Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mai kor követelményeinek...

Mai kor követelményeinek megfelel ég egy közel 30 éves 1200-as Zsiguli?

Figyelt kérdés

Nekem nincsenek nagy igényeim. Szervó, klíma, elektromos sz@rok nem kellenek csak menjen.

Mondjuk csak gázos jöhetne szóba :D

Szerintetek?

2013. júl. 23. 23:47
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
69%
Műszakin megfelel, akkor miért is ne. Nincs benne szervó...teherautót sem lehet állóhelyzetben kormányozni, klíma helyett, ott a pillangóablakok. Suzuki vs. Lada, inkább Lada, Suzuki egyhangú, élettelen, Lada egy külön világ. Aki 7-10/100km húzza a száját, vegyen inkább biciklit.
2013. júl. 24. 09:34
 12/46 anonim ***** válasza:
83%

5. vagyok.

Én nem azt mondom, hogy nem kell haladni a korral, nagyon is kell

Sőt, nekem munkám, hogy haladjak a korral.

Csak annyira sznob kijelentés ez, hogy biztos nem ülnék bele... És mikor valakinek tetszik egy régebbi autó, mindig le van fikázva.

Nyilván nem lehet összehasonlítani egy Ladát kényelem szempontjából egy S Mercivel.

Ja, fenntartási költségek szempontjából sem.

Az meg, hogy hetente járna a szerelőnél az szimplán marhaság. Volt nekem is 2 Ladám is régen. Előtte Vectrám volt, meg Volvom. Annak több baja volt, mint a 2 Ladának összesen.

Most egy 35 éves veterán géppel járok, és köszönöm, még nem haltam meg.

Aztán persze, lehet hogy ledarál egy 40 tonnás nyerges, akkor meg már mindegy, hogy Q7-esben, vagy Fiat 500-ban ülök.

(Ismeritek a mondást: "Ez legalább ki van fizetve.")

Láttam már nem egy vadonat új autót. Komolyan mondom, olyan selejt némelyik, (persze nem mind) hogy én meg azokba nem ülnék bele. Egy kaptafára épülő műanyag szappantartók.

Ha valaki régi autót akar magának, azt nem kell lefikázni, meg kiröhögni, régen neked is olyan volt.

2013. júl. 24. 09:46
 13/46 anonim ***** válasza:
89%

Ismét 5-ös vagyok

Kis túlzással, nyugaton az 5 éves autók már a roncstelepen vannak. Akkor ők is lefikázhatnának, mert itt van akinek 7 éves autója van. Komolyan mondom, tiszta öngyilkosság.

Az autógyártás és fejleszés ma már nem arról szól, hogy jobbat, biztonságosabbat állítsunk elő.

Arról szól, hogy vásárolj. Amilyen új technikákat kihoznak az új autókon, nem most találták ki őket. Már régen elérhetők lennének.

A másik kedvenc témám a környezetszennyezés.

Ahhoz, hogy kimenjen egy új autó a forgalomba, iszonyatos mennyiségű energia szükséges. Illetve sokkal több károsanyag keletkezik a gyártás során, mint ha életünk végéig egyetlen autóval járnánk.

De nem mondom, hogy tegyen így mindenki, én sem teszem, csak más irányba kellene haladni.

Ha kiengednek az utcára tankokat, (Cayenne, Q7, X6 és társai) akkor persze, hogy mindenki nagyobb autót szeretne venni, mert az biztonságosabb.

Ezt nem kellene hagyni. Az EU figyelmébe inkább a súlycsökkentést ajánlanám. Ezzel együtt a károsanyag kibocsátás is csökkenni fog, ezzel együtt a fogyasztás is.

Ott tartunk ma, hogy egy 2 tonnás SUV-nak 500 kg a terhelhetősége. Egy 1 tonnás kisautónak szintén.

Hány kg egy 95-ös Corsa? 800

Hány kg egy 10 évvel fiatalabb? 1200

És ugyanannyit fogyasztanak, vagy még lehet, hogy a régebbi kicsit kevesebbet is. Egy sokkal korszerűtlenebb motorral.

Gondoljatok bele, mi lenne, ha a 800 kg-osba tennénk bele az új motort. Lefeleződne a fogyaszás és a károsanyag kibocsátás.

2013. júl. 24. 10:12
 14/46 anonim ***** válasza:

# 7 : ´´tíz évig nem kell gyertyát cserélni, sőt, addig nem kell semmit javítani...csak kopó alkatrész csere.

´´ ...megnéznék egy 2005 utánni autot amire ez igaz. Valoszínuleg neked sem volt még saját autod.

2013. júl. 24. 14:12
 15/46 A kérdező kommentje:

Kicsit eltértünk a kérdéstől emberek...

Azért gondoltam, hogy jó lehet, mert apámnak volt Dacia 19 éven át (már használtan vette), de 1 kezem is sok, hogy megszámoljam hányszor volt szerelve. Annak végülis a rozsda jelentette a végét. Többször megjártuk a Balatont (270km).

Lényeg: Az is elég öreg volt már, de nem volt vele sosem baj. Lerobbanni meg soha.

Ha azt írom, hogy 25-30 éves diesel az sem jobb? :D

2013. júl. 24. 17:30
 16/46 Blaiseboy ***** válasza:
62%

Elvisz A-ból B-be? Igen...

Mire való egy autó?

Tehát a válasz igen.

2013. júl. 26. 19:18
 17/46 szántóvető ***** válasza:

a mia kor követelményeinek nem felel meg.

de ha a Te igényeidnek megfelel akkor hajrá.vásárlás előtt úgyis kipróbálod tehát nem zsákbacicát veszel.

én inkább vennék suzuki sedant a feleannyi fogyasztása miatt.

2013. aug. 3. 13:35
 18/46 anonim ***** válasza:
67%

Nekünk egy 35 éves első tulajos példányunk van. Szerelve ez sem sokat volt, még műszaki előtti felkészítésen se sokat kell rajta csinálni, mégis eddig mindig rögtön átment. Igaz hogy a kora ellenére nem sokat futott végig garázsban tartott példányról van szó.

Egy kis túlzással ha van egy szigetelőszalagod meg egy kombinált fogód, a felmerülő problémák 80%-át te magad meg tudod javítani. Majdnem teljesen tisztán mechanikus szerkezet az egész.

Budapest-Pécs távot oda-vissza (~400 km) mi is megjártuk vele többször is pár éve minden gond nélkül.

Nekem van egy 2005-ös autóm is. Az azért halkabb, kevesebbet fogyaszt, kényelmesebb és biztonságosabb. Viszont nemrég egy elektronikai hiba miatt otthagyatma 200.000 Ft-ot a szervizben.

2013. aug. 3. 13:51
 19/46 anonim ***** válasza:
2013. aug. 3. 14:09
 20/46 A kérdező kommentje:
írjatok még választ
2013. szept. 28. 13:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!