Nagyon félek attól hogy kiugrik éjszaka egy őz az autó elé, és így nem merek sötétbe vezetni. Mit tegyek?
Nyilván sokkal jobb esélyeid vannak, ha lassan mész. Több időd van reagálni, az őznek is több ideje van elugrani, egy esetleges ütközés is kevésbé durva úgy.
A párom gyakran közlekedik sötétben őzben, szarvasban, nyúlban, miegymásban gazdag helyen, ő is így oldja meg, lassan megy.
Ha lassan mész valóban csökken a kockázat, de teljesen kivédeni nem lehet. Ha csak 50Km/h-val mész és 2 méteről ugrik eléd az őz, nem tudsz mit csinálni.
Ha nagyon parázol szerezz be egy őzriasztót.
Nem tudom mennyire működik, de ha igen, akkor azért ad valami biztonság érzetet.
Attól függ, hogy mivel mèsz. Ha egy ùj Porschèval akkor lassan mennèk ès figyelnèk. Ha valami olcsó munkàskocsival akkor nem zavarna ha baja lesz. Beraknàm az özet a csomagtartóba otthon meg jó kajàt csinàltatnèk belöle. Ha egy àtlagos csalàdi autóval, akkorsem èrdekelne, de vinnèk zsàkot a biztonsà kedvèèrt, akkor nem lenne vères a csomagtartó. Szeretek szerelgetni, megcsinàlnàm.
Anyàm 30cal ment ès ùgy ütötte el egy öz! Nekiment a kocsi oldalànak, beesett alà ès megdöglött. Ha rendszeresen jàrnèk arra, tuti nem mennèk amiatt lassan. Ahogy az ùt engedi.
Első voltam. Nos, megkérdeztem a páromat. Azt mondja, amit a hármas válaszoló, hogy az őzek zöme nem hülye. Úgy szökell át, ahogyan gondolja, hogy nem ütöd el. Namármost, ha lassan mész, akkor ez sokszor bejön neki, ha gyorsan, akkor már valószínűleg rosszul tippel, szerencsétlen nincs felkészülve az ilyen gyors objektumokra. De ha lassan mész, az olykor előforduló butább őzeket is le tudod kezelni...
(Sok újat nem tettem hozzá a témához, azt hiszem, nem baj, ismétlés a tudás anyja.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!