Normális az olajfogyasztás?
Egyetértek az előttem szólóval, és azzal aki a szelepszár szimeringet emlegette! Ott csendben el tudja fogyasztani az olajat, és alig van nyoma.
Szintén annak, aki normálisnak írta le a jelenséget: a 14 éves 16 szelepes francia szarom két olajcsere között nem fogyaszt annyi olajat, hogy a fedélzeti műszer kimutatná! Persze tudom: rossz a műszer...
:D
Ha nem sok az 1500 alatt az egy liter, akkor tulajdonképpen egy olajcsere periódus alatt 10 litert kell után tölteni, de akkor meg minek az olajcsere, hiszen folyamatosan friss olaj van benne! Na jó, néha azért a szűrőt cseréld le!
Volt a seregben egy közel 35 éves 36 literes V12-es szörnyetegem, az fogyasztott kb. ennyi olajat! Elindultam 110 liter MDC-vel a tartályokban, aztán este már kellet rátölteni 15-20 litert!
Jó kis cucc volt:
Ugatós barátomnak aki szerint az elfogyott olaj 1/10-e is rengeteg lenne:
Nyugodtan tarts ki a végsőkig vagy még utána is a valósággal köszönőviszonyban sem lévő hülyeségeid mellett. Én fenntartom továbbra a véleményem: Ne írj az autók motorok témakörhöz mert nem értesz hozzá, és ma ez már nem az első hozzászólásod ami ökörség. Engem szidhatsz nyugodtan, nem engem minősítesz vele. A hozzászólásod második fele is azt bizonyítja, hogy egy műszaki analfabéta vagy aki halott már ezt azt de úgy hordja a kocsit időpontra a szerelőhöz mint más a gyerekét fogorvoshoz.
Én nem szerelő vagyok hozzám ne hozzon autót senki, de a kocsijaimat mindig magam tartom karban ellenben Veled aki fotelből, számítógép előtt ülve szerelsz autót és eközben friss ostobaságokkal halmozod el az éppen kétségbeesett tulajdonost vagy kérdezőt, ezzel egy időben növeled a neten található szeméthegyeket.
A (kocsi) könyvében azért írnak olyan nagy számot hogy a márka ki védje magát pl 1000km alatt 1 liter olaj (SZERINTEM)
De egyértelműen sok az olaj fogyasztásod, ez nem is kérdés.
Az más kérdés hogy érdemes e foglalkozni vele ha tényleg csak ilyen kicsiket mész.
Mert ha eszik a kocsid 7 litert akkor 100km-en 2800ft ezt beszorozva 15-tel 42000 ft a benzinköltséged (1500km-re levetítve, tehát erre rámegy az 1-2 ezer ft-nyi olaj amit meg eszik, tehát a benzinhez képest nem sok
De ha tömítés problémád van akkor foglalkozz vele mert az olcsóbb.
Amúgy megértelek hogy nem akarsz rákölteni. Nem olcsó mulatság a motorba belenyúlni.
Aki írta a szelepszárszimeringet, szerintem is ott lehet valami, mert ott sunyibban fogyasztja az olajat, ott meg csak a hengerfejet kell elvinni megcsináltatni, nameg rá lehet nézni a henger honolására is akkor már.
A gyertyádat nézd meg itt van hasonlítási alapként az oldal
Na már össze zavartam magamat is mert fentebb volt írva az is hogy kompressziómérés és valamiért gondoltam a szelepek tömítésére is
Hengerfej levétel nélkül is meg lehet csinálni csak kell egy célszerszám és még annyi hogy felső holt pontban legyen a dugó
#23-as, elhagyott a fiúd, és szerelmi bánatod van? ne itt éld ki a frusztrációdat!
Marhára nem érdekel mit tartasz fent, attól még a véleményed hülyeség. Biztos véáletlenül lett a válaszod 0%-os.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!