Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Normális az olajfogyasztás?

Normális az olajfogyasztás?

Figyelt kérdés
Van egy 2004-es mazda 3-asunk benzin 1.4 16v és kb 1500 kilométerenként egy liter olajat kell bele tölteni. 157 000 km van épp benne
2013. júl. 6. 21:56
1 2 3 4
 11/32 Thomech ***** válasza:
Sajnos az én Suzuki Swift 1994 es 1.3 GLX kocsim is zabálja egy kicsit az olajat pedig hát Suzukinál tényleg nagy csoda nálam a hengerfej tömítés adta meg magát és ott ereszti az olajat meg lehet a szimeringnél is, majd most visszük szerelőhöz!
2013. júl. 6. 23:14
 12/32 A kérdező kommentje:
nekünk ezelőtt egy 2001-es swift 1.0-es benzines volt, abbameg 5 évig nemiscseréltünkolajat kb 25 000-et ment és azmeg egy cseppet nemevett ... ezazegy kicsit azért csalódás a mazdában, dehát ezmost 1 motor :D meg kitudja hogyhasználták előtte meg micsináltakvele. :D ettőlmég elgurulgat párévig
2013. júl. 6. 23:18
 13/32 anonim ***** válasza:
23%
Mint a szerelőd én is azt mondtam, hogy nem olyan nagy a baj, mert az 1500 alatt az 1 liter nem sok. Aki meg azt írta, hogy a tizede is sok az egyszerűen nem is ért az autókhoz hanem beugat mintha focimeccsen lenne. Ez a probléma itt, hogy 15 éves gyerekek is beírkálnak mindent. Ismerősömnek volt egy turbós kocsija az 1000km-enként 2 litert kért el, ez már sok, ezzel a problémával érdemes foglalkozni! A helyedben ráhagynám az egészet, jól van az úgy ahogy van.
2013. júl. 6. 23:22
 14/32 anonim ***** válasza:
30%
Nem cseréltél olajat 5 évig? Atya Isten, nem kocsi való Neked hanem buszbérlet. A Mazda majd zokon veszi ezt a fajta trehányságot mert az egy műszer a Swifthez képest.
2013. júl. 6. 23:25
 15/32 A kérdező kommentje:
énisúgyvagyokvele:D egyenlőre jóígy köszönöm a válaszokat ! :D
2013. júl. 6. 23:25
 16/32 A kérdező kommentje:
kélek ne szab meg hogy mi való nekem privátban leírtam bővebben, teljesen máskategória a 2 autó nyilván a figyelem is másképp irányul rá.
2013. júl. 6. 23:29
 17/32 anonim ***** válasza:
0%

hengerfej tömítésnek mi köze az olajfogyasztáshoz?

minél "vastagabb" olajat teszel bele annál kevesebbet fog enni belőle, mivel a nagyobb viszkozitás miatt a pici réseken kevesebb bír átszivárogni... pl egy 25w50-es olajból kb semmit nem enne, viszont télen nem tudnád használni, mert annyira sűrű a mínuszokban hogy nem tudna kenni, persze van köztes út is...

én kipróbálnám ezt:

[link]

amúgy a gyertyákat is meg kéne nézni, nem-e feketék, az is jelezi, hogy olajat éget-e a motor

2013. júl. 6. 23:30
 18/32 A kérdező kommentje:
köszi a gyertyás ötletet, holnap ránézek ! :D
2013. júl. 6. 23:32
 19/32 anonim ***** válasza:
67%

Kedves autóreszelő itt előttem. Ugatni csak te szoktál, meg a kutya. Egy talicska tengelyének a megzsírozásán kívül más járművel kapcsolatos szakmunkát rád bízni felelőtlenség. Én írtam azt, hogy a tizede is sok lenne, és fenntartom az állításomat. Menj el inkább patkolókovácskak. És nem 15 éves vagyok, te k*cs*g.

Kedves autótulajdonos. Lehet hogy a kocsid azért került ilyen állapotba, mert az elttem szólóhoz hasonló barm*k szerelték eddig, akiknek minden rendellenességre azt mondják, hogy "jó az úgy", meg hogy "ez nem hiba, hanem ez ilyen". Mindenképpen járj utána.

És egy jó tanács, hogy kikerült az ilyen kártékony véglényeket: csak olyan szerelővel szereltess, aki tud pontos időpontra fogadni, és a szerelést meg lehet várni, végig lehet nézni.

Az elmúlt 25 évben csak ilyen szerelőkhöz hordtam az autókat, mind rendes szakember volt. Gondolom a fenti "szakember"-nél ilyet nem lehet kérni, mert esetleg az ügyfél látná az a fertelmes barbár gányolást, amit az úriember szerelés címén végez.

2013. júl. 6. 23:35
 20/32 A kérdező kommentje:
jó de könyörgöm neveszekedjetekmár.... akármilyen kérdést kiír az ember és azlesz a vége hogy vagy a válaszolók vesznekössze vagy a kérező és a válaszolók ... és már annyira unom ezt ezen az oldalon, jó nyilván sokfajtavéleményvan, és természetesen mind érdekel is, azért írtam ki a kérdést . :d
2013. júl. 6. 23:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!