Miert nem buntetik "cammogokat"?
Az utobbi idoben minden nap talalkozok 1-2 autossal, aki a tul lassu haladasi sebessegevel akadalyozza a forgalmat.
Miert nem lehet toluk egyszeruen elvenni a jogositvanyt, ha ennyire felnek vezetni?Vagy legalab kivonni az autot a forgalombol ha a max haladasi sebessege 50 km/h?Nagy reszuk raadasul veszelyes is, nem adnak lehetoseget az elozesre, de meg a sajat savukat sem tudjak tartani.
Nagyon be van tablazva a napom, egyszeruen nincs turelmem az ilyesmihez.Tegnap este pl hiaba probaltam megelozni egy ilyet, (nem vicc, tenyleg 50-60-al haladt, es a lejtokon vagy kanyarokban gondosan fekezett is varoson kivul, jo minosegu uton)a 2 savos ut felezovonalan haladt, egyszeruen nem engedett el, hiaba villantottam, majd dudaltam ra.A kanyarokban persze igyekeztem lemaradni, nehogy a szembejovo magaval rantsa, es vele egyutt engem is.Szoval ha olyan becsuletesen buntetik a gyorshajtokat, miert nem buntetik az ilyen szerencsetlen forgalom akadalyozokat?
Nem tanulokrol beszelek, kortol es nemtol fuggetlenul rendszeresen talalkozok ilyenekkel.
Kedves utolso,sajnos inkabb tul sokat autozok.Egyebkent nem a kamionokrol,teherautokrol,buszokrol,biciklisekrol szolt a kerdes,hanem azokrol a szemelyautoktrol,akik a szerencsetlen buszsofort is elozesre kenyszeritik,viszont semmi penzert nem huzodnanak le egy kicsit,sot direkt akadalyoznak azzal,hogy meg a sajat savukat sem kepesek tartani.Szerencsere meg a kamionok es buszok is 70-80-al kozlekednenek.
Masreszt mar irtam,hogy nem vagyok gyorshajto,elozgetni sem szeretek,es a kovetesi tavolsagot is betartom,sot ilyen ide-oda ingazoknal igyekszek meg jobban lemaradni.Az emlitett 50-60-al kozlekedo illeto pont a kanyarokban hajtott at a szembe jovo forgalom savjaba.
Azt pedig komolyan gondolom,ha egy szemelyauto (ismet hangsulyozom nem lovaskocsi vagy traktor)a vezeto hibajan kivul nem kepes 50-nel gyorsabban menni,mar reg nem eleg biztonsagos ahhoz,hogy kozlekedesre hasznaljak.
Nem artana neha elolvasni a kerdest mielott valaszolsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!