Miert nem buntetik "cammogokat"?
Az utobbi idoben minden nap talalkozok 1-2 autossal, aki a tul lassu haladasi sebessegevel akadalyozza a forgalmat.
Miert nem lehet toluk egyszeruen elvenni a jogositvanyt, ha ennyire felnek vezetni?Vagy legalab kivonni az autot a forgalombol ha a max haladasi sebessege 50 km/h?Nagy reszuk raadasul veszelyes is, nem adnak lehetoseget az elozesre, de meg a sajat savukat sem tudjak tartani.
Nagyon be van tablazva a napom, egyszeruen nincs turelmem az ilyesmihez.Tegnap este pl hiaba probaltam megelozni egy ilyet, (nem vicc, tenyleg 50-60-al haladt, es a lejtokon vagy kanyarokban gondosan fekezett is varoson kivul, jo minosegu uton)a 2 savos ut felezovonalan haladt, egyszeruen nem engedett el, hiaba villantottam, majd dudaltam ra.A kanyarokban persze igyekeztem lemaradni, nehogy a szembejovo magaval rantsa, es vele egyutt engem is.Szoval ha olyan becsuletesen buntetik a gyorshajtokat, miert nem buntetik az ilyen szerencsetlen forgalom akadalyozokat?
Nem tanulokrol beszelek, kortol es nemtol fuggetlenul rendszeresen talalkozok ilyenekkel.
Na jo,ez mar nekem sok.Epp ezert irtam konkret peldat,hogy ne a lovaskocsikkal es kamionokkal,folduttal,varoson beluli,es hoban-sarban valo kozlekedessel peldalkozzanak masok.
Szerintem eleg egyertelmuen a jo ut es latasi viszonyok mellett indokolatlanul lassan kozlekedo, figyelmetlensegbol vagy erdektelensegbol forgalmat akadalyozokrol szolt a kerdes,mert szerintem ha valaki 50-el atmaszik kanyarban a szembejovo savba az epp olyan veszelyforras mint a gyorshajtas,de sajnos nem igazan buntetik,amig konkret baj nem tortenik.
A nagyon rossz allapotu autokrol is hasonlo a velemenyem.
Erre kapom a valaszokat a traktorokrol,lovaskocsikrol,meg arrol,hogy biztosan en vagyok a bunko,es szaguldozok.Kar volt feltenni a kerdest.Ha a gyorshajtasrol akartam volna velemenyeket,akkor azt kerdeztem volna,de errol szo sincs.
Komolyan nem értem egyes emberek válaszát. Ti csak a vastagbetűs kérdést olvastátok? A leírást nem?
Mivel abban van egy konkrét eset. Száraz főútról, jó látási viszonyokról, 50-el haladó SZEMÉLYGÉPJÁRMŰről (nem traktor, nem kamion, nem kerékpáros) volt szó. Illetve NEM arról, hogy a kérdező azt is megelőzi, aki 90-el megy, mert nem érdekli a sebességkorlátozás és ő a f* szagyerek. Szabályosan szeretne közlekedni, nem előzgetni az ilyeneket. Azért valljuk be egy traktort/lovaskocsit/biciklist könnyebb, gyorsabb és biztonságosabb megelőzni, mert elve lassan haladnak és nem kezdik el nyomni a gázt, mikor már mellettük vagy csakazértis alapon.(Külön kedvencem még az, aki 60-al megy a főúton, megelőzöm, erre visszaelőz, majd visszalassít 60-ra -.-")
Fogalmam sincs miért nem szűrik az ilyeneket. Én a PÁV vizsgát bevezetését javaslom, minden közlekedő számára és azt, hogy az orvosi papírt ne a háziorvos adja ki, szinte bárkinek, aki fizet.
OFF
Igen, ha van bicikliút, akkor szabálytalanul közlekednek.
Azért mert annyival volt kedve menni. Joga van hozzá. Nézelődik, lazít, csak sétakocsikázik. Pont annyi joga van hozzá, mint neked sietni.
https://www.youtube.com/watch?v=wqsrhBAqk60
Ugye te is így vezetsz?
Szerintem a kérdező így vezet és így is fog járni :)
Nem,en szeremcsere nem igy vezetek,de az eleg nyilvanvalo,hogy ti lehettek az ilyen szembe jovo forgalom savjaban nezelodok.
Ha mar ennyire IQ bajnokok vagytok,inkabb meg sem probalom elmagyarazni milyen veszelyekkel jarhat a mogottetek kozlekedok szamara is ha ti az ellentetes forgalommal talalkoztok esetleg a kanyarban ,az o savjukban.
Az ilyenekert ugysem kar,mert szandekosan veszelyeztetnek ha meg dudalasra sem tunik fel nekik,hogy nem a savjukban kozlekednek,csak a masik artatlan vezetot sajnalom,meg a mogottetek osszegyult kocsisort akik csak ugy poenbol kapnak majd a repulo alkatreszekbol.Persze megbuntetni sosem fognak,hiszen az ilyen nem akad fenn a radaron,csak eppen vezetni nem tud.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!