Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miert nem buntetik "cammogokat"?

Miert nem buntetik "cammogokat"?

Figyelt kérdés

Az utobbi idoben minden nap talalkozok 1-2 autossal, aki a tul lassu haladasi sebessegevel akadalyozza a forgalmat.

Miert nem lehet toluk egyszeruen elvenni a jogositvanyt, ha ennyire felnek vezetni?Vagy legalab kivonni az autot a forgalombol ha a max haladasi sebessege 50 km/h?Nagy reszuk raadasul veszelyes is, nem adnak lehetoseget az elozesre, de meg a sajat savukat sem tudjak tartani.

Nagyon be van tablazva a napom, egyszeruen nincs turelmem az ilyesmihez.Tegnap este pl hiaba probaltam megelozni egy ilyet, (nem vicc, tenyleg 50-60-al haladt, es a lejtokon vagy kanyarokban gondosan fekezett is varoson kivul, jo minosegu uton)a 2 savos ut felezovonalan haladt, egyszeruen nem engedett el, hiaba villantottam, majd dudaltam ra.A kanyarokban persze igyekeztem lemaradni, nehogy a szembejovo magaval rantsa, es vele egyutt engem is.Szoval ha olyan becsuletesen buntetik a gyorshajtokat, miert nem buntetik az ilyen szerencsetlen forgalom akadalyozokat?

Nem tanulokrol beszelek, kortol es nemtol fuggetlenul rendszeresen talalkozok ilyenekkel.

#vezetés #forgalom korlatozas
2013. júl. 14. 00:23
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
21%
Kedves kérdező! Te úgy gondolod, hogy amikor éppen közlekedsz, akkor takarodjon le az utakról a traktoros, a lovaskocsi, a bicikli és mindenki más aki lassabban halad mint a megengedett? Tudod, a türelmetlen, ideges vezetés nem tartozik a legbiztonságosabb stílusok közé!
2013. júl. 14. 09:47
 12/33 anonim ***** válasza:
15%
Egyszerű a megoldás kérdező akkor előz mikor biztonságosan végre lehet hajtani ez benne van a kreszben is, tudom ajánlani a kresz könyvet..Látom nem sokat autózol volt hogy ment előttem 4 kamion és több mint 50 km keresztül mögöttük mentem főútvonalon ja és átlagban nem mentek csak 70 na és mi van akkor mivel mire mindet megtudtam volna előzni addigra el is értem volna az autópálya felhajtóját.Vagyis az előzgetéssel nem biztos hogy előrébb jut az ember.Sajnos ez van indulj el hamarabb az ilyesmit is belekel számolni az utazási időbe nem pedig az utolsó pillanatban elindulni.én is átlagban azért betartom a szabályokat mondjuk ha lehet és az útviszonyok engedik akkor a max megengedett sebességet kihasználom.De az olyan sietős töketleneknek akik másznak az ember seggébe beszoktam kapcsolni az ablaktörlő spriccelőjét hogy vegye észre magát..Mert eléggé veszélyes az is mikor másznak az ember pi..csájába és nem tartják be a követési távolságot.Mi van ha hirtelen fékezni kell már belém is rohannak hátulról.Engem ez jobban zavar mint az hogy lassabban mennek mint ahogy én szeretnék haladni,majd megelőzöm mikor biztonságosan végre hajtható.Ahogy eddig tapasztaltam nem a lassan menők véget van baleset hanem az össze vissza előzgetők miat mert sokan nem várják meg az alkalmat hogy biztonságosan tudjanak előzni.Vagy nem ismerik az autójuk korlátait .
2013. júl. 14. 10:04
 13/33 anonim ***** válasza:
51%
én még azokat a versenybicikliseket szeretem akik ott bicikliznek ahol az autok mennek pedig van bicikliút is...ők nem szabálytalanok?
2013. júl. 14. 10:10
 14/33 anonim ***** válasza:
26%
Nem... Ahol nincs bicikliut, ott az uton kell haladnia, vagy jardan legfeljebb 10 km/h-val. En igy emlekszem. A bicikliut csak egy plusz, a hozzád hasonlo barmok ellen. Illetve azt megneznem, hogy orszaguti biciklivel kerulgeted, vagy keresztul mesz a katyukon az igen jo minosegu kerekparutakon.
2013. júl. 14. 10:32
 15/33 A kérdező kommentje:

Kedves utolso,sajnos inkabb tul sokat autozok.Egyebkent nem a kamionokrol,teherautokrol,buszokrol,biciklisekrol szolt a kerdes,hanem azokrol a szemelyautoktrol,akik a szerencsetlen buszsofort is elozesre kenyszeritik,viszont semmi penzert nem huzodnanak le egy kicsit,sot direkt akadalyoznak azzal,hogy meg a sajat savukat sem kepesek tartani.Szerencsere meg a kamionok es buszok is 70-80-al kozlekednenek.

Masreszt mar irtam,hogy nem vagyok gyorshajto,elozgetni sem szeretek,es a kovetesi tavolsagot is betartom,sot ilyen ide-oda ingazoknal igyekszek meg jobban lemaradni.Az emlitett 50-60-al kozlekedo illeto pont a kanyarokban hajtott at a szembe jovo forgalom savjaba.

Azt pedig komolyan gondolom,ha egy szemelyauto (ismet hangsulyozom nem lovaskocsi vagy traktor)a vezeto hibajan kivul nem kepes 50-nel gyorsabban menni,mar reg nem eleg biztonsagos ahhoz,hogy kozlekedesre hasznaljak.

Nem artana neha elolvasni a kerdest mielott valaszolsz.

2013. júl. 14. 10:36
 16/33 A kérdező kommentje:
Marmint 12-es,elnezest.
2013. júl. 14. 10:37
 17/33 anonim ***** válasza:
82%
14es! barom vagy te..mi az anyámér van a bicikliút ha nem azér hogy ott tekerjen az idióta???
2013. júl. 14. 10:40
 18/33 anonim ***** válasza:
4%
Mondjuk a bicikliseket én is csípem főleg mikor egy főút vonalon tekernek ahol nem is lenne szabad menniük,mondjuk az is igaz ha egyéb úton is mennek ha van bicikliút menjenek azon.A részeg bicikliseket kimondottan szeretem :D Az öreg bácsik sem semmik mikor állnak a lámpa előtt pedig az már rég zöldre váltott.Amúgy sokan szerintem a rossz műszaki állapotú autóik véget mennek lassan még jó időben is.Kár hogy a műszaki vizsgán minden roncsot átengednek.Ezzel nem a régi autókat kritizálom azok is lehetnek jól csak karban kell őket tartani ,de ez az újabb autókra is igaz.Kérdező szerinted én lassú vezető vagyok mert volt hogy éjszaka jöttem haza magyarországra németből ja és borsodba tartottam,egy szép téli este volt havas jeges út +hóvihar és a pélyán sem mentem 65 nél többel mikor meg ráhajtottam a 37 főútra ott meg max 50-nel mentem mert annyira taknyos volt az út és látótávolság alig 10 méter volt.Na akkor lassú vezető vagyok én is pedig a pajeróval elhúzott mellettem vagy 100-zal de a következő kanyarban utol értem mert szépen a szántóföldön pihen gélt.Persze megálltam hogy segíthetek e valamit.
2013. júl. 14. 10:58
 19/33 anonim ***** válasza:
33%
Az előzgetéshez meg annyit hogy nem egy baro..marcú véget tapostam már a fékbe mert olyan előzésbe kezdet amit nem tudott befejezni na ez a dühítő hogy én lassítsak le azért hogy a bunkók előzni tudjanak,mert egyébként szemrebbenés nélkűl frontálisan belerohannának az emberbe..Miért nem képesek sokan kivárni az alkalmat a biztonságos előzéshez.Az ehhez hasonló incidensek sokkal dühítőbbek szerintem.De olyan is volt hogy engem előztek pedig 90-100 zal mentem a főútvonalon és egy barom el kezdet előzni de szemből jöttek és szó szerint leszorított az útról mert amúgy neki ment volna a szembejövőnek.Annyi szerencsém volt hogy széles volt az útpadka és letudtam húzódni.na ezek a bosszantó dolgok nem a lassan haladók.De mindenkit más zavar..
2013. júl. 14. 11:26
 20/33 anonim ***** válasza:
50%
Nyugodtan lehet lepontozni tudom fáj az igazság főleg a fiataloknak.
2013. júl. 14. 11:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!