Dízel vagy benzin? és miért?
Benzin. Jobban fizet rá a főnököm...
:D
Én megutáltam már a benzin motoros autókat. Gyenge, pörgetni kell, visszaváltogatni, stb. Cserébe egy 1.4-es varrógép megeszi a 6-7 litert. Átlag 90LE/120NM.
Az 1.6-os HDI 4-4.5-et evett a tesztfogyasztáson, cserébe 115LE/270NM!!
De ugyan ez igaz a Fiat, vagy Honda 1.6-es dízeljeire is.
Nekem nem kell többet benzines.
A mai dízelek nagyon kényesek az üzemanyag minőségére, ami kis hazánkban nem a legjobb. Így inkább benzines, ha nem akarsz sokat a szerelőhöz járni. Plusz a turbós dízelekre jobban kell figyelni. Ha használtan olyat veszel, amire nem figyeltek oda, akkor ott is lesznek nem kis költségek. Az már egyéni dolog, hogy én spec utálom a dízel kerepelő hangját.
Summa summarum: ha nem mész évi 30.000 km-t, akkor benzin.
Itt nem ez a lényeg. Hanem, hogy dupla akkora nyomaték mellett a 2/3-át fogyasztja a dízel a benzinesnek.
De a tiédhez is tudok példát mondani. Legyen mondjuk a motorod 250LE 300NM, fogyasztása 10-13L
Egy 3 literes dízel ugyanígy tud 250 lovat, csak ott van mellé 550NM is. Ja a fogyasztás 7-8 liter..
Érdekes, nekem az 1.6 HDi (90 le) Partnerem vegyes használatban simán bekapta a 6,5 litert, pont annyit mint az öreg 1,6 16V (107 le) Megane-om benzinből.
De biztos én csinálok valamit rosszul.
:D
Előre leszögezem, hogy senkivel nem szándékozom vitába szállni.
Dízel. Erős, nyomatékos, pályatempónal is ha rálépek a gázra megugrik, nem kell visszaváltogatni. Emelkedőt meg se érzi. Keveset fogyaszt. Imádom a hangját, olyan erőt sugárzó mély teherautós hangja van, a turbó süvítéséről meg ne is beszéljünk.
Nekem 1.7-es közös nyomócsövet turbódízelem van. 101Le/240Nm 2000-2300-as fordulaton. Vegyes átlagfogyasztás 5,5-6 liter körül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!