Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit tegyek? Hogyan vezessek...

Mit tegyek? Hogyan vezessek autót? Félek :/

Figyelt kérdés
Ma vtam egy nagyvárosban és ott több bakit is elkövettem. Az egyik az, hogy egy lámpás zebránál ahol piros volt villogtam a gyalogosoknak, mert nem vettem észre a lámpát. Utána egy körforgalomnál nem vettem észre, hogy balról jönnek, az utolsó pillanatban fékeztem le. Vszínűleg a másik sofőr se fékezett vna be, ha be is mentem vna, tehát pont a vezetőülésnél ütközött vna velem. Ezek után így belegondolva rettegek a következő autóvezetéstől, nem vagyok jó sofőr. Sajna apa se tud már vezetni, mert idős. Vki azt mondta, hogy majd belejövök, de félek, hogy ez már csak a temetőben lesz :(

2013. aug. 5. 17:35
 1/7 A kérdező kommentje:
Az kimaradt, hogy 1 hete van jogsim. :(
2013. aug. 5. 17:36
 2/7 anonim ***** válasza:
83%
Bocs, de alap hogy lámpát figyel az ember és balra néz mielőtt belép a körforgalomba, szerintem inkább ne vezess.
2013. aug. 5. 17:44
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Pedig majd belejössz, nyugi. Olyan ember még nem született, aki a kötelező 30 óra alatt tanult meg tökéletesen vezetni. Előbb utóbb ráérzel a dolgokra.

Ha addig is bizonytalan vagy valamiben, akkor menj lassabban, és úgy több időd lesz odafigyelni a körülötted levő dolgokra.

És ami a legfontosabb: ne idegeskedj a kocsiban. Attól csak rosszabbul fog menni. Szóval szépen nyugodtan gurulj a városban, és ne izgasd magad, ha valami nem megy tökéletesen. Előbb-utóbb bele fogsz jönni.

2013. aug. 5. 17:51
 4/7 anonim ***** válasza:

Hát mondjuk én sem a sikeres vizsga után egyből mentem az Oktogonra gyakorolgatni. Először kisebb utcákban, főleg hétvégén, amelyik forgalmas helyek voltak (Keleti, Körút, stb.) azok mind-mind ismerősek voltak gyalog, busszal, trolival, biciklivel, tehát nem lehetett gond.

Ha benézel egy jobbkezest, vagy egy gyalogost, vagy bármit akkor meg történhet a baj, és maximálisan felelsz érte, mert már van jogsid. Vagy üljön melléd valaki aki tapasztalt, és néha szóljon hogy ha úgy érzi későn veszel észre egy táblát, vagy egy lámpát, egy zebrát, stb.

2013. aug. 5. 18:02
 5/7 A kérdező kommentje:
Bárcsak megtehetném, hogy gyakorlok, de sajna ma a sürgősségire kellett menni és akinek van rajtam kívül jogsija pont miatta kellett menni és nincs vezetőképes állapotban. Engem nagyon hamar bedobtak a mély vízbe. :(
2013. aug. 5. 18:11
 6/7 anonim ***** válasza:

hát azért az a két baki, az elég durva. Mert ennyi erővel a lámpát se veszed észre, ha zöld neked, ha piros.

A körforgalom meg elég egyértelmű, csak ballra kell nézned, mert onnét jöhet autó(jöhet jobbról is, ha valaki elnéz valamit, vagy épp angliába képzeli magát, de ezt hagyjuk)

Én az első 3-4 hónapban úgy vezettem, hogy apám ült mellettem, addig nem adták oda az autót, de felkészített mindenre, olyanokra hívta fel a figyelmemet, amilyen hibákkal találkozott buszvezetői pályafutása során, hogy ne álljunk be busz mögé közvetlen, kamion mellé jobb oldalra a tank mellé, mert egyszerűen nem fog látni. és még sorolhatnám.

de most két éves jogsival azt mondom, hogy az a 30 óra az autó kezelésének megtanulására elég, onnan meg ketté ágazik a dolog, az okos ember más kárán tanul, ő az aki keres valakit, hogy legalább egy pár hétig mellette van, nem feltétlen segíti, de bíztatja, a hülye meg a saját kárán, aki 1 hetes jogsival egyedül nekivág a nagyvilágnak.

2013. aug. 5. 18:19
 7/7 anonim válasza:
100%
Én tegnap vizsgáztam sikeresen. Bevallom őszintén én is nagyon félek, nem is magamat féltem, inkább másokat. Ha kézhez kapom a jogosítványt, mert ma igényeltem, akkor biztos egyből megyek is vezetni, de csak apukámmal. Nélküle be se mernék ülni. Kis városban lakok, de pont ezért azt gondolom, jobban kell figyelni, hiszen nincs minden kereszteződésben jelzőlámpa, sőt szinte egyáltalán nincs. Én úgy gondolom, az tényleg jó megoldás lehet, ha olyan időpontot választasz gyakorlásra, mint pl. vasárnap dél, senki nincs a városban szerintem.
2013. aug. 13. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!