Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Létezik, hogy egy autó 2mp...

Létezik, hogy egy autó 2mp alatt van 100on? Erre az autóra mindenhol azt írják, de van ilyen?

Figyelt kérdés

Nem vagyok autó szakértő, ezért kérdem, általában amikor hallom, hogy valaki beszél egy sportautóról mindig az ilyen "4-5mp alatt van 100on" és már arra elmosolyodnak bólogatva az emberek...

http://www.youtube.com/watch?v=LuDN2bCIyus

Itt a videóban mikor elindukl a hídon, néztem a 2mpet nem hiszem, hogy 100on lett volna, mondjuk lehet nem is nyomta neki, de lehetséges ezzel az autóval 2mp alkatt 100km/h val menni?

Erre a kocsira meg minden oldalon azt olvasom, hogy "2seconds to 60MPH" amit megnéztem átváltóban azt írta ki, hogy 96 km/h óra. De ilyen van? Nem kevés kicsit az a 2mp?

2013. júl. 2. 22:25
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:

Érvelni még mindig nem tudsz. Csak magyarázni. Még mindig nem indokoltad meg, miért nem nyílik a szárnya egy bugattinak 100 alatt, és mi kell ahhoz, hogy leszorító erő termelődjön egyáltalán.

Magyarázd el kérlek. Ja, hogy nem tudod? :)

2013. júl. 4. 20:26
 32/36 anonim ***** válasza:

"Még mindig nem indokoltad meg, miért nem nyílik a szárnya egy bugattinak 100 alatt, és mi kell ahhoz, hogy leszorító erő termelődjön egyáltalán. "

1.) A leszorítóerő nem termelődik, mert nem tárolható energia.

2.) A magyarázatban van benne az érvelés, csak aki hülye, debil és aluliskolázott, az nem érti meg a dolgokat. Élő példa vagy rá.

3.) Saját kérdésedben van benne a válasz (gratulálok, "ügyes", "okos" vagy...) Azért nem nyílik, mert van elég leszorítóerő, ami pótolja a spoilert. A stabilitás (jó úttartás, hogy megértsd) nem a spoileren múlik, hanem az ÁRAMVONALAS FORMATERVEZÉSEN, diffúzoron.

Mivel istentelen hülye vagy, ezért 3 részbe kéne osztani a dolgot.

1. KIS sebesség (0-80)

2. KÖZEPES sebesség (80-200)

3. NAGY sebesség (200-X)

Annyi eszed csak van, hogy így már megértsd...

-KIS sebességhez elég a karosszéria által létrejött leszorítóerő. Ettől elegendő tapadás észlelhető a kanyarodáshoz és az induláshoz, mindemellett ki is lehet égetni a gumikat. Kár volt ezt így leírni, mert nem fogod érteni... Na mindegy.

-KÖZEPES sebességhez csatlakozik a spoiler, hogy a kanyarokat KÖZEPES sebességgel be tudja venni úgy, hogy ne pörögjenek el a kerekek. Ezt úgy éri el, hogy az erőhatás a hátsó tengelyre hat. ha nem is korlátozódik, jelentős része oda jut.

-NAGY sebességnél a spoiler visszahúzódik, hogy a légellenállás csökkenjen, nagyobb végsebességet lehessen elérni. Kanyarokban a tapadás így megmarad a formaterv, alacsony hasmagasság és diffúzor miatt, de a sebesség túl nagy egy kanyarhoz. Itt jönnek be a kerámiafékek, majd a KÖZEPES sebesség, kanyar, majd ismét a NAGY sebesség.

Gondolom a Need for Speedben ugyanakkora a végsebesség spoilerrel és nélküle is...

2013. júl. 4. 21:27
 33/36 anonim ***** válasza:

Figyelj. Nem érted. Ki beszél kanyarról egyáltalán? Meg 200 feletti tempóról? Te erőlteted ennyire ezt.

0-100-ig van a kérdés is, és erre jössz ilyen hülyeségekkel. 100 alatt nem kell spoiler, felesleges. Megkérdeztem egy gyorsulásos csávót, aki azt mondta, hogy amint levette a spoilert, egyből talált 2 sec-et negyed mérföldön. Ja és nem jó a nagyon könnyű autó, mert nem tudsz vele jól rajtolni.

Tehát nekem volt igazam. Erőlködj még.

2013. júl. 5. 11:45
 34/36 anonim ***** válasza:

"Figyelj. Nem érted. Ki beszél kanyarról egyáltalán? Meg 200 feletti tempóról? Te erőlteted ennyire ezt."

Te Bugattizól itt jobbra-balra, nem én... Te magyarázatot kértél a visszahúzódó spoilerre, én adtam. Csak sajnos hülye vagy ehhez is. Nem sikerült fölfognod. Miért is próbálok egy analfabéta szájába rágni bármit is, ezt nem tudom...

"Megkérdeztem egy gyorsulásos csávót, aki azt mondta, hogy amint levette a spoilert, egyből talált 2 sec-et negyed mérföldön."

Én meg a NASA-nál vagyok elsődleges kutató, szabadidőmben pedig a CIA-nál vállalok WC pucolást...

Ha valóban megkérdeztél volna egy "gyorsulásos csávót" (drag versenyzőt), akkor tudhatnád, hogy a "negyed mérföld" (402 méter) alatt nem 100 km/h a végsebesség. Nagyon hülye vagy, üljél le.

"Ja és nem jó a nagyon könnyű autó, mert nem tudsz vele jól rajtolni. "

Itt jön be a képbe a négykerék hajtás és a spoiler...

Szerintem többet ne kommentelj, mert fölösleges. A fantáziád nagyon gyér ("beszéltem egy gyorsulásos csávóval"), fizikai, áramlástani tudásod nuku.

2013. júl. 5. 14:12
 35/36 anonim ***** válasza:
Egyébként te tudod egyáltalán mennyi 2 másodperc ~400 méteren? Szerintem halvány lila gőzöd nincsen róla, akkor nem írtál volna ekkor ordenáré nagy baromságot.
2013. júl. 5. 14:14
 36/36 anonim ***** válasza:
Az igen... :D Oda se figyelsz mit írok. Elkezdesz teljesen másról írni. Így tényleg nincs értelme írnom.
2013. júl. 5. 17:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!