Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miert buntetik magukat az...

Miert buntetik magukat az emberek onmegtartoztatassal?

Figyelt kérdés
Rengetegszer olvasni olyan kerdes hogy xy le akar szokni a maszturbalasrol. De mierr fosztanank meg magunkat a jotol, es miert kene elfojtani magunkban a termeszetes vagyakat ? En ugy gondolom hogy ez egy tevtanitas ! Ti mit gondoltok ? Vajon Isten is ezt akarna hogy boldogtalan megkeseredett emberek legyunk ? Nem hinnem... (ezt amolyan vitazgatos kerdesnek szantam :))

2013. jún. 29. 19:58
1 2
 1/17 aspikami ***** válasza:
39%
1. Nincs Isten 2. Hadd csinálják úgysem fogják sokáig bírni Számomra ezzel a téma lezárva!
2013. jún. 29. 20:13
 2/17 A kérdező kommentje:
Ilyen biztosat mondani arrol,amit senki nem cafolhat / bizonyithat.. no de te dolgod :) maradjunk a temanal.
2013. jún. 29. 20:15
 3/17 anonim ***** válasza:
51%

1. Van Isten

2. Az önfegyelmünket akarja erősíteni.

3. Azért korlátoz, hogy ne életunt, kiégett emberek legyünk.

2013. jún. 29. 20:16
 4/17 anonim ***** válasza:
22%
Semmilyen isten nem létezik. :-)
2013. jún. 29. 20:19
 5/17 A kérdező kommentje:
Nem arrol szol a kerdes hogy letezik e vagy sem . Avelemenyeket tiszteletben tartom,de lepjunk tul ezen.
2013. jún. 29. 20:21
 6/17 A kérdező kommentje:
Milyen modon valhat valaki kiegette a maszturbalastol ? Ezt kifejtened nekem kedves valaszado ?
2013. jún. 29. 20:22
 7/17 anonim ***** válasza:
62%
Szerintem egyértelmű, hogy aki leírja, nem létezik, az szerint az egész tévtanítás. :-)
2013. jún. 29. 20:23
 8/17 A kérdező kommentje:
Lehet,de hadd ne kelljen itt masodlagos jelentestartalmakat bogozni...vitazzunk az eredeti kerdesrol.
2013. jún. 29. 20:28
 9/17 anonim ***** válasza:
36%

Ez nem büntetés.

Isten alapelveket adott a keresztényeknek, és törvényeket, amit ha elfogadható imádatot akarunk neki bemutatni, akkor azt tesszük.

"megfosztani a jótól"

Nősülj meg, vagy menj férjhez.

S az hogy mi a jó, azt nem Te vagy hivatott eldönteni. Ádám itt követte el a hibát:

/kíváncsi vagyok erre a fára, miért nem ehetek belőle, valami jótól foszt meg?/

Nem mi állítunk erkölcsi korlátokat Istennek, hanem Ő nekünk, és hidd el semmilyen jótól nem akar megfosztani.

Mert akkor nem adott volna a férfi mellé Nőt.

Mindennek van egy elrendezése, hogy ne zűrzavar uralkodjon az emberek közt hanem béke rend és egység.

Mivel Isten boldog Isten nem akarja hogy boldogtalan legyél,

Viszont nem úgy vagyunk megteremtve, hogy korlátlanul azt tehetünk amit akarunk.

Szabad akaratunkat egészséges keretek között akarja tartani. S ez az Ő mércéjével kell nézni, nem az mberi mércével.

Ja és nem szeretnék vitatkozni, a béke embere vagyok.

Katy Weaver

2013. jún. 29. 20:34
 10/17 anonim válasza:
34%
Istenfélés, lelkiismeret. Mindkettőt csak az ember maga generálja. Az Isten pedig mi magunk vagyunk és mindenkinek lehetősége van olyan világot formálni maga köré mint amiben élni szeretne. Hajrá!
2013. jún. 29. 20:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!