Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miert buntetik magukat az...

Miert buntetik magukat az emberek onmegtartoztatassal?

Figyelt kérdés
Rengetegszer olvasni olyan kerdes hogy xy le akar szokni a maszturbalasrol. De mierr fosztanank meg magunkat a jotol, es miert kene elfojtani magunkban a termeszetes vagyakat ? En ugy gondolom hogy ez egy tevtanitas ! Ti mit gondoltok ? Vajon Isten is ezt akarna hogy boldogtalan megkeseredett emberek legyunk ? Nem hinnem... (ezt amolyan vitazgatos kerdesnek szantam :))

2013. jún. 29. 19:58
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Mert a maszturbálás csak újabban lett ekkora divat. Régen megtanultak az emberek uralkodni az ösztöneiken. A szexuális igényüket ellenkező nemű párral elégítették ki.

Aki nem maszturbál, az NEM bünteti önmagát.

28/F

2013. jún. 29. 21:45
 12/17 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Valójában az önkielégítés, ahogy beszédes neve is mondja, az én (egó) kielégítése. Magányos aktus és függőséget okoz. Az ilyen típusú aszkézisre vállalkozó ember, a maga által, magának okozott szenvedésből akar kilépni.

Gondold végig, hogy mi a maszturbálás! Vágy-maszturbálás-kielégülés, majd hiány-vágy-maszturbálás-kielégülés.... És ezt hosszan lehetne folytatni, de vajon érdemes-e?

2013. jún. 30. 09:53
 13/17 A kérdező kommentje:
De ennyi erovel a szex is az... akkor az is helytelen ?
2013. jún. 30. 12:28
 14/17 Pietrosol ***** válasza:
100%

A szeretkezés két egymást szerető ember közös akaratának a megnyilvánulása, kölcsönös önátadás. Ebben az estben lelki és testi szinten eggyéválsz a másikkal és a középpontban nem az én, hanem a közösség van. A szeretkezés kielégítő potenciálja összehasonlíthatatlanul több, mint a maszturbálásé és nem okoz függőséget.

Nem tudom, hogy neked a szex és a szeretkezés között van-e fogalmi különbség, de nekem a szex csak fizikai érintkezést jelent. Hogy mit gondolok a szeretkezésről, azt fent leírtam.

2013. jún. 30. 12:41
 15/17 anonim ***** válasza:
Ez számomra nem büntetés. Nagyon sokáig voltam rabja ennek a tisztátalan cselekedetnek és mióta felhagytam vele, sokkal boldogabb és kiegyensúlyozottabb vagyok. Sokan azért nem akarják elhinni, hogy ez bűn, mert úgy gondolják képtelenek lennének leszokni róla. Pedig egyáltalán nem lehetetlen, csak Istent kell kérni imában és egy jó adag akaraterő. :)
2013. júl. 1. 23:07
 16/17 A kérdező kommentje:
Pedig ez nem bun... ha bun lenne, isten nem adna nekunk... nem igy van ?
2013. júl. 1. 23:24
 17/17 anonim ***** válasza:

Isten hol íratta le a Bibliában, hogy maszturbálj? Sehol, de azt sem íratta le, hogy ne. A nemi szervet azért adta, hogy szaporodni tudj.

Például ott van a végbél. Használhatod helytelen célra is, de ugye te sem gondolod, hogy Isten arra is szánta, hogy oda férfiak hímvesszői hatoljanak be?

De hogy még jobban megértsd, Isten adta az életünket is, csak tőlünk függ, hogy megtartjuk e, vagy eldobjuk...

Kiskoromban azt hittem a maszturbáció egy teljesen természetes dolog, mivel magamtól jöttem rá, hogyan kell és jó érzés volt. Aztán rászoktam és nagyon nagyon sokszor és sok éven át csináltam és megtudtam, hogy mások is csinálják, szóval folytattam. De aztán a Bibliában olvastam több mindent a testi tisztátalan szokásokról és megtudtam, hogy bár nem olyan nagy bűn mint a paráznaság, de egyáltalán nem építő és hasznos dolog. Küzdöttem, visszaestem és ez eljátszódott néhányszor, de végül sikerült felhagynom vele.

Talán lehetne ezt egy olyan dologhoz hasonlítani, amikor egy törzsi család gyermekeit úgy neveli, hogy a gyilkolás az egy teljesen természetes dolog. De mikor a gyerek elkezdi keresni Istent és olvassa a szavát, rádöbben arra, hogy valójában nem helyes amit csinál és ha elég erős a hite, akkor felhagy bűnös cselekedetével.

Persze mondhatnád, hogy az állatok is csinálják és persze, így van, de mi emberek vagyunk. :)

2013. júl. 2. 22:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!