Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miert nem buntetik "cammogokat"?

Miert nem buntetik "cammogokat"?

Figyelt kérdés

Az utobbi idoben minden nap talalkozok 1-2 autossal, aki a tul lassu haladasi sebessegevel akadalyozza a forgalmat.

Miert nem lehet toluk egyszeruen elvenni a jogositvanyt, ha ennyire felnek vezetni?Vagy legalab kivonni az autot a forgalombol ha a max haladasi sebessege 50 km/h?Nagy reszuk raadasul veszelyes is, nem adnak lehetoseget az elozesre, de meg a sajat savukat sem tudjak tartani.

Nagyon be van tablazva a napom, egyszeruen nincs turelmem az ilyesmihez.Tegnap este pl hiaba probaltam megelozni egy ilyet, (nem vicc, tenyleg 50-60-al haladt, es a lejtokon vagy kanyarokban gondosan fekezett is varoson kivul, jo minosegu uton)a 2 savos ut felezovonalan haladt, egyszeruen nem engedett el, hiaba villantottam, majd dudaltam ra.A kanyarokban persze igyekeztem lemaradni, nehogy a szembejovo magaval rantsa, es vele egyutt engem is.Szoval ha olyan becsuletesen buntetik a gyorshajtokat, miert nem buntetik az ilyen szerencsetlen forgalom akadalyozokat?

Nem tanulokrol beszelek, kortol es nemtol fuggetlenul rendszeresen talalkozok ilyenekkel.

#vezetés #forgalom korlatozas
2013. júl. 14. 00:23
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
26%

Szerencsétlen, majd ha a gyereked a hátsó ülésen békésen szundikál, remélhetőleg te is beállsz a cammogók táborába. Addig meg csak csikorgasd a fogaid, mert az óvatos és körültekintő sofőrt minden érved ellenére sem fogják sohasem büntetni. Sose hallottál még a "lassan járj, tovább érsz" mondásról? De, biztosan, csak nem tudod, mit jelent.

Sajnálom, ha ilyen szoros a napirended, de idegeskedéssel semmire nem mész, a napirended miatt meg ne a cammogó autóvezetőket hibáztasd, légy kedves. Én meg azt szeretném, hogy az ilyen Goofyk, mint te, tűnjenek el az utakról, mert csak akkor lehetek biztos benne, hogy, ha elindulok a gyerekemmel valahová, vagy a családtagjaim utaznak, mindenki rendben hazaér.

Nem hiszem el, hogy ha autóba ülsz, rögtön vicsorogni kell, mindenhova elvisz az a ku**a gép, ahova akarod, és gyorsan, akkor mi kell még? Hány lovat ütöttél és hajtottál volna már halálra, ha nem lenne gépkocsi a világon?

Szállj magadba. Kérlek.

2013. júl. 14. 00:58
 2/33 anonim válasza:
64%
Nem mindegy azért, hogy lakott területen megy ötvennel, vagy országúton, ill. autópályán. Mert lakott területen ált. ötven a megengedett. Amit persze szinte senki sem tart be, de sokan olyan életveszélyesen vezetnek, mintha totál megőrültek volna. Igaz akad olyan is, aki lassabban megy a megengedettnél is, na attól hülyét lehet kapni. Mikor 30-40-nel cammognak.
2013. júl. 14. 01:05
 3/33 anonim ***** válasza:
84%
Ezt én is gyűlölöm. Esküszöm csak ezért szívesen lennék még politikus is, hogy bevezessék. Első, nem tudom neked mi bajod van, de ez a gondolkodás nem normális. Az ilyenek miatt vannak a balesetek, mivel folyton előzgetni kell őket. (Félre ne értse senki, azt én sem értem, hogy a 90-el haladókat minek előzgetik, de ez már nem az a kategória.) Egyszerűen akadályozod a forgalmat. Ha valahol 90 a megengedett illik 80-90 közötti sebességgel haladni, de nagyon minimum 70-el, illetve illik legalább az egyenesekben engedni, hogy megelőzzenek, nem direkt rágyorsítani, mikor valaki melletted van. Én és a testvéreim is tudtunk békésen szunyókálni 130-nál is az autópályán, biztos vagyok benne, hogy az én babáimnak sem fog gondot okozni. Nem azzal óvod meg őket, hogy 40-el vánszorogsz lakott területen kívül, a biztonságos, figyelmes vezetés nem egyenlő a lassú vezetéssel. Azzal, hogy másoknak folyamatosan előzgetniük kell téged, nagyobb eséllyel okozol súlyos balesetet, mintha felvennéd a forgalom ritmusát.
2013. júl. 14. 01:37
 4/33 anonim ***** válasza:
71%
Az első válaszolónak csak javasolni tudom a vonatot, mivel aránylag kevesebb halálos vonatbaleset történik, mint közúti, ráadásul ilyen tempó mellet, lehet még gyorsabban elérné a célját.
2013. júl. 14. 01:40
 5/33 anonim ***** válasza:
73%
Még valami egyes: Miért is kéne a szabályosan közlekedőknek eltűnniük az utakról? A kérdező nem gyorshajtó, csak a legnagyobb megengedett sebességet tartaná, nem értem ez miért gond. Nem fognak az emberek 30-al vánszorogni az autópályán, mert te rettegsz az utakon. Nem kéne vezetned, mert előbb utóbb rossz vége lesz, mert nem a vezetésre figyelsz, hanem arra, hogy "jajistenemnehogygondlegyen". A PÁV vizsgát én bevezetném mindenkinek, akkor az ilyenek rögtön kihullanának, a száguldozó őrültek nagy részével egyetemben.
2013. júl. 14. 01:46
 6/33 anonim ***** válasza:
82%
Nekem két " kedvencem " van, az egyik ameliyk tartja a 70-et kb, de azt lakott területen kivül és belül is egyaránt... a másik meg ameliyk megy rendesen tartva a sebességhatárt, de még a legapróbb kanyar előtt is tövig nyomja a féket...
2013. júl. 14. 01:56
 7/33 anonim ***** válasza:
63%
Utolsó ezt a két típust is imádom :D
2013. júl. 14. 01:58
 8/33 anonim ***** válasza:
83%
Elsőnek: [link] ; [link] ; [link] ; [link]
2013. júl. 14. 02:10
 9/33 A kérdező kommentje:

Kedves elso!

Ha nem lett volna egyertelmu a kerdes nem gyorshajto vagyok,hanem en lennek a szabalyosan kozlekedo.:D

Egyebkent a kisfiam szerencsere mogottem is bekesen szundikal.

Pont az ilyenekrol irtam,hogy nem lenne szabad vezetniuk,mint Te.Ha ennyire felsz az uton,sokkal veszelyesebb vagy masoknal egy esetleges varatlan helyzetben.

A peldam is eleg egyertelmu volt,varoson kivul,jo minosegu uton 50-60-al kozlekedokrol szolt,nem a Pista bacsi gyumolcsosebe vezeto foldutrol,vagy varoson beluli kozlekedesrol.

Ha szerinted a biztonsagos kozlekedes azt jelenti,hogy kocsisor all mogotted,es meg jol ra is huzod a kormanyt az elozni probalokra,akkor sajnalom,de tenyleg letezik tomegkozleledes.

2013. júl. 14. 08:48
 10/33 anonim ***** válasza:
73%
én is a cammogók közé sorolom magam, azaz 50-es táblánál GPS szerint 50-nel, autópályán 130-cal megyek, és lakott területen belül még a 30-as táblánál is képes vagyok 30-ra lelassítani. Ezt sokan nem tolerálják, miattuk általában lehúzódok az út szélére, hadd menjenek, ha már ennyire sietős dolguk van.
2013. júl. 14. 09:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!