot es mehet az uldozott az arokba, illetve hivjak a helikoptert es az elol nehez elmenekulni, de ha arrol van szo hogy tul sok embert veszelyeztet egy ilyen uldozes, akkor inkabb leallnak az uldozesrol.
Ami pedig a nep butasagat illeti, szerintem nem szabad altalanositani. Nagyon sok okos/ertelmes ember el ebben az orszagban is, mint ahogy Magyarorszagon (nagy M-el) is sok van, de a forditottja is igaz, de mivel itt sokkal tobben elnek, ezert feltunobb a butasag.
Ez nem ész kérdése: a soknyelvű Európával ellentétben a (nagyjából...) egynyelvű Egyesült Államokban nem volt igény a szöveges közúti jelzések szimbólumokkal történő kiváltására, mivel a tisztelt júzerek - jöjjenek bár a túlsó partvidékről - így is nagyon jól értik, hogy "Give way", "No U-Turn" vagy hogy "Walk". Mi meg az első csehországi kirándulásnál otthagynánk a gatyánkat is, mert hát a fas2 sem érti, mi az hogy "Projezd zakazání".
A tükör felirata pedig az eltérő biztonságfelfogásból (safety first) és a jogrendszerből adódik, ahol bizony az autógyártóknak muszáj bevédeniük magukat minden eshetőségre felkészülve.
Szóval ily módon nem az amerikaiak állítanak ki szegénységi bizonyítványt magukról, hanem a kedves cimborád...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!